- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8048 üzenetére
Segítek:
HP 5101:
gyártó: HP
termék szám: VC257ESR
státusz: HP Renew
lokalizáció: INT (nemzetközi)
kijelző: 10.1" matt, (16:9 képarány) 1366x768 pixel, WXGA, (HD 720p képes) High Definition AntiGlare TFT LCD with LED backlight
processzor: intel Atom 1.66GHz 512KB L2 cache/ 667MHz FSB 1 mag, 45nm (Atom N280)
video vezérlő: intel shared GMA-950 / max.224MB
memória: 2GB DDR2 667MHz
merevlemez: 250GB SATA 2.5" / 7200RPM
optikai meghajtó: opcionális külsõ meghajtó, USB csatlakozás
vezeték nélküli hálózat: 802.11(a/b/g/n)
vezetékes hálózat: 10/100/1000 Gigabit ethernet
bluetooth: van
akkumulátor: 6cell 55Whr Li-Ion
operációs rendszer: Vista Business - Microsoft (HUN) 32bit
webkamera: webcam 2MP, stereo microphone
garancia: 2 év HP+CO garancia (carry in)**
tömeg: 1,19 kg
méretek: 271 mm x 261 mm x 166 mm
extra paraméterek: • intel Atom alacsony fogyasztású processzor
• HP illumiLite LED, karcolás tûrõbb kijelzõ
• HP ProtectTools merevlemez kódolás
• HP 3D DriveGuard fizikális merevlemez védelem
• HP DuraCase Magnézium ötvözet teljes burkolat
• HP DuraFinish karcállóbb mûanyag elemek
• HP DuraKeys cseppmentes és kopásállóbb teljes méretû billentyûzet
• Tovább fejlesztett mutatóeszköz
• HP QuickLook 2, SpareKey és Credential Manager szoftverek
megjegyzések: • a 32bites operációs rendszerek maximum 3GB memóriát képesek kezelni.
• egyes funkciók csak Microsoft Windows Vista operációs rendszer alatt mûködnek megfelelõen, ezért a HP ezt az operációs rendszert ajánlja a termékhez.
• *a HP Renew Program keretében hivatalosan újraértékesített termék.Asus Eee PC 1005HA:
Processzor típus: Intel Atom
Processzor jellemzők: N270 (FSB 533MHz / 512Kbyte L2cache) 1,66GHz
Memória: 1GB DDR2/667MHz
Merevlemez: 160GB SATA 5400rpm
Kijelző méret, felbontás: 10" WSVGA
Kijelző leírás: LED háttérvilágítás (1024x600)
Chipkészlet: Intel® 945GSE+ICH7M
Akkumulátor, üzemidő: 6-Cellás 48Wh Li-ion
max. 8,5 óra
Audio: Hi-Definition Audio CODEC
sztereo hangszórók
digitális mikrofon
2 x Audio Jack (Head Phone / Mic-in)
Bővítőhelyek: Kártyaolvasó: MMC/ SD(SDHC)
Portok: 1 x VGA Port (D-sub 15-pin)
3 x USB 2.0
Kommunikáció: WLAN 802.11b/g/n
LAN RJ-45
Méret, súly: 262mm(W) x 178mm(D) x 25.9mm~ 36.5mm(H)
1.27Kg 6 cellás akkuval
Egyéb szolgáltatások: 0,3MP Webkamera
Operációs rendszer: Windows XP Home
Szoftver: Microsoft Office Home & Student 2007 60napos próbaverzió
Lokalizáció (billentyűzet és op. rendszer nyelve): magyar
Garancia: 2 év garancia el- és visszaszállítással (bővíthető)#8052: erre csak két tippem van:
1) mivel csak rendelhető, ezért korábbi árazás alapján ennyi volt, nem lett frissítve
2) és ez sokkal valószínűbb: hogy legyen mibe belekötnöd, mert marhára független a fentiektől[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Magnum_ #8049 üzenetére
Miért kerül ugyanannyiba a gyengébb verzió?
-
Magnum_
nagyúr
válasz philoxenia #8052 üzenetére
nem tudom.... a gyengébb is jó azon az áron még így is.. lehet, hogy valakit riaszt az 1366os felbontás 10"-on... nem tudom. nem is feszülök rajta. bármelyik felbontással jobban kellene, mint egy asus/acer.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
ro_bert17
őstag
Én is visszaolvastam. Nem lehetne a topikot átnevezni, milyen 5101-et vegyek?-re?
-
ro_bert17
őstag
válasz philoxenia #8055 üzenetére
Kettő?
A motoros meg.......?
