Hirdetés
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosómedve
tag
Sziasztok, sztem nem vok hülye, de már én sem értem ezt az Iriver-t. Bár van MP3 lejátszóm (egy 2 éves MPIO FG100-as... ), de sztem a tavasszal/nyáron beruházok egy nagyobb méretű HDD-sre. A H10-es (IRiver) iszonyat mód bejön, de van itt némi kavarás. Tehát, hogy tisztázzuk, van belőle 5GB-os, 6GB-os, 10 GB-os és 20GB-os, ugye? Mindenféle méretből van 4 szín (piros, kék, szürke és ezüst). Eddig stimmt. De azt nem értem hogy mi ez a dolog, hogy némelyik méretből (vagy mindból ?) van ''Color'', ''Pure'', meg ''Jr.'' változat. Ezek mit jelentenek. És hogy van az, hogy az egyik 5 GB-os 14 órát bír, a másik 5 GB-os meg 45-öt. És akkor melyik tud képeket is kezelni és melyikben van rádió? Mindben van diktafon? STB.
Szóval sztem tisztába kéne tenni a dolgokat. Amúgy általánosságban mi a véleményetek erről a típusról? -
Mosómedve
tag
Más...kicsit off, dehát nem tom máshol megkérdezni....
Szóval hol és hogyan kell a dalszöveget bemásolnom, ahhoz hogy a lejátszóm (MPIO FG 100) lássa és meg tudja jeleníteni. Valaki anno még azt mondta, hogy valahol az ID3 Tag-ba kell bemásolni. De seholsem találtam ilyesmit. Vagy a megjegyzésekbe kellene bemásolnom? Nem hiszem PLs, help! -
Mosómedve
tag
Huhh, köszi az infokat. És a Pure átlagban hány százalákkal olcsóbb, mint a Color (hallottam, hogy a jogdíjak miatt a rádió mindig csúnyán megdobja az Iriver árakat, márahol van...), 10-20% ???
Más. Alapvetően elégedett vok a FG100-assal. Az egyetlen gondom, hogy a gombok és a hangerőszabályzó nem valami tartós...eddig 4-szer volt szervízben mechanikai gondok miatt . És tavasszal lejár a garanacia, én meg nem akarok minden gomb után fizetni...Elektronikailag tényleg OK ! Van rá vmi reális esély, hogy esetleg mennek lefelé az Iriver árak? Ha igen, akkor talán még 1 évig megoldom 1 GB-al. Nomeg próbálok minél jobban vigyázni rá...bár ez eddig is megvolt! Bár én valahogy úgy vettem észre, hogy az MP3 iparban a típusok árai nem mennek lefelé, inkább fogalmazzunk úgy, hogy hasonló árkategóriában olyan termékek jönnek ki, amik már többet tudnak...kapitalizmus...ez van.
Más. Én próbálkoztam a google->''ilyrics''-al, de csak dalszövegeket, meg Winamp-plugin-okat találtam. Szóval bocsánat, lehet nehéz válaszolni, de hová másoljam be a szöveget, hogy lássa a lejátszó a dalszöveget?
Más. Hány firmware-ről tudtok? Mert én csupán 1-et találtam azon kívül, amivel eredetileg is kijött. Azt az egyet meg már kb. 1,5 éve felraktam rá, hogy hangosabb legyen (nomeg ez tudná a dalszövegeket megjeleníteni elméletileg, de nem bírok vele ....szóval ti miről tudtok még?
Egy 6 GB-os H10-es Pure mennyiért vesztegetnek? 40? 50? -
Mosómedve
tag
válasz Mosómedve #322 üzenetére
Az van itt valami bűbáj...
http://www.argep.hu/main.asp?suche=iriver+h10
...itt a H10 Color (amiben ugyebár VAN rádió) olcsóbb - nem is kicsit - mint a H10 Pure (amiben pedig NINCS IS FM tuner) ugyanolyan tárhellyel.....most akkor a rádiós lenne az olcsóbb??? Akkor biztos van még valami más eltérés is....nem?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Oké, egyenlőre biztosan nem veszek újat, sztem majd egy olyan fél év múlva...egyszerűen csak nem értettem, mert az Árgép-en meg a Media Markt-ban is full logikátlan és kusza árak voltak...mind1...ha majd elfogy addigra, akkor veszek vmi újat, ami akkor fog kijönni...szvsz...ennyi.
Más. Még mindig nem értem, h milyen firmware-ekről beszéltél...össz-vissz 2 db van tudtommal. Közben a felirat-kérdést megoldottam...találtam egy spéci programot, amivel meg tom csinálni...
Amúgy csak úgy érdeklődésképpen, egy 2 éves MPIO FG 100-asért mennyi pénzt kapnék kb. ha most eladnám (fullos, semmi baja, adok hozzá mindent, amit én kaptam, kivéve a fülhallgatót...abból azóta másikat használok). 47 000 FT-ért vettem anno, most kapnék érte 30-at? Vagy inkább 25-öt csak? -
Mosómedve
tag
-
Mosómedve
tag
Öööö....emberek szerintetek érdemes mp3-at használtan venni? Mennyi használati idő után nem szabad megvenni? Mire kell nagyon figyelnem megvásárlás előtt? Nem gyanús ha a bolti ár feléért adja az illető? Történetesen egy Iriverről van szó....megbízhatónak tartom...de kíváncsi vok a véleményetekre....Konkrét dolgokat nem írnék...félek h elhappolja vki.....
-
Mosómedve
tag
Hát, még nem láttam, nem tudom milyen állapotban van, de alapos vizsgálatnak vetem majd alá, mert elég sok pénzről van szó...
Arra gondoltam, hogy kipróbálom az összes funkcióját minden működik-e (hangfelvétel, fm tuner, equalizerek, hangzások, hangerő, képnézegetés, felvételek, gombok, lejátszási módok....stb. mind az x milliót végignyomkodom), megkérem a srácot, hogy mind a 20 gb-ot vágja tele képpel, zenével és minden részébe bele-bele hallgatok, megnézem, nehogy a vinyójával legyen vmi zűr...és ha mindeközben (ezt olyan órás használatnak saccolom) nem fogyott feltűnően sok az aksijából, akkor gondolom az sincs nagyon kifullasztva... Természetesen a zene minőségét és hangerejét is kipróbálom a saját és az ő fülesével is...Végül pedig átnézem a felületét tüzetesen, nincs-e magkarcolva, repedve valahol a borítás...ennél nem tudtam átfogóbb vizsgálatot kitalálni ....tudtok még vmit, amire figyelnem kéne?
Az meg nem kérdés, hogy megéri-e. Mert ugyanettől a gyártótól ha újat veszek, ennyi pénzért csak 5 GB-osat tudok (ez 20 GB-os) és arról nem is beszélek, hogy ez kb. 4-szer annyit tud.....nomeg a ''kúl-faktor'' is jóval magasabb.....
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
... ...nem H320 lenne az... ...., de egyenlőre nagyon a levegőben lóg a dolog, mert gyanúsan olcsó (féláron adja), körbejárom én ezt rendesen. Ugyanakkor azt sem hiszem, hogy túl nagy sumák lenne a dologban, mert ha jól emlékszem még van rá garancia is, tehát ha van is baja, azt kijavítatthataom még a megvétel előtt (neki sem kerül semmibe).
Öööö, erről jut eszembe, a H320-asnak ugyebár nem kivehető az aksija? Ha esetleg azzal lenne vmi zűr...mennyibe kerül egy ilyen 1300 mAh-s Lithium-Polymer akkumulátor ??? Ha más baja nincs, lehet h érdemes kicserélni....Amúgy a beígért 16 órából mennyit bír? 10-et tud? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #357 üzenetére
Elősször 55-ért kínálta, most 50-ért, de sztem le tudom alkudni 45-re, mert ő vmilyen sennheiser fülest akar hozzá adni, nekem viszont van már egy sennheiser mx70-esem, tehát vhogy le kéne beszélni róla h fülest adjon hozzá....de durván megéri ennyiért nem?
Sajnos félek, h vmi nem klappol....de majd kiderül.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #359 üzenetére
Köszi a tippeket! Bár notebooko-om van, de nem igazán vinném fel Pestre (én miskolci vok), inkább megdumálom a sráccal, hogy nála hagy nyomjuk már tele a vinyóját. Ja, evidens, hogy végigmustrálom a külsejét...nem hiszem, hogy belemenne az egynapos visszavásárlási garanciába. Én inkább arra gondoltam, hogyha mondjuk az akkumulátor kijelző kb. 10 ''rublikás'' és 1 óra használat után nem fogyott belőle több, mint 1, akkor sztem szvsz nyugodt lehetek. Inkább az a baj, hogy asszem olvastam vmi külföldi tesztet, ahol írták, hogy vmi 5 rublikás. Ebben az esetben viszont elvárom, hgy 1 óra használat után 1 rublika se menjen le....sztem ez reális....
Amúgy ha csak ez az 1 bibi van rajta, akkor lazán kicseréltetem az aksit garanciával, nem igaz? Amúgy csak kíváncsiságból: mennyibe fáj egy 1300mAh-es aksi? -
Mosómedve
tag
Nem is tudtam, hogy a h300-hoz is van RockBox. A H10-es RockBox-áról sok videot láttam a Yuetube-on, de ugyebár amennyi előnye van, annyi hátránya is (számtalan bugról volt video)...úgyhogy, ha a 300-asokhoz is hasonló a rockbox, akkor lehet kihagyom....
Na, erről az Iriver szervízelésről még nem is hallottam...lehet azért, mert nem igazán kell őket szervízelni...
Azt akarod mondani, hogy nagyon lassú a szervízelés? Mennyi 2-3 hét? -
Mosómedve
tag
válasz Intelligencs #381 üzenetére
Huhh, jó hogy szólsz... ...világ életemben azt hittem, hogy L-el kell írni. Tényleg köszi. :
-
Mosómedve
tag
válasz Intelligencs #381 üzenetére
Huhh, jó hogy szólsz... ...világ életemben azt hittem, hogy L-el kell írni. Tényleg köszi. :
Bocsi a flood-ért csak sz*rakodott a net ..véletlen volt...lehet törölni...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Íme a link:
http://www.youtube.com/results?search_query=Iriver+h10+rockbox
Alapvetően a 2. videonál látszik a lényeg: lejátszás közben ''bugzik a képernyő''. Plug-in futtatása közben csúnyán akad a zene, az meg csak hab a tortán, amit a srác a legvégén mond, hogy egyenlőre a RockBox nem tudja kezelni a hangfelvételt és a rádiót...
Ha 320-ra is hasonló módon van kidolgozva, akkor felejtős a rendszer. Bár nem tudom, lehet azóta van újabb, jobb rendszer...majd lehet utána nézek. -
Mosómedve
tag
Szvsz hőtágulás. A hidegtől sztem max. lehelletnyit összemegy és esetleg ''lötyög'' a helyén, de ehhez is sztem min. -20C kéne. Nehezen hiszem, hogy a zsebedben minuszok lennének, akkor én sem tenném zsebre a kezem v. te az orrodon lógatva hordod?. Azt már könnyebben hiszem, hogy a hidegtől megdermett és esetleg hozzáütődött vmihez, amitől normális körülmények közt nem tört volna be...ez viszont kimeríti a ''nem rendeltetés-szerű használat'' fogalmát...
-
Mosómedve
tag
Na, ezt is megértem...kedden megyek fel a használt Iriver H320-ért. Aztán majd meglássuk, hogy elhozom-e vagy sem...az e-mail-ezgetés és képek alapján jónak tűnik, de ez semmit nem jelent, a puding próbája az evés.
Más. Lehet külön kapni hozzá aksit és töltöt? Ha igen, mennyiért? Egyébként ha találok egy ugyanolyan töltöt (pl. vmi más eszköznek a töltőjét), mint amit hozzáadnak: úgy értem ugyanolyan feszültségre alakít át, és a csatlakozója is ugyanaz, akkor használhatom az Iriverhez? Elméletileg igen, de lehet, hogy csak a sajátjával műxik...nem tom... -
Mosómedve
tag
Woooooaaaaaaawwwwwwwww... ..Láttátok már az IRiver S10-et?
http://www.youtube.com/watch?v=ueJwinLHXIc&mode=related&search=
Nem tudom, én a video alapján úgy vettem le, hogy a cumónak nincs USB-je, a kimeneti jack-en (ez már lehet nem is jack? ) keresztül lehet rá adatot le és feltölteni....dúrvaaaaaa.
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Oké emberek, nem kell megkövezni, nem akarok ilyet (S10) venni, csak seholsem láttam még (még az IRiver. hu-n sem) és érdekesnek tartottam a videoban....
Na, amúgy megvettem a használt IRiver h320-ast...semmi baj nem volt. Tökéletes, elégedett vok....
Iszonyat durva cucc....
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Az USB Host-ot még nem próbáltam, mert nincs otthon olyan kábel, amelynek mindkét vége mini USB-s és nekünk a fényképezőnkhöz (Canon Powershot S2...asszem) is az kell meg az IRiver-hez. De amúgy meg kell nézni, mert nem megy minden típussal az USB host. Az IRiver.hu-n fel vannak sorolva a fényképezőmárkák, amik bírják....
RockBox? Egyenlőre még a firmware-t sem frissítettem, a gyári van rajta, majd ma délután...tegnap nem tudtam, mert....ööö....nagyon durván hülye vok....ugyebár tölthető adapteres töltőről meg USB-ről. Adapteres töltőt sajna nem adtak hozzá, szal az katter...az USB-ről meg nem tud egyszerre aksit tölteni, meg adatot mozgatni. A menüben választod ki, hogy melyiket akarod. Legutóbb az adatmásoláson volt, mert azt használtam...jöttem hazafelé a vonaton Pestről és nem volt teljesen feltöltve meg én is végig nyomogattam...szóval lemerült....TELJESEN...és tegnap nem tudtam bekapcsolni, hogy töltésre állítsam.....LOLOLOLOLOLOL !!!!
Ma megyek töltőt venni...ugyebár bármilyen adapteres töltő jó, ami 5V-ra alakít és megegyezik a polaritásuk nomeg a csatlakozó (nem muszály pont ehhez a típushoz gyártott IRiver töltőnek lennie)? Sztem igen, ne mondjátok azt, hogy nem, mert akkor nem tom bekapcsolni, amíg nem rendelek egy eredeti IRiver töltőt...
Tényleg valahol lehet ehhez a típushoz külön tokot kapni? Ha igen, akkor mennyiért? -
Mosómedve
tag
A beállítás: Menü->General->USB Charging-> On/Off (sajnos utóbbin merült le).
A tünet gépredugásnál: megpróbál elindulni a lejátszó mintha bekapcsolnám, be-boot-ol és amint megjön a menü->low power->automatikusan kikapcsol. Hiába hagyom rajta, próbál mindig beindulni, de nem megy szegénykének....még a reset gomb sem segített (bár gondolom az nem állít át semmit, csak ujraindítja, igaz?). Mivel a lejátszó el sem jut addig h felálljon a rendszer, ezért a gépem értelemszerűen mégcsak nem is érzékeli a lejátszót
De álljunk meg egy baráti szóra, ti azt állítjátok, hogy a PengeMoto töltője fullra megegyezik a H320-éval? 5V-ra alakít, belül:+, kívül:- (polaritásra gondolok) és még a csatlakozója is full ugyanaz? Barátnőm barátnőjének V3-asa van, akkor kibróbálom véle...ez jó ötlet....bár azért sztem kéne egy nem USB-s, állandó töltő is. Elvégre nem vihetem magammal mindenhov a gépem, mégha notebook, akkor sem. Nem tudjátok véletlenül amúgy mennyi egy H320-as hálózati tültő?
Történetesen a ''külön töltő'' nem is ''külön'', szériatartozék, csakhát mivel használtan vettem, se azt, se tokot nem kaptam hozzá.
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz Mosómedve #520 üzenetére
Tutira nem jó minden Motorola töltő. Próbáltam egy T192-esnek a töltőjét, de túl rövid volt, nem érte el a '' belső kiálló tüskét'', nem ''kattant be a helyére''. Na jó, mentségére legyen szólva, hogy ez a töltő már több mint 5 éves... ...valószínüleg azóta változott. Megpróbálom a V3-as töltőjével....
-
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #525 üzenetére
Én csak adatkábelt kaptam hozzá (egyik vége mini USB, a másik normál), meg fülest (sennheiser mx400). A CD, a használati útmutató, a Host kábel, és az elemtartó nem érdekel. Én a tokot hiányolom, meg az AC adaptert. Ezeket lehet, hogy még utólag beszerzem.... Amúgy sikerült eszkábálnom egy töltőt, amivel speciális szögben tartva tölt. Szal rögzítettem így, 10 perc töltés után bekapcsoltam és átállítottam, hogy USB-ről töltsön. Mostantól kétszer is meggondolom, hogy mikor kapcsolom ki ezt a funkciót...amúgy minden örö' és bódottá'... . Most örömmel használom. És remélem a firmware frissítések során ezt a csorbát automatikusan kiküszöböli...
Még mindig keresek embereket, akik H300 szériát használnak...kérdeznék tőlük vmit....de erre csak az tud válaszolni, akinek van, mert mérni kell...
Ja, és köszönöm mindenkinek a segítségét, akik segítettek a választásban és a pici életre lehelésében... -
Mosómedve
tag
Igen, már azóta megoldottam. Bárkácsoltam egy töltőt hozzá, ideiglensen töltöttem, majd bekapcsoltam átállítottam, mostmár USB-ről megy...
Egyébként úgy néz ki, hogy tényleg veszek egy V3-as töltőt. Ez nekem jó, ha a hálózatból simán mini USB-t csinál. Eddig nekem igazán az volt a gondom, hogy a gépem nem fogom mindig vinni, csak azért, hogy töltsem a lejátszót...de ez a Motorola töltő megoldja a gubancot...
Más. Ugye jól tom, hogy elég feltenni a legújabb firmware-t, mert ezek lefelé komptabilisek (amit tud az előző, azt az újba automatice belerakják) ?
Akkor felrakom a legújjabbat...amúgy amint ti is mondtatok, ez téyleg egy banális, átgondolatlan, tervezési hibának tűnik. Az IRiver ennél komolyabb, szvsz sztem a firmware frissítések után ez nem fog többet előfordulni. Még a gyári, eredeti firmware van rajta...az a kb. 5 éves.... -
Mosómedve
tag
Ti milyen programmal alakítjátok át a videokat, hogy le tudja játszani a lejátszótok?
Nekem VitrualDub-ot ajánlottak a www.iriver.com-on, de vmi iszonyat összetett, nem igazán igazodok el rajta.... -
Mosómedve
tag
Én még csak most ízlelgetem az mp3 ipar-t, de szerintem nem gázos a cucc. Nézd, valahol olyan helyen kell nézni, ahol bele tudsz hallgatni és ha tetszik, akkor OK. Az adatai nem tűnnek gázosnak és 1GB-ért 16 000 talán már túl olcsó....
De azért találtam valami fura dologt, ami picit...öööö...felejtős:
-''No FM-tuner is available in Europe'' (No Comment... )
Ha ez azt jelenti, amit, akkor...... -
Mosómedve
tag
Nah, már jópár napja használom az IRiver H320-asat, gondoltam írok róla...
Tehát, ami elősször is nem tetszik:
- Ugyebár beszéltünk a konstrukciós hibárol: ha lemerül az aksija nem kapcsol át automatikusn töltésre az USB...no comment.
- Zenelejátszás közben nem lehet képeket nézegetni. Vagy egyik v. a másik....firmwarrel segíteni lehetne rajta...
- Képnézegetésnél mindig van egy fekete keret...ha ezt elhagyták volna, kb. 10%-al nagyobb méretben tudná a képeket megjeleníteni...
- Ha az aksi nagyon a végét járja (már egy rubrika sincs a kijelzőn...), akkor néha ''húzza a vinyó''...nincs elég kraft gyorsan forgatni és néha megakad a zene, de ez tényleg csak az utolsó 30 percben jelentkezik...
- Az equalizer beállítása szokatlan: nem a ''megszokott tologatjuk az 5 virtuális potmétert'', hanem van 4 tulajdonság (bass boost, treble, fucos on low/high, és h hány Hz-es hangokat emelje ki....) és ő ezek beállítása után létrehoz egy közel lineráis eq.-t. Ez a kezdők részére jó, mert legalább a hanszínnél nem lesznek kiugróan össze-vissza dolgok....de nem is tudom....lehet megszokás kérdése....
Amiben kiemelkedő, jó a lejátszó:
- 16 órás aksi élettartam. Tudom ezt mindre ráírják, de a tömeggel ellentétben ez tartani is tudja....
- USB Host...No comment
- 2 kimeneti csatlakozó-nyílás
- nem csak a manapság oly divatos ID Tag-eket tudja kezelni (lásd IPod és társai), hanem a normál könyvtár-struktúrát is. Gyűlölöm ezt a keressünk előadó, album, genre szerint..stb.
- a felvételi funkcióknál gyakorlatilag az ember s*gge is ki van nyalva. Szó szerint MINDENT lehet állítani. Még olyanokat is, hogy ha line-in-ről rögzítesz, akkor a lejátszó a külön számokat külön felvételekként kezeli (és még a köztük lévő szünet hossza is beállítható.... ), mégha egyben veszed fel akkor is...ezt nem is tudom hogyan csinálja....
- USB-ről és aksiról is tölthető...
- a karbon-szerű felületre még került egy jó 3-4 mm vastag atom-átlátszó-műanyag...aligveszed észre, hogy ott van, de alejátszón legalább nem látszanak a karcolások....
- tagadhatatlanúl szép kijelző...
Ennyi, még a video-lejátszást nem próbáltam ki, majd írok arról is... -
Mosómedve
tag
Sziasztok, én annyira nem vok jártas a témában, de szeretnék az lenni...
Lenne pár kérdésem:
VBR = Variable Bit Rate (MP3), igazam van?
OGG = OGG Vorbis, igazam van?
Mi a különbség a fenti kettő között?
Mit is jelent az pontosan, hogy egy szám 192 v. 128 Mbit/s-al van kódolva?
Mit kell tudni az ASF-ről és a WAV-ról?
Tényleg, nincs vmi weblap, ahonnan ilyesmiket meg lehet ismerni?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #612 üzenetére
Ja, köszi, egyébként miután leírtam, utána jutott eszembe a wikipedia, de ott a Vorbis-ról csupán annyi, derült ki, hogy azért jobb az MP3-nál, mert ''freeware'', bárki szabadon felhasználhatja. Arról nem volt szó, hogy ugyanolyan minőség mellett kevesebb helyet foglal...ez mit jelent? Mondjuk 10%-al kevesebb?
Ja, bocsi kilobit-et akartam én....
Ez a változó bitráta számon belül értendő? Tehát, ahol nincs olyan sok információ a zenében, ott leveszi a bitrátát, ahol sok hangszer, dinamikusan szól, ott meg fölemeli?
A lejátszók a bitráták alapján számolják a számok hosszúságát, igaz? Ezért van, hogy a VBR-nél nem tudja néha mennyi ideig is tart 1 szám....
Oké, akkor ez a KBit/s tiszta...már csak azt nem értem, hogy mi ez a ''mintavételezéses dolog''?
Akkor jól értem, hogy ha a CD-n lévő track-eket WAV-ba konvertálom, egyáltalán nem romlik a minősége? A CD-ken milyen típust használnak?
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz Mosómedve #613 üzenetére
A Vorbis-ban is vannak ilyen ''Artist'', ''Album'', ''Genre'', mint az MP3 ID Tag-jében?
Akkor most konkretizálva: megéri minden számomat átkonvertálni Vorbis-ba? Mondjuk olyan durván 10 GB esetén, ha nem akarok minőségromlást, akkor nyerek fél GB-ot Vorbisba konvertálással?
Ha jól értem: Vorbis csak VBR-ben létezik, tehát ott nem kell a bitráta kiválasztásával bajlódni, egyféle Vorbis létezik csak....MP3-nál mi az, ami szerintetek, nem pocséklás (hely szempontjából), de azért ''piszok jó minőség''...192 v. elég 128 ??? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #624 üzenetére
Azt értem, hogy a WAV-ban nincs Tag-infó, de az OGG-ban sincs?
Asszem kipróbálom, a wikipedia-n elég sok konvertáló-programot láttam, ami tud OGG-ot is. Nekiállnék kísérletezni, de én olyan programot keresnék, ami tud mindenféle MP3-at, OGG-ot, WAV-ot, meg akkor FLAC-et is. És azért nagyjából használni is tudjam...
Egyébként engem érdekel a téma, ha gondoljátok át mehetünk másik topicba is.... -
Mosómedve
tag
Miért van az, hogy a Jet Audio-val csak 30 sec-os videokat tok átalakítani...jó tudom, kiírta, hogy a hosszabbhoz másik verzió kell...az már fizetős?
Közben a zenéimet folyamatosan konvertálom Vorbis-ba...legalább 30%-ot nyerek velük... ...átlag 192-es VBR-el csinálom, annál fölösleges jobbal, nem?
[Szerkesztve]
Az IRiver H320-ason csak a legújjab firmware-nél van külön ''video'' menüpont, ez viszont korea-i, tehát nekem annyira nem fekszik. Viszont az előző, angol nyelvű is tudtommal tud video-t lejátszani, csak annak nincs külön ''VIDEO'' menüpontja és nem tudom, hogy hol lehetne lejátszani...
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #643 üzenetére
''Jajjj!
Elfelejtettem említeni/mondani, hogy veszteséges formátumot nem szokás másik veszteséges formátumba konvertálni! Ilyen konverziónál további ''hasznos'' infók tűnhetnek el a zenéből.''
Háááttttt.... ....ha én az összes zenémet le akarnám tölteni FLAC/WAV/CD minőségben és azt konvertálni OGG-ba, akkor a még hátralévő életem negyede rámenne (pedig RevConnect-et és Bitcomet-et is használok), ráadásul az ötödét sem találnám meg...elég szélsőséges zenéket hallgatok...tehát marad az MP3-ból konvertálás...1-2 számba futólag belehallgattam konvertálás után...nem vettem észre romlást....majd még lehet vizsgálgatom, de sztem maradunk az OGG-nál...
Tényleg, hogy van az, hogy az OGG kisebb az MP3-nál még azonos bitráta mellet is? Más logaritmust használ (nem tudok másra gondolni) ? -
Mosómedve
tag
Ez gondolom azt jelenti, hogy nem ''minőségromás léphet fel'', hanem, hogy ''tutibiztos, hogy szarabb lesz...'' ...oké...értem.
Akkor csak azt konvertálom OGG-ba, amit meg tok szerezni CD-n. De azzal ne kábítsatok már, hogy tényleg olyan fontos lenne, hogy eredeti a CD v. sem. Azért számítsátok hozzá, hogy én sem stúdióban nőttem fel és az utcai háttérzajok miatt fölösleges a legjobb minőségre törekedni... ...én egyszerűen csak a minél kisebb méretet keresem tiszta hangzás mellet, de azért kompromisszumot tudok kötni....az eredeti CD-zés nem fog menni.... -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #649 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem sok video-t fogok nézni rajta (már azért sem, mert csúnyán behúzza az aksit a video-nézés), de egyszerűen idegesít, hogy még a minta-video-t sem tudom lejátszani, ha végre menne, amit szeretnék, akkor megnyugodna a lelkem...
Na, akkor nyitunk egy ''digitális-zenekódolás'' topic-ot, vagy kibeszéljük itt...végülis nemárt a többieknek sem, ha képben lesznek, hogy miért mondogatjuk nekik, hogy ''...az IAudio- például OGG-ot is tud az IPod-dal szemben...''
A #647-esre vmi? -
Mosómedve
tag
válasz <Adamsky> #654 üzenetére
Oké, a konvertálással leálltam...
Igen 20 GB (na jó, 18,6... ), csak úgy voltam vele, hogyha lehet, miért ne legyen kisebb úgyanolyan minőség mellett, de már tudom, hogy a minsőég mégsem egészen ugyanolyan, úgyhogy az MP3 -> OGG felejtve...
Te honnan töltesz OGG/Flac formátumú zenéket.
Boztos én vok a hülye, de a windowsban vhol nem lehet megnézni, hogy az adott szám milyen formátumú és bitrátájú, illetve egyébb adatokat?
A CD-k ''berippelésénél'' a KHz, amit kérdez mire vonatkozik? Az mit jelől? Abból milyet érdemes választani?
Egyik évfolyamtársam vett egy PMP-t, belehallgattam... ...és elgondolkoztam...tudom, hogy alapvetően video-lejátszásra vannak kitalálva, de mindre elmondható általánosságban, hogy gyengén muzsikálnak? Mert ez borzalmas volt a video-lejátszáshoz képest... -
Mosómedve
tag
Ha neked bejön ez az IPod-os dizájn, meg a Touch-xy cuccok, akkor sztem az IRiver H10-est is nézd meg, több helyen is láttam az 5GB-os változatot 47 000-ért...szvsz én ezt ajánlom...sokan dícsérik...nem rossz döntés, föleg a hagzás számít.
Ja...gondoltam, hogy a Total commander segít,d e akkor a windows-ban nem tom a formátumát kideríteni.... -
Mosómedve
tag
http://www.extremedigital.hu/search.php?mode=search
Na, jó itt 49 000, de esküdni mernék, hogy 1 hónappal ezelőtt még 47-ért is láttam akciósan vhol....de már ezekszerint nincs.... Jóvanna'... ...amúgy még ez is belefér az 50-es keretbe...
Aláírom, az IAudio is megéri...itt már tényleg a szubjektív érvek döntenek... -
Mosómedve
tag
válasz lakisoft #724 üzenetére
Hát, hogy is mondjam, hogy ne sértselek meg. Nézz körül: mi itt nem beszélünk IPod-okról...egyetlen oka van: szar! Finomabban kifejezve: amerikaiak gyártják amerikai piacra, nem európai embernek való. Mi igényesek vagyunk, vannak elvárásaink (rádió, diktafon, line-in, UMS, stb.) és nem is éri meg a pénzét...megmondom őszintén, nekem egyetlen dolog tetszik nagyon az IPod-ban, amit más gyártók is átvehetnének: az új Nano zöld színe , az vmi gyönyörű, de minden más felejtős...szvsz...az IPod-nál itt csak jobbakat találsz...Ha konkrét IPod-versenytársat keresel: IRiver H10, IRiver H300-as széria, IRiver H100-as széria, IAudio X5, IAudio M5...szerintem ezek hasonló árban mozognak mint egy IPod és messze kenterbeverik az Apple termékét.
Ööö, megkérnék egy őstagot, hogy akkor nyissunk egy ''zene digitalizás'' topic-ot, mert nekem számtalan kérdésem van még, de azok már nem ide valóak... Én ujoncként még nem akarok topicot nyitogatni, mert lenyúzzák a modik az orcám...
Nem tudom haverom mien PMP-t vett, vmi kevésbé ismert márka, de felejtős szvsz...
A Meizu témában csak annyit, hogyha beleszerettél, akkor mi mondhatunk bármit...hallgass a szívedre . Ha észérvek alapján akarsz dönteni, akkor fontold meg: video-t szeretnél inkább nézni v. zenét hallgatni...zenét akarsz hallgatni, felejtsd el a PMP-ket és a 3''-nál nagyobb kijelzőket...ha a video a fontos, akkor meg vegyél PMP-t, ennyi! -
Mosómedve
tag
válasz ez_meg_emaz #761 üzenetére
Azért a fülesekkel vigyázzál, köztudott, hogy a Sony sem rossz, de sajnos az a Sony, ami úgy szol, mint egy hasonló kategóriájú sennheiser kb. 2x-3x drágább..fogsz te kapni Sony-t 4000 Ft-ért is, de közel sem fog úgy szólni, mint a sennheiser mx 400, ami asszem hasonló árban van...szerintem egyértelmű, hogy a sennhesier jobb minőség/ár arányban...
Más. Látom, ha H10-esről van szó, te már elvből messzire hajítod és vadul kereszteket vetsz magadra miközben szorgosan mormolod a miatyánkot, hogy megmeneküljön a bűnös lelked... ...nincs ezzel semmi baj...nem jön be...de az nem véletlen, hogy az M6-ot nem támogatjuk...az PMP. Videora van kitalálva igazán, te tudtommal zenét szeretnél hallgatni...jó, hagyjuk az IRiver-eket és IAudio-kat...az MPIO-kat nézted? Talán ez hasonlít a legjobban a Meizu-ra, minőségben és ár/érték arányban is. Szerintem érdemes ott is körülnézni, meg a Creative-Labs-nél. Ezekkel is jól járnál...és lényegesen olcsóbbak mint az Ixy cuccok.
Ja, ezen már én is elgondolkoztam: ti nem jártok be előadásokra, dolgozni, stb.? Hogyhogy egész délelőtt írkáltok? Vagy mindenki gép előtt dolgozik? Jó, én is írtam 1-et, de lyukas órám volt...
Akkor csak egy véleményt szeretnék kérdezni: mi legyen a topic neve: ''zene digitalizálás'' jó lesz?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Nem mindenki ''iaudios''...én speciel IRiver-bu*i vagyok...
Oké, ez volt nekem is az utolsó hozzászólásom az M6-témához...ígérem békén hagylak... -
Mosómedve
tag
Azért az előző tippek sztem jobbak voltak, mint az IPod...
