Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz contaxg #86625 üzenetére

    Majd egyszer meghallgatom, de a Realiser után minden visszalépés, mert jelen esetben csak egy adott fejhallgató hangjához van alakítva, de nem veszi figyelembe a hallgató fülformáját és a referencia is csak egy "általános" 7.1 tér reprodukciója.
    A Realiser ezzel szemben elviekben bármilyen referenciából képes mintát venni.
    Felvéve, ha hagyják, hogy az adott helyszínen elvégezze a méréseket, nem csak a teret, hanem a hangfalak hangját és képes átvenni, tehát ha valakinek van egy kedvenc hangfala, és azt szeretné leképezni, megoldható a dolog.
    De ahogy írtam, a szoftver a lényeg, elvileg ha valaki valami úton-módon csak kölcsönbe hozzájut ehhez a cucchoz és betölti az egyedi profilját ebbe a szoftverbe, akkor elérheti a kívánt hatás túlnyomó részét. Nem is értem hogy lehet ez a dolog legális, ha elvileg ezek a dolgok a cég szellemi tulajdonát képezik, de lehet valami jogdíj visszajár nekik.
    A részemről továbbadtam a Realiser A8 HDMI-t, mert nekem igazából semmi bajom a fejhallgatós térképzéssel és a moziban sem győznek meg annyira a 7.1-es effektek, így is, meg úgy is effektezés az egész.
    De arra azért kíváncsi lettem volna hogy pl. egy 10 milliós hangfalrendszert mennyire jól képes lemásolni, csak közeltéri Genelec monitorokat mértem vele, tehát egyáltalán nem használtam ki a képességeit. 1000€ alatt használtan talán megfontolnék megint régi verziót (sokkal bonyolultabb beállítani, mint az újat, hatékonyságban nem tudom mekkora a különbség), bár ezekhez az ultra high-end hangfalrendszerekhez egyáltalán nincs elérésem.

Új hozzászólás Aktív témák