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8058 üzenetére
Az itthoni ÁFÁ-s, az USA-beli VAT nélküli, bár tény, hogy még úgyis olcsóbb, főleg, hogy ott nem 25%. Ez van, ide el kell szállítani, az EU-nak vámot fizetni stb. Minden olcsóbb a tengerentúlon.
-
Gergő_
őstag
válasz philoxenia #8058 üzenetére
sajnos szerintem ugyanaz lesz a szitu mint a 2140-nél.
amikor kezdett már kifutni, a renew ára nem volt rendes renew ár...( és a 2133-akat lehetett csak látni)
most meg itt vannak 5101-ek...ezeket fogják futtatni.
szerintem legalább fél mire megjelenhet egy 5102 renewban 80-ért, de ne legyen igazam.most nézem:
a legbutább linuxos változat 108 ezer jó magyar forint. ez még mindig elég drága. 90 lenne reális ebben a csóró országban. -
Dave™
nagyúr
válasz CHIPman #8061 üzenetére
1) akkor nézel helyette valami nem renew-t, de alacsonyabb felszereltségűt/minőségűt
2) bevállalod, hogy elképzelhető, hogy valami bemutatódarabot fogsz kapni, ami szintén újra van csomagolva és külsőre is teljesen tip-top, teljes garanciával - kiindulva abból, hogy eddig senki sem panaszkodott arra, hogy használtat kapott volna (pedig szerintem már minimum 5-6-nál járunk tulajok tekintetében), erre igen csak kicsi az esély
3) vársz egy jobb ajánlatra
Mellesleg én is csak utólag néztem meg a winyó eddigi üzemidejét. Ha külsőre 100%-os, és megvan a 2 év gari is, az sem zavart volna, ha bemutatódarab, visszáru vagy hasonló lett volna, ezek nem hibás és javított darabok, az az ASIS kategória.
Más. Akinek kevés a GMA950 teljesítménye, tuningolhatja a GMABooster-rel Gyakorlati értelme pontosan 0, de vicces, hogy 166MHz-ről akár 400-ig is fel lehet nyomni (ez az asztali 950-es órajele, netbookokban le van korlátozva). Persze így többet fogyaszt, és hiába kétszer gyorsabb, attól még mindig marha lassú marad.
-
Zeratul
addikt
[hibás Hp notebugok miatt perelnek a kínaiak] No comment.
[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
Nekem a dell-ben 3150-van. Erre esetleg valami "booster" megoldás?
Vagy a netbook, CPU-kra valami órajel emelés vagy bánomisén?
(Ezt csak kíváncsiságból kérdem, nem feltétlen akarom húzni, max kipróba) -
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, és rosszat nem nagyon láttam a 1201n-ről. 12", 2 mag, mondjuk csak ddr2 memoria, 6óra üzemidő, fullhd lejátszás ->hdmi kimenet. Engem ezek győztek meg.
Esetleg infótok van arról, hogy a hangkártya milyen benne? vonalbemenet érdekelne.
Köszi -
Gerghu
csendes tag
Kedves fórumozók! Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kellene nekem egy hordozható gép. Régen HP 7400 volt 3 évig, majd lecseréltem egy ALU Macbookra. 3 hónap után eladtam.
Tegnapelőtt megláttam a HP 5101-t és este már meg is vettem.
80K-ért nagyon jó vételnek tartom, egyből meg kellett vennem
Ajánlom mindenkinek!
Kérdezném a szakértőket (főleg Dave, ahogy visszaolvastam):
megéri-e a Win7-re cserélni XP helyett? Elbírja? Minden részlet érdekelKöszönöm
-
Goldmen75
őstag
Szerintetek, hy teszek belé egy 4 GB-os SD-t tudok javítani a teljesítményen? Egyáltalán az SD-k űködnek ready boost-ként? Vagy próbáljam ki?!
-
Goldmen75
őstag
Vagy akkor inkább egy jobb sebességű pendrive mi?
-
Dave™
nagyúr
Először is gratulálok, másodszor pedig simán, én azonnal cseréltem Win 7 Home Premiumra. Elviszi gond nélkül, az aero-nál érdemes az ablakkicsinyítés/maximalizálás animációját kikapcsolni, így az aero sebességével sem lesz gond.
Most hirtelen nem tudom mi érdekelhet, kérdezz, aztán szívesen válaszolok.
szerk: akit érdekel a
; jó a következőkhöz: 900, 950, 3100, 4500
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
válasz Goldmen75 #8079 üzenetére
Bocsi, benéztem. Fogalmam sincs, próbáld ki, max. nem működik.
Ja és a readyboosthoz: múltkor moonmantől kérdezte valaki, van-e egyáltalán értelme, ő pedig azt mondta: röviden válaszolva nem. Bár ott azt hiszem volt memó rendesen a gépben. Ugye akkor jöhet képbe, ha kevés memória van és/vagy lassú a winyó. A HP 5101-ben szerencsére mindkettő a lehetséges maxon van (leszámítva az SSD-t), de kipróbálom a kingmax superstick-el, hátha érezni valami pluszt. Ez elvileg 30 megával tud olvasni, és 10 körül írni.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Itt egy leírás, ami alapján vissza lehet kapcsolni a SATA NATIVE módot.
Először ugye BIOS-ban ki kell kapcsolni, hogy fel lehessen tenni az oprendszert
Utána a fenti procedúrát megcsinálni, behelyettesítve a matrix storage driver file nevét az újra
A chipset az esetek többségében ICH7M, és az AHCI driver kell
BIOS-ban visszakapcsolható a SATA NATIVE mód.
Hogy miben jobb nem tudom, azt írják egy helyen, hogy valamivel gyorsabb, s némileg kevesebbet is fogyaszt így a winyó.
Win7-tel és HP 5101-gyel tesztelve, működik.
-
MODERÁTOR
válasz philoxenia #8084 üzenetére
Nekem CULVom van, rajta x64es win7, kezeli a 2 x 2 gigát
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
CHIPman
nagyúr
válasz philoxenia #8084 üzenetére
Ha 4GB RAM kell, akkor ajánlom figyelmedbe a HP 311c-t, igen jó kis gép az árán, ami folyamatosan esik.
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Van valakinek valamilyen tapasztalata asus eee pc1201N-röl ? Akuja tényleg lötyög ? Valahol azt olvastam . Lötyögö aksi zavaro lehet . Valakinek van ilyen kis netbookja ? Mik a tapasztalok jo kis gép ez mert ezt néztem ki magamnak ? Válaszokat elöre is köszönöm !
-
Celtis
veterán
Nekem (asszonyak) ilyen van. Az akku tényleg mozog egy tized mm-t. Ezt akkor érezni ha kézzel szándékosan mozgatod. Valószínűleg ki lehetne támasztani valami apró szivaccsal, ha zavar, de engem pl egyáltalán nem érdekel.
Amúgy nagyon jó kis gép. Teljesítményben nagyon jó, simán hozza egy alap notebook szintjét. Full HD filmet 20-30% CPU terhelésen visz. 2G RAM, csatlakozók dögivel. Kékben nagyon szép is. A mérete a képernyő relatív nagy felbontásához pont ideális. Az akku olyan 3 órát bír, max 4-et! A töltője elég apró (könnyen hordozható), így ha közben használod is a gépet akkor lassan tölt.Eddig a legnagyobb problémánk az volt a géppel, hogy egyszerűen nem létezik hozzá mérteben passzoló táska, aminek zsebe is van.
-
blast3r
csendes tag
Hali!
Ha beadom szervízbe a laptopot és nem az eredeti oprendszer van rajta, hanem egy torrentes win7 az gáz? Tegyem vissza az eredetit?Samsung N150,Nokia E51
-
Celtis
veterán
válasz mukibuci #8090 üzenetére
Ez jó, csak pont kétszer férne bele a gép. Egyébként nagyon hasonlót vettünk: http://plaza.velvet.hu/product/szamitastechnika/notebook-taska/aha/aha-botanic-13-3-23227.html#;
De még ebben is szinte elvész ez a kis netbook. A 10-es méretű táskákba csak 1-2 centi híján nem fér be. -
Gerghu
csendes tag
Szia! A topikot később találtam meg! Eléggé utána néztem a netbookoknak, mert tervbe volt véve, és ezen látszott, hogy ez a nyerő elsőre. Minden külföldi teszt elolvasása csak egyre jobban megerősített, hogy ezzel nem lehet gond! Ahogy más is, én is elégedett vagyok! Másik ami mellette áll, hogy eddig is a NS-től vettem a hordozható gépeimet, mindig minden rendben volt (NS szerint két hét alatt 100 db-t eladtak, nyilván ezt az infót helyén kell kezelni).
-
Gerghu
csendes tag
válasz Magnum_ #8072 üzenetére
Szia!
Informatikus vagyok, munkahelyen linux volt abban az időben, otthon win is. Ehhez jött még az snowleo. Megmondom őszintén az egész rendszert nem tudtam megszokni. Mindent billentyűzetről kezelek, és erre nyilván van opció mac alatt is, de nekem nem volt erőm/kedvem megszokni. Úgy érzem bedőltem az Apple marketingjénak, de nekem utána csak egy felesleges rossz volt. Árulkodó adat, hogy 3 hónap használat után, úgy adtam el, hogy semmit nem mentettem le róla. Azaz nem hoztam létre rajta értéket. Egy idő után inkább bekapcsoltam az asztali PC-t. Az alma nem nekem való, de ettől még másnak működik
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest