Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Ba cy lus #101041 üzenetére

    Szerintem az később volt, a 80-as években nemigen lehetett még CD-t kapni. Most direkt utánanéztem, elvileg "Magyarországon az első CD-kiadvány volt az Omega Platina című válogatásalbuma 1988-ban." (wiki: CD)

    A külföldi kiadást persze abszolút elfogadom. A 90-es években kezdett el terjedni itthon emlékeim szerint, volt időszak, amikor ilyen nevetséges semmi összegekért dobálták utánad a komolyzenei cd-ket újság mellékleteként ingyen, de nekem valahogy ez a(z audio) CD-korszak akkor teljesen kimaradt. Leszámítva a CDROM-ot, amit szintén dobáltak utánad :) A MiniDisc csábított el pár évre a 2000-es évek legelején, még mindig megvan a kis Sony lejátszóm, nem semmi technika volt. Aztán persze MP3, és onnan már nem volt megállás.

    Visszatérve a témára, na pontosan a dinamika az, amitől jók azok a zenék. Igazi zenék. Amikor üt a dob, akkor hangos, és érzed, és ez kell. Nem egy sokadik gold edition remaster kompresszált baromság, aminek a lényege, hogy hangos legyen. Mint a reklámok. Mintha ez lenne a lényeg...

Új hozzászólás Aktív témák