Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    Kicsit szégyellem nyilvánosan leírni, de sajnos pár napja igen nagy "tragédia" ért: sikerült egy rossz mozdulattal, kapkodással egyetlen pillanat alatt kinyírnom a féltve őrzött Beyer DT-990 fejesemet. :O

    A fülesre éppen a hosszú, 3 méteres gyári kábele volt felszerelve (azzal szól jobban), a füles a tartóján az asztalon, dugó az egyik erősítőbe bedugva (Bár épp nem azt hallgattam, nálam nap közben leginkább a hangszórós cucc szól). Csöngetett a postás, rohanok kifelé ajtót nyitni, és bele akadt a lábam a földön (is) kígyózó qrva hosszú mazzagjába (másfél méter széles az egész szobácskám, nem nagy kunszt "nem elférni" benne). Akkorát csapódott a szerencsétlen a szemközti falon, hogy a jobb oldali drivere azonnal elhalálozott. Sajnos nem a kábele vagy a csatlakozója ment tönkre, hanem maga a driver - kimértem. Kiugrott a membrán a helyéről, és szakadt belül a vezetéke is.... :W

    Nem az a legnagyobb bajom, hogy csináltam 1 másodperc alatt magamnak 40 ezer forintnyi kárt (ennyiért vettem egy éve használtan), hanem hogy végre sikerült megtalálnom / megalkotnom azt a erősítő kombinációt, amivel tökéletes volt a szinergia, nagyon kellemes, nagyon szerethető hangon zenélt... (Egy olcsó, kínai gyári Little Dot MkII-est építettem át hozzá elég rendesen).

    Mivel így már "értékelhető" fejhallgató csak a távoli ismerősömtől elkunyerált öreg Philips (AKG Sextett klón) maradt (olcsó kínai velúr párnákkal, illetve megkapta a "Beyerből megmaradt" fonott, ezüstözött OFC kábelezést - ez legalább rövid, nem ér le a földig semmilyen helyzetben sem), így most azt hallgatom pár napja.

    A hétvégét sikerült hasznosan eltöltenem, az új, most épülő csöves erősítőmet sikerült meglehetősen jól hozzá passzítani, ezért egyre nagyobb öröm hallgatni a Philipset. Más típusú csövek, megváltoztatott anódfeszültség és munkapontok. Végre van neki magasa, sőt egész elfogadható tere is lett, itt-ott komoly részletekkel.

    A modifikált kínai erősítővel viszont nem szól jól, azzal nagyon sávhatárolt.

    Ez van, ennyi a kissé hosszúra sikerült beszámolóm....

    (Elvileg február közepén-legvégén ideér a HD6XX is USA-ból, remélem arra jobban sikerül majd vigyáznom, illetve remélem, hogy valamelyik csöves erősítővel meg lesz a szinergia is.)

    Az erősítő jelen állapota a végleges trafójával, és az immár dupla anódtáppal (csatornánként külön):

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák