Hirdetés
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szatocs
őstag
válasz <Adamsky> #42 üzenetére
Akkor ennyi pízért jó választásnak tűnnek? Nem tod, hogy mennyire hibásodni vágyók a meizuk? Sztem az x6 lesz az a 32 Ohm - on 2x12mW - al. A külseje úgyis mindnek fém, meg ez az x6 a 3 - asokkal szemben akkus, nem pedig aaa elemes. Uh, tényleg, most gondolok bele, hogy ez hátrány is lehet egy nagyobb kirándulásnál - sítábor - ha nincs gép a közelben...
=== Szatocs ===
-
bwoay
nagyúr
válasz <Adamsky> #70 üzenetére
igen, ilyen volt, és a diktafonjáról annyit tudok, hogy asszem sosem próbáltam ki.
bár talán mégis, és mintha nem lehetne hallani, amit éppen rögzít
majd megnézem legközelebb, ha eszembe jut, mert nem jutott túl messzire amúgy[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rumos14
nagyúr
válasz <Adamsky> #96 üzenetére
finoman fogalmaztál... sztem ez a vili által politikailag inkorrekt módon megfogalmazott kínai ipari hulladék kategóriája, bár talán felsőkategóriája
mennyit bír az az aksi ami 240 mah teljesítményű? tudom, hogy a kis Sony-kban is ekkora van, de lehet, hogy kicsit jobb mérnökeik vannak. -
rumos14
nagyúr
válasz <Adamsky> #150 üzenetére
nem elég hogy ilyen szar, még sugárzása is van?
kezdje el egy filmet lejátszani az U3-adon, majd kérd meg a nano-s kollégát, hogy ezt utánozza.
következő lépésként pedig egy egy gémkapoccsal karcold meg a nano-ját, majd az U3-adat, melyik sérül meg jobban. ez kicsit asszem abszurd, bocsi -
oO7
őstag
válasz <Adamsky> #233 üzenetére
nekem az SS elsőre működött bár installnál voltak problémák mer problémázott a gép hogy vmi nem támogatott program és hogy bajom lehet belőle meg ijenek... ott mindig Continue anyway -t kell nyomni.
Az albumart helye lejáccásnál ha nincs albumart akkoris ottvan, úgyértem egy ilyen kék valami sample képet rak oda. Amúgy viszont menüben meg egyéb módokban természetesen kivan használva annak is a helye...
Esetleg buszon tudom meghallgatni, de majd csak jövőhéten tudok ilyen jellegű infókat szolgáltatni.
Az albumartos dologgal kapcsolatban most látom csak, hogy lehet váltogatni a view mode-t szóval lehet albumart nélküli kijelzést is választani, de nemtudom, hogy ezt automatizálni lehet-e (tehát ha nincs albumart akkor a másik nézetet alkalmazza).
[Szerkesztve] -
AmPeX
aktív tag
válasz <Adamsky> #233 üzenetére
Még pár napja én kezdtem el ezt a fülből kiesős témát, legalábbis előtte nem olvastam ilyenről. Ez lehet h csak saját tapasztalat, de így van! egyébként tényleg nagyon hasonlít a két füles gumija, de nem teljesen egyformák. Nem is teljesen csereszabatosak egymással, igaz bármelyiket rá lehet tenni bármely fülhallgatóra, de egy picit különbözik a rögzítésük. A Sony fülhallgatónak egy picit puhább anyagból van gumija, fényben, átvilágítva inkább szürkés színű, felülete SIMA. A cx esetében picit merevebb a gumi, fekete, át sem lehet világítani, és a felülete ÉRDES.
Amiatt, hogy a sony puhább, nem volt képes arra, hogy megtartsa az eredeti alakját a behelyezés művelete alatt és ezért nem is állt meg rendesen hallójáratomban.
Az én fülembe sokkal stabilabban ült a cx, mindkét fülhallgatónál a középső méretű dugót használtam.
Arra is gondoltam, (bár pont ezt nem vizsgáltam meg rendesen) hogy a sonyé egy picit nagyobb, ezért nem ment be a fülembe rendesen...
Na azthiszem h ezt a témát kiveséztük.
Ámen -
bwoay
nagyúr
válasz <Adamsky> #150 üzenetére
''A mellettem űlő kollégának egy kék Nano-ja van, nekem meg -- aki nem tudná -- egy iAudio U3. Mind2 kinn figyel az asztalon, mégis 5-ből kb. 4 ember a Nano-nál áll meg, ''
Ez igazából csak a design miatt van. Én személy szerint nem vitatom, hogy a Nano
(bár ugyanúgy egyszerű és visszafogott, mint az U3) sokkal szebbre sikerült, pláne az új.
Egyszerűségében gyönyörködtet, puritán és/de látványos.
Viszont ha a merevlemezeseket nézzük,
akkor sokkal jobban tetszik az X5 mint bármelyik HD-s iPod...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Pedro_amigo
csendes tag
válasz <Adamsky> #274 üzenetére
Köszi a választ!
Egyébiránt egy ilyen töltőt nagyjából 1500 forintért lehet beszerezni, ha jól tudom, ennyit meg megér...
Már előzőleg itt a fórumon kérdeztem , hogy vajon ezzel tud-e versenyezni egy 6 ronggyal olcsóbb Odyss, de sok véleményt nem kaptam...Valaki esetleg?Keresni akell azt az Arkhimedeszi pontot amin foroghatunk majd egy darabig...
-
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #357 üzenetére
Elősször 55-ért kínálta, most 50-ért, de sztem le tudom alkudni 45-re, mert ő vmilyen sennheiser fülest akar hozzá adni, nekem viszont van már egy sennheiser mx70-esem, tehát vhogy le kéne beszélni róla h fülest adjon hozzá....de durván megéri ennyiért nem?
Sajnos félek, h vmi nem klappol....de majd kiderül.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #359 üzenetére
Köszi a tippeket! Bár notebooko-om van, de nem igazán vinném fel Pestre (én miskolci vok), inkább megdumálom a sráccal, hogy nála hagy nyomjuk már tele a vinyóját. Ja, evidens, hogy végigmustrálom a külsejét...nem hiszem, hogy belemenne az egynapos visszavásárlási garanciába. Én inkább arra gondoltam, hogyha mondjuk az akkumulátor kijelző kb. 10 ''rublikás'' és 1 óra használat után nem fogyott belőle több, mint 1, akkor sztem szvsz nyugodt lehetek. Inkább az a baj, hogy asszem olvastam vmi külföldi tesztet, ahol írták, hogy vmi 5 rublikás. Ebben az esetben viszont elvárom, hgy 1 óra használat után 1 rublika se menjen le....sztem ez reális....
Amúgy ha csak ez az 1 bibi van rajta, akkor lazán kicseréltetem az aksit garanciával, nem igaz? Amúgy csak kíváncsiságból: mennyibe fáj egy 1300mAh-es aksi? -
Fisha
őstag
válasz <Adamsky> #500 üzenetére
Koszi. Nekem igazabol nem fontos a mentes, illetve a lejatszas kozbeni editalas sem. Csak az, hogy lehessen listat osszeallitani magan a cuccon, ne kelljen ehhez pc. Nomeg, hogy ez minel kenyelmesebb legyen.
Szerinte hova erdemes beneznem, hogy az altalad ajanlottak kozul minel tobbet meg tudjak tapizni, ki tudjak probalni? Edigital?
Koszi a segitseget,
Fisha
u.i.: megbizhatsagrol mit lehet tudni ezeknel a kutyeknel. Elo szokott fordulni fagyas/akadas vagy ez mar a legalso kategoriaban sem jellemzo? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #525 üzenetére
Én csak adatkábelt kaptam hozzá (egyik vége mini USB, a másik normál), meg fülest (sennheiser mx400). A CD, a használati útmutató, a Host kábel, és az elemtartó nem érdekel. Én a tokot hiányolom, meg az AC adaptert. Ezeket lehet, hogy még utólag beszerzem.... Amúgy sikerült eszkábálnom egy töltőt, amivel speciális szögben tartva tölt. Szal rögzítettem így, 10 perc töltés után bekapcsoltam és átállítottam, hogy USB-ről töltsön. Mostantól kétszer is meggondolom, hogy mikor kapcsolom ki ezt a funkciót...amúgy minden örö' és bódottá'... . Most örömmel használom. És remélem a firmware frissítések során ezt a csorbát automatikusan kiküszöböli...
Még mindig keresek embereket, akik H300 szériát használnak...kérdeznék tőlük vmit....de erre csak az tud válaszolni, akinek van, mert mérni kell...
Ja, és köszönöm mindenkinek a segítségét, akik segítettek a választásban és a pici életre lehelésében... -
ez_meg_emaz
őstag
válasz <Adamsky> #559 üzenetére
Azt is néztem. Csak ennyit ír:Scroll and select a music eq mode.
2 helyen is írták hogy nincs custom EQ. Szal valszeg nincs is.
Sandisk párti vok. De ma még körülnézek a saturnba nálunk hogy mien lejátszok vannak még. Meg ki akarom probálni mien az előre beállított EQ-kal a hangzás. Csak az a gond a saját számaimon nemtudom kiprobálni mien, pedig azoknál lenne fontos. -
AmPeX
aktív tag
válasz <Adamsky> #588 üzenetére
Sajna még nem jutottam el pestig, ugyebár vizsgaidőszak van kőkeményen... Végülis tudom használni így is, amúgy sem néztem a kijelzőt számváltáshoz, mert meg birom jegyezni 2 giga zenének a könyvtárszerkezetét, de az eq-t sajna nem tudom buzerni, és ez sokkal jobban zavar.
-
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #612 üzenetére
Ja, köszi, egyébként miután leírtam, utána jutott eszembe a wikipedia, de ott a Vorbis-ról csupán annyi, derült ki, hogy azért jobb az MP3-nál, mert ''freeware'', bárki szabadon felhasználhatja. Arról nem volt szó, hogy ugyanolyan minőség mellett kevesebb helyet foglal...ez mit jelent? Mondjuk 10%-al kevesebb?
Ja, bocsi kilobit-et akartam én....
Ez a változó bitráta számon belül értendő? Tehát, ahol nincs olyan sok információ a zenében, ott leveszi a bitrátát, ahol sok hangszer, dinamikusan szól, ott meg fölemeli?
A lejátszók a bitráták alapján számolják a számok hosszúságát, igaz? Ezért van, hogy a VBR-nél nem tudja néha mennyi ideig is tart 1 szám....
Oké, akkor ez a KBit/s tiszta...már csak azt nem értem, hogy mi ez a ''mintavételezéses dolog''?
Akkor jól értem, hogy ha a CD-n lévő track-eket WAV-ba konvertálom, egyáltalán nem romlik a minősége? A CD-ken milyen típust használnak?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #624 üzenetére
Azt értem, hogy a WAV-ban nincs Tag-infó, de az OGG-ban sincs?
Asszem kipróbálom, a wikipedia-n elég sok konvertáló-programot láttam, ami tud OGG-ot is. Nekiállnék kísérletezni, de én olyan programot keresnék, ami tud mindenféle MP3-at, OGG-ot, WAV-ot, meg akkor FLAC-et is. És azért nagyjából használni is tudjam...
Egyébként engem érdekel a téma, ha gondoljátok át mehetünk másik topicba is.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #643 üzenetére
''Jajjj!
Elfelejtettem említeni/mondani, hogy veszteséges formátumot nem szokás másik veszteséges formátumba konvertálni! Ilyen konverziónál további ''hasznos'' infók tűnhetnek el a zenéből.''
Háááttttt.... ....ha én az összes zenémet le akarnám tölteni FLAC/WAV/CD minőségben és azt konvertálni OGG-ba, akkor a még hátralévő életem negyede rámenne (pedig RevConnect-et és Bitcomet-et is használok), ráadásul az ötödét sem találnám meg...elég szélsőséges zenéket hallgatok...tehát marad az MP3-ból konvertálás...1-2 számba futólag belehallgattam konvertálás után...nem vettem észre romlást....majd még lehet vizsgálgatom, de sztem maradunk az OGG-nál...
Tényleg, hogy van az, hogy az OGG kisebb az MP3-nál még azonos bitráta mellet is? Más logaritmust használ (nem tudok másra gondolni) ? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #649 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem sok video-t fogok nézni rajta (már azért sem, mert csúnyán behúzza az aksit a video-nézés), de egyszerűen idegesít, hogy még a minta-video-t sem tudom lejátszani, ha végre menne, amit szeretnék, akkor megnyugodna a lelkem...
Na, akkor nyitunk egy ''digitális-zenekódolás'' topic-ot, vagy kibeszéljük itt...végülis nemárt a többieknek sem, ha képben lesznek, hogy miért mondogatjuk nekik, hogy ''...az IAudio- például OGG-ot is tud az IPod-dal szemben...''
A #647-esre vmi? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #654 üzenetére
Oké, a konvertálással leálltam...
Igen 20 GB (na jó, 18,6... ), csak úgy voltam vele, hogyha lehet, miért ne legyen kisebb úgyanolyan minőség mellett, de már tudom, hogy a minsőég mégsem egészen ugyanolyan, úgyhogy az MP3 -> OGG felejtve...
Te honnan töltesz OGG/Flac formátumú zenéket.
Boztos én vok a hülye, de a windowsban vhol nem lehet megnézni, hogy az adott szám milyen formátumú és bitrátájú, illetve egyébb adatokat?
A CD-k ''berippelésénél'' a KHz, amit kérdez mire vonatkozik? Az mit jelől? Abból milyet érdemes választani?
Egyik évfolyamtársam vett egy PMP-t, belehallgattam... ...és elgondolkoztam...tudom, hogy alapvetően video-lejátszásra vannak kitalálva, de mindre elmondható általánosságban, hogy gyengén muzsikálnak? Mert ez borzalmas volt a video-lejátszáshoz képest... -
ez_meg_emaz
őstag
válasz <Adamsky> #686 üzenetére
Hmm. Adamsky nem ellensége meizu-nak. Ki gondolta volna... Akkor bocs hogy kevertelek rumos14-el. Ő nemigen szereti az m6-ot. Mondjuk megtudom érteni de a döntésemet nemtudja befolyásolni mert szvsz megszerettem (a design-t talán, pedig ez nem jellemező rám ) és ienkor az ember már előre eldönti.
Jah cx-300-am lesz valszeg nekem is de arra már csak később lesz keret. Ára majdnem 1/3-a a lejátszomnak, bár lehet hogy sennheiser 5k-s cuccábol szerzek majd arra hamarabb lesz lóvém. -
vati
senior tag
válasz <Adamsky> #908 üzenetére
Persze, ha a PD-205 legújabb firmjében végre kijavítanák a bugos USB-kezelést, nekem az a tudás is pont elég... nem akarok én képet nézegetni meg videózni az MP3-lejátszón, se rádióból fölvenni - erre mindre van sokkal jobb célszerszám.
Csak normálisan lehessen MP3 fájlokat lejátszani és tudjon számítógéppel kommunikálni.
A StormBlue A9 tetszik..., azért 25-30k is húzós egy MP3 lejátszóért, tekintettel arra, hogy memória -nekem- egyátalán nem kéne hozzá.
A könyvtárkezelése is korrekt? Eddig nem találtam infót róla.
Mit jelent az, hogy lítiumos akkuja van, csak saját töltővel lehet feltölteni?
[Szerkesztve]Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Íme a The Witcher IV első előzetese
- NBA és kosárlabda topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook
- Asus Rog Strix 17 Gamer Tervező Laptop 17,3 -40% Brutál Ryzen 9 5900HX 16/1TB RTX 3070 8GB QHD 165Hz
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- DELL 15 Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% AMD Ryzen 5 5600H 8Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 120Hz
- Nintendo Switch 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest