Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz alphamooncam #86627 üzenetére

    Szeretnék feltenni neked egy kérdést.

    Az, hogy egy hangot kibocsájtó eszköz mennyire torzít a hangon , az mérhető vagy sem ? Ha azt mondod nem mérhető, akkor ne olvasd tovább amit írok. Ha azt mondod mérhető, akkor kérlek válaszold meg nekem azt, hogy objektíven vizsgálva a kisebb vagy a nagyobb torzítás a jó ?

    Senki , ismétlem senki nem mondta azt, hogy ami mérésen szarul teljesít annak azonnal szar a hangja. Lásd csöves erősítők. Torzítanak ? Igen. Sokkal jobban mint tranzisztoros ? Igen. Tud szépen szólni ? IGEN. Azért, mert a torzítása kívánatos , olyan fajta torzítása van amit jó hallgatni.

    Mi lenne, ha sikerülne elengedni azt, hogy Te személyesen milyen hangot szeretnél hallani és elfogadni azt az elektronikai tényt , hogy egy hang előállítása, erősítése és megszólaltatása egy egzakt mérhető adat ? Egy kijelző színmegjelenítése is mérhető, egy 5 milliárd fényévre lévő csillag tömegét is meg tudjuk mérni a földről, szerinted egy fejhallgató torzítását nem ??? Azt nem akarod érteni (nem csak Te) , hogy az , hogy valami torzít az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem kellemes hallgatni. De attól függetlenül még igenis kimérhető, hogy torzít.

    Ha megméred a színeit egy túlszaturált Samsung TV-nek meg egy lényegesen színhelyesebb Sony TV-nek , akkor papíron a Sony lesz az ami közelebb áll a "valósághoz" , a valóságban meg a Samsungot lesz jobb élmény nézni , pont azért mert túlszaturált. A túlszaturáltság egy ugyan olyan "kívánatos" torzítás mint amit egy csöves erősítő csinál. Miért hisztek benne már-mér vallásos szinten , hogy az audioban nem ugyan az van ? A hallás valami felsőbbrendű érzékelés mint a látás vagy mit gondoltok ?

    A Beats témához meg annyit, hogy a Beats egy volumen és divatgyártó, tehát nyilvánvalóan a nagy tömeg kiszolgálása a céljuk. A nagy tömeg ízlése pedig sokkal közelebb áll ahhoz a hangkarakterhez amit a Beats nyújt, tehát evidens, hogy ilyenre van hangolva. Arról már ne is beszéljünk, hogy az átlag ember életében (értsd , aki nem vesz tuning kábelt a CIEM-hez) a Beats elég nagy valószínűséggel egy nagyon komoly minőségi ugrás ahhoz képest, amit előtte mondjuk kivett az iPhone dobozából.

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák