Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz -NoVa- #110381 üzenetére

    Ez lett a "vége": a kimeneti fokozatból kihajítottam a ruszki 6N6P csöveket, ide is japán (ADZAM) E88CC ipari kettős-triódák kerültek - finomabb részletek, jobb magastartomány (HD6XX-hez így passzol jobban szerintem - nincs "Sennheiser-fátyol" nyomokban sem).

    300 ohmon 100 mW-ot, de 600 ohmra akár 200 mW-ot is képes torzítatlanul leadni, vegytiszta A-osztályban. Kisebb ohmra ezzel a csővel nem alkalmas, 70 ohmon már csak 10 mW körül tud, és nem is szól vele jól (HD480).

    A - természetesen FET-tel stabilizált - anódfeszültséget is 205 V-ra csökkentettem. Csatornánként külön szekunder tekercs, és teljesen külön anódtápegység. A fűtés közös, de az is stabilizált egyenáramú. Mivel a kínai NYÁK-lapon ki volt építve a helye egy relés időzítő / némító fokozatnak, így azt én is alkalmaztam: csak a csövek felfűtése után (1 perc) szabadítja fel a kimeneteket, addig testre vannak zárva. Kikapcsoláskor viszont késedelem nélkül némít, így nem reccsen, nem durrog, nem búg.

    A negatív visszacsatolás bőséges (26 dB), a frekiátvitel 10 Hz-től 150 kHz-ig teljesen lineáris. A Morgan-Jones féle kapcsolással ellentétben ez nem fordít fázist. (A Little Dot Mk II is, és a Spartan Heliot is invertál, ami "elvileg" nem tesz jót a hangminőségnek.)

    [ Szerkesztve ]

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák