Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz HeroGod #85688 üzenetére

    Hello, sajnos az Audeze LCD-X-et soha nem hallottam, de a Hifiman Arya-t sikerült meghallgatnom jó másfél hete, THX 789 erősítővel. Tájékoztatásképp küldöm amatőr véleményemet az általam már szűk egy éve birtokolt Sennheiser HD 800S-hez viszonyítva.

    (a tévedés jogát fenntartom, és lehet hogy a véleményemet befolyásolta ilyen-olyan teszt is)

    Kényelem: kb. azonos, talán az Arya nagyobb felületű párnái picit jobbak, cserébe némileg nehezebb súlyú, de nagyon-nagyon közel vannak, egyéni megítélés dolga.

    Kinézet, design: hajszálnyival talán jobb az Arya, tetszik hogy szépen összecsukódik, de egyéni megítélés dolga ez is alapvetően, egyik sem valami szép. A 800S viszont robusztusabbnak tűnik.

    Ár: a HD 800S kedvezőbb árú (mondjuk lehet viszont drágább erősítő kell hozzá, bár van pár ügyes megoldás: Lake People)

    Hang:

    Én úgy érzem a basszus valóban jobb valamivel a Sennheiserénél, hatásosabb mindenképp, és megértem hogy ez sokaknál döntő tényező. A Sennheiseré kicsit visszafogottabb, puhább. Ez főleg a Hans Zimmer time-nál éreztem, ütősebb az Arya-val. Olyan ember is lehet aki megelégszik azzal amit ad a 800S. A 800S-nél kicsit megtoltam EQ-val a basszust (meg az erősítő is ad neki), de még úgy sem olyan mint az Arya, nem rossz, de nem olyan hatásos.

    Cserébe szerintem, a vokálok, a középhangok élethűbbek a Sennheisernél.
    Ed Sheeran - Shape of You: itt úgy éreztem, hogy valahogy nagyon picit OFF-os a hangja, a Sennheisernél élethűbb a vokál szerintem. Tudom ezzel nagyon nem fogsz egyetérteni, de a Sennheisernél olyan mintha ott lenne veled az előadó. Az Arya-val kicsit hátrébb kerül az énekes és valahogy kicsit OFF-os, nem tudom. De ez vonatkozhat a filmnézésre is, az emberi hangokat pontosabban adja vissza a 800S, szerintem.

    Magasak: szerintem ez ízlés dolga, bár nem figyeltem ezt annyira, de elégedett vagyok a Sennheiser tiszta magasaival. Valakiknek némileg harsány talán, nem tudom. Itt nem mondok véleményt igazán. Én egy kicsit EQ-val lejjebb vettem azért.

    Részletek: hát a tesztelők szerint 800S minimálisan részletesebb általában, de ez megint ízlés dolga, van akinek picit túl sok, és pont az Arya a jó.

    Színpad: közismert hogy a 800S nagyon széles, és ez igaz is. Ezt sem figyeltem annyira, de kicsit valóban kisebb az Arya, bár bőven elég az is.

    Összegzés: Nem is tudom, ha fordítva történt volna mindez és alapból az Arya-t vettem volna, és a Sennheiser 800S-t hallgattam volna meg, valószínűleg ragaszkodnék az Arya-hoz, szerintem. Akkor azt mondanám a 800S-re hogy vékonyabban szól és gyengébb a basszusa.

    Bónusz: [link]

Új hozzászólás Aktív témák