-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz p_adam #83849 üzenetére
Szerintem látják a Stax helyzetét, te mondtad hogy majdnem csődbe mentek, és nem akarnak belépni abba szegmens-be, túl kicsi lenne az eladás, a fejlesztési költség+gyártósort felhúzni viszont több lenne, kifejleszteni pár modelt abba a szegmensbe.
Az is lehet a megfelelően, precízen dolgozni képes munkaerő hiányzik, vagy túl drága lenne.
Aki olcsóbb eletrostat-ra vágyik annak ott a Stax.
Különben lehet a legjobb Stax a legjobban passzoló erősítővel van olyan jó mint az Orpheus. De hát ki tudja ezt?
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
törölt tag
válasz fericske #83836 üzenetére
Amúgy így supra vs circum kapcsán eszembe jutott, hogy egy 1980-as hifi újságban még azt írták:
Non-isolating, supra-aural phones are in general more comfortable to wear for long periods than the circumaural variety,
Manapság az ilyet elég meglepő olvasni. Szerintem már a 80-as években megváltozott a helyzet a circumok javára, ha pl. az akkor megjelenő Beyerekből indulok ki.
Amúgy a supra sem feltétlen olyan kényelmetlen, ha nem a Sennheiser HD25-féle kialakítás jut róla eszembe, hanem a Sennheiser HD414-féle, és kicsi a fülre ható erő. Nekem anno a 90-es évek első felében gyerekként az a fajta kialakítás volt "a" fejhallgató, walkman-ekhez gyakran olyat adtak gyárilag, majd később (2000-es évekre) a fülhallgatók nyertek teret, akkoriban fejhallgatós embereket nem is nagyon láttam az utcán Pesten. Aztán megint változott a helyzet, egyre jobban visszajöttek a fejesek, de már nem a "HD414-féle" kialakítás.[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz Remus389 #83851 üzenetére
Így néz ki "az épület" + a "gyártósor", teljesen más volumen mint egy Sennheiser vagy AKG, amikhez szintén vannak linkek a cikk végén, eléggé más világ, lehetne bővíteni, de marketinget teljesen meg kéne változtatni, a japán gondolkodásmód meg teljesen más.
Nem, valamilyen szinten más világ a két márka, amennyire lehet, sikerült hasonló jelleget kreálnom a lehető legolcsóbban(pedig az utóbbi nem volt szempont), de azért semmilyen Stax nem lesz olyan, mint 'a' Sennheiser, és hogy miben más ezt nehéz lenne megmagyarázni, főleg úgy hogy az utóbbit nem meglepő módon tartósan nem hallottam (+nem is fogom)
Számomra szomorúbb, hogy a Sennheiser sem akar már olyan lenni, persze ha haladunk a korral és a mai felvételeket tekintjük a "korrekt" normának, akkor lényegében mindegy is, hogy mi a "korrekt" hang (főleg, ha megszokja az ember), itt nagy vonalakban meg van fogalmazva a régi-új különbség (nagyjából ugyanezt írtam én is korábban), a HD800 széria is az újfajta stílus képviselője, csinálnak egy hangot, ami jó általánosságban véve véleményeket kap, moddolással némileg feljavítják némi plusz pénzért, hatékonyan, gazdaságosan legyártják, reklámozzák, és kész is.
A kínaiak meg másolnák az Orpheus-t, de nagyon messze vannak tőle
A jövőre nézve azért nem zárok ki minden más kialakítású fejhallgatót, pl. az Audez'e LCD-1 (vagy valami újabb változata) erre majd egyszer kíváncsi leszek, mert egy számomra megbízható forrás szerint az LCD-4 után ez szól a legőszintébben az összes közül, bár egy erős alappillér mellett már csak relatív összehasonlításokat lehet tenni. -
fericske
addikt
válasz #56474624 #83852 üzenetére
Nekem nem szokott gondom lenni fejhallgatókkal kényelem szempontjából.
Szóval nekem nem igazán számít, hogy supra vagy circum.
Eddig össz-vissz a Sonus Faber Pryma fejes volt kényelmetlen abból a nem kevésből ami a fejemen volt.
Na de a fülhallgatók!
Ott igencsak alulról súrolom az átlagot kényelmi gondok szempontjából. -
Remus389
veterán
válasz p_adam #83854 üzenetére
Köszi ezek nagyon jó linkek.
Jó hát mindenkinek más márka a szimpatikus, nyílván ha valakinek ellenszenves valamiért, igyekszik a (vélt vagy valós) hártányait kihangsúlyozni. Úgy áll hozzá alapból.
Az a HD800S azért egy jó fejes és már lejjebb ment árban, nem kell annyit szapulni, rengetegen imádják. Különben külsőre az Audiotechnika sokkal jobban bejön, meg a Clear is. Előbbi nagyon kikönnyített, egy gramm felesleg sincs és dögös, a Clear meg rendkívül csinos. Most lecsekkoltam ebay-en a Cleart, annak is nagyon lement az ára, úgy látszik a franciák akarnak pénzt is keresni már, rájöttek. Azért a Clear talán meg is ér annyit, igényes anyagokból van összerakva, szép kellékekkel, és nem utolsósorban nincs lényeges hibája. A 800S-t a széles soundstage-e miatt választottam elsősorban, de szerintem a Clear is jó lett volna. Meg lehet érteni, ha valaki meglátja, kinyílik a buksza: [link]
A kínaiak meg másolnák az Orpheus-t, de nagyon messze vannak tőle
A Hifiman az nem amerikai vállalat? Nem néztem meg a videót még. De nem bánnan ha sikerülne lemásolniuk, szemtelenül vastagon fog a ceruza már a nyugati cégeknél.
Fülhallgatókban már nagyon ott vannak a kínaiak, ha beleolvasol a füles topikba, mindenki kínai fülhallgatókat vesz, sőt még én is vettem egy Yuin Pk2-est, ha belegondolok, igaz használtan. Túlságosan nem bánnám, ha fejesben is lenne egypár jóféle kínai márka, amely harmadannyiért kínálná azt a soundot, mint egy nyugati cég. Alsókategóriában azért ott vannak már.
Ha belegondolunk ezekbe az őrült árakba, amennyibe kerül egy high-end fejes, oké, ha hosszú távra veszed és sok örömet hoz, legyen, de mégis azért lehúzás, anyagköltségben nem sokkal lehet több mint ez: [link] És ebben benne van már a profit is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
-1
törékeny
-----------
#83832 p_adam: A HD800 széria ugyanúgy kompromisszumos megépítettség tekintetében, műanyag és a festék könnyen lekopik róla (egyes daraboknál még olyat is lehet látni, hogy a bal és a jobb oldali ház nem teljesen szimmetrikusra lett legyártva...)
Amikor tegnap ezt olvastam, a poker face-em joker face-re változott. Azért mert én már korábban láttam ezt a videót, ha már gyárlátogatás: [link]Tudom hogy mit akartál sugallni, hogy trehány módon készítik a magas profit reményében, nos aki végignézi ezt a videót az elejétől a végéig, annak kristálytiszta lesz a valóság.
Aki ilyen meggondolatlan kijelentéseket tesz, csak önmagát égeti.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz p_adam #83832 üzenetére
"Egyébként általánosan igaz, hogy a legtöbb fejhallgató nem néz ki olyan jól a valóságban, mint a képeken"
az összes tárgyfotóra igaz. senki se fénysátorban fogja nézegetni, utómunkáról nem is beszélve![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
DJZoliboy
aktív tag
Fejhallgatót szeretnék Game és zene is lenne benne. Kérdés az h az alaplapi hangkari kihajtaná-e mert egy IX HERO lapom van? Másik hogy szemüveges vagyok, valami kényelmes kellene, meg ha fel kell áldozni a kényelmet a hangzásra akkor megtudom oldani.
1.) Leginkább csakis itthon
2.) Game (FPS,GTA, meg ami jön) Zene, film, YT.
3.) 30-40e ft
4.) inkább az új
5.) Circumaural
6.) Ez még jó kérdés, attól függ hogy a zárt mennyire szorít.
7.) Kiegyensúlyozott hangzást és legyen részletes is az FPS-ek végett
8.) Online
9.) Alaplapi hangkártya, de ha esetleg kell szükséges valami külső hangkari akkor azt is szívesen várok. -
bkercso
nagyúr
OneOdio helyett milyen olcsó, zárt, relatíve jó hangú/felbontású opció van mostanság? Circumaural monjuk 6..8..10k körül. Baasheavy jöhet.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
pulutodurumo
őstag
válasz bkercso #83872 üzenetére
Nem próbáltam, de Taki Pro80 alapúnak néz ki.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
bkercso
nagyúr
válasz pulutodurumo #83873 üzenetére
Köszi!
Na ez már nem-eltörősnek néz ki, jó lenne mikrofon nélküli, ill. aminek nincs a vezetékén hangerőszab., ami elromolhat, vagy eleve cserélhető vezetékes.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
p76
senior tag
válasz fericske #83859 üzenetére
Egyébként még az is történt hogy a korábbi erősítőim (Loxjie P20/Atom) néha nagyon jól szóltak. Aztán rájöttem hogy azért mert bekapcsolva felejtettem a hangfalakat
(DAC-nak az integrált erősítőmet használom és a nyitott fejhallgatón minden behallatszik)
Aztán az MCTH is nagyon jól szólt és gondoltam biztos megint be vannak kapcsolva a hangfalak. De nem voltak bekapcsolva -
Gzula[HUN]
őstag
válasz bkercso #83872 üzenetére
Pro 80 klónok még: 1 2 , hangjuk ismeretlen.
Időnként lehet kapni még Behringer BH470-et, az Doriennek volt, de gyorsan eladta mert sokallta a mélyet benne, vagy nem tudom.
OneÓÓÓdióval mi a baj? A Pro30-ast vagy 50-est kell venni, oszt joccakát. (Meg kiszedni belőle a szigetelést ) A Pro 10-es is ugyanaz mint a drága tesók, csak nem memóriahabos a párnája, hanem egy x@r.
(#83875) Compaqt: - Omnitronic SHP600
- Audio-Technika AVA400Nincs más nagyon ebben az árkategóriában. Az AVA400-ban sok basszust ne keress, és tudomásom szerint az Omnitronicnak is vagy egy kis magas kiemelése.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #83877 üzenetére
OneOdio-val 1 baj van (a kissé uncsi hangon túl): eltörött.
A Pro 10-es is ugyanaz mint a drága tesók, csak nem memóriahabos a párnája, hanem egy x@r.
Nem volt olyan rossz; a gyerekekkel elnyúztuk...
Estvére meg ott a HE4XX[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz bkercso #83878 üzenetére
Az enyém már a 2. tulajt nyúzza, de a párnáját megtartottam a rádiós Sonymra. Egy másikat ajándékba rendeltem, igaz egyből le lett cserélve a párnája.
Amúgy van fent az aprón egy használt már jó ideje kici óccón, ha mégis.Nem tudom. Az enyém elég sokat kibírt, fél évig vagy otthon, vagy minden nap használtam. Szét is szedtem nem egyszer. Egy karcot nem bírtam összeszedni vele.
Ha használt esetleg, akkor egy AT M30-ast kb. fél éve árul már egy srác 6500.- ért Vaterán. (Ok, nem bass heavy, és nem cserélhető vezetékes.)
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #83879 üzenetére
Haznált fejes nálam nem nagyon játszik, de köszönöm.
A OneOdio mechanikája megy szutyok, mert körbefordul a hallgató a keretben 360°-ban. Nem csoda, hogy a 8 és 10 éves gyerekek 1 éven belül eltörték. Én is állandóan türelmetlenül tekergettem, csak én érzéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz bkercso #83881 üzenetére
Majd elfelejtettem, a 662 EVO-t. (Még jó, hogy a "főnök" figyel!)
Ha nem lesz ebből OneOdio, akkor is megjegyzem, hogy az A71-es már nem lifeg annyira. Megkeresem később a videot, ami kitér erre, de most egy kicsit dolgozni is kell. Élőben nem hallottam, állítólag az is mély orientált. Driver más, csak 40mm-es.
-
bkercso
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #83883 üzenetére
Köszi!
A 662EVO nem szorít nagyon?
Már nincs az összefoglalóban best buy lista. Mik az ajánlottak most 10k alatt; össze van szedve valahol?
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz bkercso #83884 üzenetére
Annyit tudok róla, hogy az is mély orientált.
(#83885) Compaqt: Az SHP600-ról korábban sok szó esett, keress rá a fórum keresőjében. Az AVA400-nak tényleg érdekes a párnája, nekem a nagy tesó, a TAD500-as volt, ott ugyanaz a párna volt. Nekem az első "komolyabb" fejhallgatóm volt, imádtam 4,5 évig, de most már nekem a nyitott fejhallgatók elég vékonykásak. Nekem kényelmes volt az egyébként plüss párna, de volt már aki panaszkodott rá. Pont a napokban.
30-ig még van a Sennheiser 559-es.Ezeket is azért tudom, mert próbáltam összeszedni a nyitott fejhallgatókat, és nagyjából ennyi a felhozatal 30ezerig.
-
-
törölt tag
válasz Compaqt #83891 üzenetére
A K612pro egy nagyon jól beárazott fejes, ez ui. a K601-nek az utódja, annak a kvalitásaival, és jórészt a hangzásával is bír. Na most a K601 az 50-60k-s árkategóriában volt ez előtt 5-10 éve, és nem volt túlárazottnak tartva sem. Szóval nem véletlen, hogy árkategóriájában kiemelkedő hang a K612. Csak alkalmas erősítő kell hozzá.
A HD330 azért magasban tud kellemetlen lenni, és alapvetően V-karakterű.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Compaqt #83893 üzenetére
Az árát megéri a K612, de rendes kiszolgálást igényel. Minden attól függ, mennyit tudsz összesen rászánni az egészre.
Ha olcsóbban akarod megúszni, akkor a K612 helyett érdemesebb mást. Persze egy szint felett már minden fejhallgató meghálálja a jobb DAC-ot, erősítőt, úgy érdemes belevágni, hogy ezekkel is számolunk.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Aki pesti és van Final Sonorous III -a, megkeresném egy rövid tesztelésre.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.