Új hozzászólás Aktív témák

  • yesman

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ha valaki Sennheiser hd-598 vásárlásán töri a fejét, leírtam a tapasztalataim, hátha segít.
    12 év Sennheiser HD-555 hallgatás után szántam rá magam új fejhallgató vásárlására. Régóta kiszemeltem a HD-598-at, de nagyon drágának találtam. Abban a nyugalomban, hogy a mostani fejesem kiváló minőségű és igazából nem hittem, hogy olyan sokkal jobb lesz a drágább, nyugodtan várakoztam egy megfelelő alkalomra. Aztán hirtelen egy akciót kifogva végre megszereztem az új fülest.
    Hát az első meghallgatás után már átértékeltem a HD-555-ről addig alkotott véleményemet. A hangok tisztasága, a magasak és mélyek többszöröse azonnal megfogott. A legnagyobb erény viszont a középtartomány. Itt a régi füles sajnos nagyon gyenge. Mivel az énekhang is a középtartományban mozog, ezért a fejhallgató hihetetlenül tisztán közvetíti az énekhangokat. Sőt azt vettem észre, hogy a billentyűs hangszerek elképesztően tisztán és élethűen szólalnak meg. A zongora de még az elektronikus hangszerek eddig meg nem hallott részleteket közölnek még sokszor hallott felvételeken is.
    Egyszóval élmény a megszólaló zene ezen a fülesen.
    A hangzása pontosan olyan, mint a külseje. Elegáns és extravagáns. Nekem abszolút megérte az árát, sőt az eredeti árát is megéri.
    Sokan mondják, hogy a Sennheiserek túlárazottak és színezik a hangzást. Biztosan így van. Nekem ez a fajta intelligens színezés tökéletesen megfelel. A zene rendkívül egységesen szólal meg. Nem is figyelsz a különálló hangszerekre. Az énekhang tökéletes tisztasága, olyan, mintha a kísérő hangszerek hangja a térben előtte és mögötte szólalna meg.
    Még alig 2 hetes és tisztul a hangja folyamatosan. Érdemes bejáratni néhány órát az IsoTek - Full System Enhancer & Rejuvenation Disc-el. Én szeretem, ha a fejemen járódik be, de 3-4 órát én is járattam, bár megszakításokkal. Meghálálja.
    Ja és persze baromi kényelmes is.
    Mindenkinek ajánlom, akik a HD-555 technikai színvonaláról indulnak.

Új hozzászólás Aktív témák