Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Közben hallgatom nagyba a Yammi HPH MT7-et, első benyomások:

    A kábele too much, van vagy 3 méter és nem telefonos csavaros, hanem full egyenes. Ez negatívum, mert az asztalon nehezebben kezelhető, össze kell majd tépőzáras kötözővel kötnöm, hogy valahogy kinézzen. A fejpánt állítható része nem kattanósan állítható hanem lineáris, ez is negatívum, jobban szeretem ha fixen kattan minden állásban. A többi külsőleg okés, nagyon masszív, könnyű, elég elegáns kinézető fejes.

    A magas a mély és a közép:
    Még kicsit nyers a hangja, de a tudása egyből hallható felrakás után. Mély van benne bőőőven, több jóval mint az MT220-ban volt, de nem terjengős, nem folyik rá másra, még gyors összetett zenéknél sem, ez fontos! A magas hangok nem Beyeresen sziszegősek, nem karcolósak, viszont kellőképp jelen vannak, tiszták, erősek. A közép tökéletesen összeköti a magasat a méllyel, jelen van, nem V ilyen szempontból a hangkép, inkább lineáris egy kis kb 10% mély megtolással.

    Tér, szeparáció:
    Elég jó tere van zárthoz képest szerintem, szépen elválnak a hangszerek és van minek elválni, amit hallgatok most épp (Amaranthe) abban rengeteg különböző hang, hangszer, effekt, dob, ének van egyszerre jelen és mégsem hangzik összefolyt katyvasznak. Így hirtelen az m40x-el tudom összevetni bár nem fair, de annál sokkal dinamikusabb, szeparáltabb a hang és jobb a tér.

    Természetesség:
    A Beyer 770 pro, 990 pro duónál mindenképpen életszerűbbek az énekhangok, főleg a női vokál, talán picit az MT220 alatt van minőségben, de arra hajaz. Nem az érződik, hogy rászíneztek volna a középre vagy magasra, inkább csak az hogy nem vettek el belőle.

    Elégedett vagyok vele, valami ilyesmit vártam a Yamahától, nagyon belekötni hangilag nem tudnék, nincsen zavaró dolog benne, egy jobb fejest kellene hallanom ahhoz, hogy tudjam mi hiányozhat. MT220-tól szerintem -amennyire emlékszem- nincs nagyon lemaradva. Majd meglátjuk van-e még feljebb :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák