Új hozzászólás Aktív témák

  • TomFace

    tag

    Sziasztok!

    A hosszú éveken át használt HyperX Cloudról váltottam, bajom nem volt vele, de éreztem, hogy azért innen még könnyen lehetne felfelé lépni hangzásban. Első körben egy K5 Pro-t vettem, eddig kizárólag alaplapi kártyáról szólt minden, régóta érett már egy amp/dac beszerzése, főleg, hogy jelenleg már az sincs, csak egy laptop van kevésbé jó teljesítménnyel. Természetesen a Cloud is kapott egy újabb esélyt, de én nem hallottam előrelépést, különösen a mélyebb tartományokban vártam volna. Így hát elkezdődött az utód keresése.

    Így, hogy már rendelkeztem életem első erősítőjével, kinyílt a világ és a lehetőségek, egy DT990 Pro-ra esett a választásom. Nagyon kényelmesek a párnák, furamód bejön ez a retro design is, végtelenül könnyű, még ah én laikus fülemnek is feltűnő a nagyobb tér (bár ez persze a nyitott kialakításnak is köszönhető). A rossz hír, hogy kiderült én is azok közé tartozom, akik nem bírják elviselni azokat a szúrós magasokat, pedig már két hete intenzíven próbálom szokni őket. Videókat is nézve bizonyos emberek 'sz' és 'c' hangjai elviselhetetlennek bizonyulnak, le kell venni a hangerőt, de akkor meg már a halkság miatt elvesznek a mélyek, a részletek. Laptopon EQ APO-val gyorsan le is lett szabályozva a 8khz körüli sáv, a mélyek pedig kaptak egy kis boostot, így már nagyon tetszik az összkép, tényleg olyan dolgokat lehet kihallani, amit korábban soha bár ehhez maga a forrás is hozzátesz, most hallgatok először Tidalt Spotify helyett.

    A baj csak az, hogy gépen jelenleg csak zenét hallgatok, a média fogyasztás (yt, netflix) és a ps4 is mind a tv-ről fut (sajnos imádom az interpolationt :D), ahol meg nincs lehetőség visszább venni a magasból. Szóval az elmúlt két hét igazából alternatívák keresésével telt, a dt 1990 pro egy jó iránynak tűnne, úgy olvastam a magasok ott már egy leheletnyivel kevésbé bántóak, a B-paddal meg azért a mély is kap egy kis kiemelést. Tervben is van a kipróbálása, de őszintén szólva ennyi pénzért tényleg nagyon jónak kéne lennie out-of-box EQ nélkül, hogy ennyi pénzt rá merjek szánni.

    Esetleg gondolkodtam még a dt770 80ohm verzió kipróbálásában (vagy talán az m50x), az a 990 árszintje, talán megint csak kevésbé bántó magassal, erős mélyekkel. Ha bármilyen tippetek van, azt előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák