Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz Dorien #84118 üzenetére

    "Kicsit sarkítva ott lesz..."

    Ez inkább a kisebb rétegigényeket írja le, és nem is kicsit sarkítva.
    Jómagam a felsorolásod alapján a harmadik csoportba tartoznék, az elektronikus zene miatt. Ennek ellenére szeretem, ha a hangszerhangok megfelelő tónusban szólalnak meg, és ha akarom, be lehessen őket azonosítani. Azt is szeretem, ha olyan a felvétel, akkor üssön, és a kemény hangzás is átjőjjön, ha arra van szükség. És még a Jazz kategória is illik rám, mert minden körülmények között gyűlölöm a kiemelt, szúrós, fülsértő magasakat.
    És kérlek vetkőzzétek már le ezt a sztereotípiát, hogy az elektronikus zene kedvelői a basszus kiemelését kedvelik, és hogy a többi hangtartomány nem is számít! Tény, hogy ez a stílus a legtöbb mély hangot tartalmazza, és nagyon kevés kivétellel ebben a stílusban mennek leglejjebb a hangok, de a kiemelés ezen a téren is borzasztó zavaró és fárasztó, ha rátelepszik a többire. Az igénytelen EDM és divatzenékre, slágerekre ez ráfogható, de aki ezen túllép, és azért hallgat elektronikus zenét, mert ténylegesen ezt szereti, az bizony ugyanúgy a kiegyensúlyozott hangzást fogja egy idő után elvárni. Rém fárasztó egyébként, hogy állandóan le vannak írva ennek a stílusnak a rajongói. Mintha a komoly elektronikus zene nem is zene lenne. Sok "audiofil" úgy áll hozzá, mintha ez a műfaj valami sértés lenne az egész Hi-Fi világgal szemben, csak azért, mert relatíve kevés, vagy egyáltalán nem szerepel a zenékben valódi hangszerhang. Na bumm, és akkor mi van? Ettől még az tud igazi minőségi zene lenni.
    Alább egy példa, hogy miről beszélek. Nem igazán lehet elmondani róla, hogy ezt fél óra alatt kattogtatták össze egy DAW-ben, ez élőben ment, és legalább olyan tudás szükséges hozzá, mint egyes hangszerek megszólaltatásához. Sőt, "némi" stúdiótechnikai ismeret is szükséges hozzá. Csak mondom, ők hasonló setup-al járták a világot, és játszottak élőben megannyi helyen, és ők nagyon nem a mainstream kategóriába tartoztak.
    Minilogue - Studio Jam Session
    És nem ők az egyetlen ilyen formáció. Techno-ban ott van még a Woo York, akiket volt szerencsém élőben is hallani, és az egyik legjobb szettet játszották, amit valaha live act-ben hallottam.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák