Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Polllen #101023 üzenetére

    Igen, értelek, és nyilván a "dögös" hangzás "jobb", mint a "lapos" hangzás, de ha az én láncom végén, a fülemben (agyamban) a HD600-al benne van az érzelem, a "zsír" a zenében, hangban, hangszerben, a HD560s-en meg nincs, akkor ezt nem tudom letagadni.
    Írtam felette, játszottam hangszeren. Amúgy trombitán. Emlékszem, mennyit kellett gyakorolni, és nem igazán szerettem, mert "kötelező" volt. A játékaim nagy részéből valószínűleg átjött a tanárnak, hogy "kötelező", és mindig, amikor megállított, a tököm kivolt vele, hiszen én pontos voltam, csak valószínűleg lelketlen. Asszem talán 4-5 osztálytársam ment tovább zenekarokba, és játszott sokáig még hangszeren (az egyikük pont szaxofonon), de nálam a kötelezőség miatt ez kiesett. Csak azért írom le, mert ezzel tudom alátámasztani, hogy nem csak az számít, mit ad ki a hangszer, hanem az is, hogyan közvetíti az érzést, amit a rajta játszó érez. És amikor anyámnak trombitáltam, mert szerette, egész másképp éreztem magam, mert láttam, hogy ez neki örömet okoz. Mint amikor a fehér ingbe beleizzadva tizenpár évesen készültem az év végi meghallgatásokra.
    A HD600 és a HD560s között amúgy nagy a különbség. Nem ég és föld, de nagy - az én érzésem szerint. Számomra az első "teljes", a második viszont "tudományos". Messze nem az van, hogy felveszem az 560s-t, és azt mondom, na, ez olyan, mint a 600, csak olcsóbb hangzás, hanem tényleg teljesen más. Szóval szerintem a HD560s nem a szegény ember HD6XX-e. Persze ha hallottam volna már félszáz fejest, valószínűleg én is azt mondanám, hogy hasonlóak, hiszen a többi fejes sokkal-sokkal jobban eltér, mint ezek egymáshoz képest. Ezért ebben nem tudok vitatkozni.
    Az DX1 review-dat olvastam, fel is keltette az érdeklődésem, leginkább az AKM belső miatt. Rá is kerestem, a YT-on viszont egyelőre csak pár gagyi teszter véleménye volt fent, azokat megnéztem. Majd írj még róla, csak kíváncsi vagyok rá. Megmondom őszintén, nekem a DX3 Pro+ nagyon bejött, de eredetileg azt terveztem, hogy az IFI jóval melegebb DAC-át is kipróbálom, de végül nem rendeltem meg.

Új hozzászólás Aktív témák