Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz hiperFizikus #11433 üzenetére

    A selyemakác nem egyenlő a sima akáccal. Mit jelent az őshonos? Honnan számoljuk az ősséget? Miért fontos, hogy az ősfajokkal vegyük körbe magunkat a jelenben is? Az invazív mivolt viszont igaz. Ahogy az is, hogy jól lehet vele fűteni. A erdőtörvény értelmében akácosokat már nem is lehet telepíteni az országban, meglévőekbe visszapótlás szálvágás esetén engedett, teljes új már nem.

    (#11420) Dorian, nincs szívem leszedni kisebb állapotában mint amit fényképeztél. Ekkora méretben már hajlamos savanyúba átfordulni viszont és úgy nem sok mindenre jó, legalábbis az én ízlésem szerint. Eddig többségében az ment, hogy inkább az ehetőség rovására, de hagytam nőni hozzuk ki a növényből amit lehe alapon. Idén hatni fog rám a józanság - józan ész - szava a terv szerint. Eggyel már el is késtem.

    (#11428) Thocy a ZAGY, Cserébe bio módszerrel kapsz talajlazítást
    Bizony és ezekbe palántálni is jó. Ismerek olyat is, aki a kerttervezést a vakondra bízza, oda palántál ahol túrás jelent meg. Ez persze szélsőség, de az erőltetett pázsit ellenpontjaként elfér itt.

    (az elején azért kell 3-4 hónap, mire rendesen bemosódik az alsóbb talajrétegekbe is)
    Miért kel tartalmú, miért nem jó a ricinus, mint hatóanyag? Kizártnak tartom, hogy turpisság nélkülire hozták volna össze a szert, én nem merném alkalmazni, konyhakertbe annak közelében főleg nem, de inkább sehova.

    (#11414) Orlin, a védőtávolságot 5-6 méterre tenném inkább, de alapvetően a selyemakác nem az a masszív fajta, don't para.

    (#11417) rasotamas, tűztövis sem rossz sövénynek, de csapjátok fel a növényhatározót és menjetek végig rajta, alapos kutatómunka mellett mindig elő tud bukkanni 1-1 titkos, személyre szabott befutó, szerelem első látásra. Aludjatok rá nem is egyet, hanem többet. Hogy épp mi esik a népszerűség fénye alá azt meg lehet nézni éppen, de kiemelten kezelni felesleges: mi tetszik nektek, mi fog megmaradni ott, funkcionálisan miként fog teljesíteni, igényel-e pluszmunkát az egészségesen tartása és ha igen mekkorát, inkább ezek legyenek az irányelvek.

    Hátra én tennék 1 nagyobb lombú vagy 2 kisebb lombú fát jól elhelyezve - az arnyékviszonyokat te ismered ott - így árnyék is lesz, napfény is marad. Konyhakert szintjén van, ami a félárnyékot szereti, másnak meg pont a napfény kell. A termelést mindenképpen meglépném, az asszony miért ellenzi? Több ponton is említed a nagy költségigényt, az ide vágó szolgáltatóközegeknek persze ezt sulykolni az érdekük, de megvan ez kevésből is.
    A tuják hosszú távú jövőjét én sem látom, de a te döntésed. A ház mellé/elé 1-2 fenyőfa is lehet, ahogy a ház bejáratához lugas is, nem kell túl nagyban gondolkodni. Felfuttató rács lehet olasznádból. Glialkát kerülném.

Új hozzászólás Aktív témák