Új hozzászólás Aktív témák

  • zschni

    csendes tag

    Üdv! Fejhallgatót szeretnék vásárolni, lehetőleg újat. Elolvastam az összefoglalót, és kísérletet tennék a megadott kérdések megválaszolására, bár nem sok előzetes tapasztalatom van. Annyit előre bocsátanék, hogy még 2006 környékén egy Genius HS-04A fejhallgatóm volt, amivel nagyon nagyon elégedett voltam. Bírta 5 évig, na mondom veszek egy újat, ugyanabból a típusból. Kicsit gyanús volt, hogy csak pár száz forinttal volt drágább 5 év után, de mondom eddig bejött nagyon. Megvettem, kibontottam, súlya kb. az eredeti fele, és valami borzasztó hangzása volt. Ekkor vettem egy Sennheiser HD407-est, aminek kb 5 év után elszakadt a kábele, pont a jobb hangszóró alatt. Más volt kicsit, mint a Genius, kicsit gyengébb volt a mélyebb hangok kiemelésénél, de megszerettem, nyilván nem lehetett ugyanolyan. Megszolgált, és azt mondom hogy ezzel az újjal is minimum 5 évre terveznék. Végül akkor a kérdések:
    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Mindenképpen szobában, zárt térben, javarészt számítógép előtt.
    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Azt hiszem általános felhasználás a legjobb szó, de főképpen zenehallgatás. E mellett játékra is, filmnézésre is, esetlegesen későbbi videószerkesztés sem kizárt. Zenére, hangminőségre rendkívül érzékeny a fülem. Milyen zenéket hallgatok? Azt hiszem elég vegyes, de tán a populárist biztosan ki lehet zárni. Biztos, ami biztos, linkelnék néhány zenét.
    Hardstyle1, Hardstyle2, Two Steps From Hell, Immediate music, Audiomachine1, Audiomachine2.
    Filmzenék is vannak, Forrest Gump, About Time pl.
    Biztosan hallgatok még Goa Trance-t, meg esetleg techno, meg House is :D Szóval sokféle.
    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    Alapvetően 20.000-ből szeretnék kijönni, de ha 25.000,-Ft-ba kerül ami mindazt tudja szerintetek ami nekem kell, akkor legyen.
    4.) Új vagy használt?
    Újat szeretnék
    5.) Circumaural vagy supraaural?
    Ebben nincsenek tapasztalataim. Sem a Genius nem volt igazán circumaural, a Sennheiser HD407 meg supraaural volt. Mindkettőnél fájt a fülem kb 4 óra használat után.
    6.) Zárt vagy nyitott?
    Ebben sincsenek tapasztalataim. A hangminőség a legfontosabb.
    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    Alapvetően kiegyensúlyozott hangzást várok (feltételezem a hallgatott zenék sokfélesége miatt ez jó döntés), a mélyek legyenek picikét hangsúlyosabbak.
    8.) Honnan vásárolnál?
    Mindenképpen belföldről, lehetőleg magyar forintban.
    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Ebben biztos lesz változás. Jelenleg egy Crative Sound Blaster SB0220 (5.1 Live vagy hogy hívják) hangkártyát használok, valami OEM cuccból lett kiszedve még régebben, néhány éve vettem a gameportja miatt. Meg hát ugye vannak az integráltak a laptopon meg a PC-n (Realtek ALC883) is. Tervezek gépvásárlást, szeretnék venni később egy ilyen ASUS hangkártyát. Másik topicban itt ezt javasolták minimumként.
    Az előzőt töröljétek már ki, nem jól sikerült a BB kód, és már szerkeszteni sem tudom.

Új hozzászólás Aktív témák