Új hozzászólás Aktív témák

  • arty

    veterán

    válasz FunPro #14313 üzenetére

    kissé tévúton jársz/jártok :) (de ha ekkora biznisz az adakozás, ti miért nem nyerészkedtek? most elég sok a rászoruló, hajrá! ;) )

    A 100 dolláros példádnál maradva:
    80 $ adomány, amit szerintem vagy te fizetsz adományként vagy a humbli - nemtom, őszintén!
    20 $ BEVÉTEL (nem profit ! ), amiből a vállalkozás az általad fizetett áfát "továbbutalja" adóként "azonnal" (de ha a 80 $ is az ő bevétele, az mégdruvább, mert akkor 27$ áfa lesz befizetendő, azonnal)
    14.6 $ valódi bevétel marad a humblinál... ebből kell fenntartania a weboldalt, fizetni az alkalmazottakat, leadni a kiadónak a saját lóvéját (nyilván nem ingyen kapják a kulcsokat), és ami ezután marad, az a PROFIT, ebből kell adóznia (mitotmén, legyen mondjuk ez 4$)

    pontosabban ebből se teljesen, hiszen a 40%-át "eltünteted" a 80$ eladományozásával (ha azt ők adományozzák és nem te, direktben).
    tehát mondjuk nem 1.2$-t fizetnek be teszemazt 30%-os adókulcs mellett, hanem 0.75$-t.
    világosan látszik, hogy ezért és csakis ezért csinálja a humbli :D :D (nem hiszem... ennél a marketing értéke nagyobb annak, hogy immáron 173 milliót eljótékonykodtak... ami lássuk be, tényleg fantasztikus eredmény, rengeteg emberen segíthettek...)

    összességében legyintve elintézni annyival egy ilyen rendszert, hogy ez csak a nyerészkedésről szól, merő rosszindulat :P

    [ Szerkesztve ]

    "ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

Új hozzászólás Aktív témák