De akkor én további vérontásokat megelőzendő elmondom a véleményem:
megmondom őszintén szerintem nem is az a fontos, hogy mi mennyi, hanem, hogy neked mire van szükséged. Ha vki csak zenét hallgat, képet néz->IPod ,vkinek a video az elsőszámú->PMP/mini-PMP ,vki megrőgzött zene-rögzítő/gyűjtő->sok GB-os HDD-s modellek ,ha csak hobbiszinten megy a téma->1-2 GB-os flash-es...ésígytovább. Az számít, hogy neked mire van szükséged...nem lehet összehasonlítani a H10-est az M6-al (nem azért mert vmelyik is jobb lenne), mert nem egy kategória...olyan mint autóknál: melyik a jobb: Land Rover v. sportkocsi. Ugyan autó mind a 2, de nem összemérhetőek, mert másra lettek megalkotva...az pedig azért van, hogy többen álltunk a H10 oldalán, mert itt sokaknak a zenelejátszás a fontosabb, nem a video-minőség, de erről már nem szeretnék többet írni...dönts belátásod szerint...ha beleszerettél, akkor mi itt úgyis csak a bagólesőnket tépjük, meg fogod venni és boldog leszel vele -> és ez az ami számít igazán! Nem számít a felbontás, a háttértár...ha boldog vagy vele, akkor megérte. Bocsi, ha erőszakos voltam, remélem nincs harag
Erről már többet nem is beszélek...
Öööö, mi is volt az előző topic-cím?
Amúgy én mindenről szeretnék, tehát a különféle forátumoktól kezdve az encoder-progikon át, egészen a ''honnan töltsünk jó minőségben''-ig...
Más. Használt Mp3 lejátszót hol tudok eladni? Milyen honlapokon érdemes hírdetni? Egy tökéletes állapotban lévő MPIO FG100-as minden gyári tartozékával, sennheiser fülessel, márciusig garival, megér 25 000 HUF-ot? Megveszik ennyiért?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Elnézést kérek Ez_meg_emaz-tól is...
Hogy én mit javasolok? Már semmit nem merek... ...Mosómedve most transzbaesik, elvonul a sarokba, begubózik és a köldökét bámulja mély depresszióba...csöndesen hallgat...
Más. Sikerült 2 EREDETI audio CD-t is kerítenem. Az normális, hogy nem tudom őket felmásolni a gépre sehogysem? Ha nem is másolom fel őket így, mivel kódoljam WAV-be, mert a Jet Audio nem tud CD-ROM-ról konvertálni...
4-6 GB-nál flash v. HDD? Hát szerintem ilyen méretnél a Flash memória már elég drága (lásd.: IPod Nano), de a HDD-vel szemben meg van az az előnye, hogy nincs benne mozgó-alkatrész (ELMÉLETILEG örökké működik) és mivel nem kell a merevlemezt forgatni, az aksija kb. 4-szer annyi ideig bírja, nomeg általában kisebb, könyebb!!! Ha meg tudod fizetni a Flash-et, egyértelműen az a jobb.
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Vegyél nyugodtan U3-at jól jársz vele, istenítik. Woaaawwww 30 mW, az durva. . Nem is tudtam, hogy ennyit bír a kicsike
A H10 nem szentírás, csak felvetettem, mint ötletet, de az U3 talán jobb is...én még csak újonc vok... ...mingyá jönnek a hőstagok és kiosztanak minket tapasztalatokkal...
Amúgy komolyan mondom: érdemes MPIO-kat és Creative Lab-eket is nézni, egész jók!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
A nagyok között nem vok méltó dönteni, de a Nano-t nyugodtan lődd ki, nem vesztesz vele semmit...ha mégis ragaszkodsz hozzá birtokomban van a legjobb vétel
Haverom véletlenül 2 IPod-ot kapott egyszerre: egy 60 GB-os IPod-ot és egy 4 GB-os fekete Nano-t. Nem kérdés, hogy ő az elöbbit használja, tehát a vadiúj fekete 4 GB-os Nano, minden tartozékával és plussz 1 tokkal együtt 40-ért eladó!!! Még bele sem hallgatott, éppencsak kibontotta, hogy megnézze hogyan néz ki...
De ettől függetlenül nem javaslom a Nano-t, a SanDisk.et abszolút nem ismerem, csak névről hallottam még róla... Passzolom a kérdést.
Vki a #781-esre?
Amúgy megnyitottam a ''digitális zene-kódolás'' topic-ot, akit érdekel, hogy mik a legjobb encoderek, mi az az OGG, WAV, miért fontos a biráta, stb. nézzen majd át!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
- Fujitsu Lifebook S752
- Asus Rog Strix 17 Gamer Tervező Laptop 17,3 -40% Brutál Ryzen 9 5900HX 16/1TB RTX 3070 8GB QHD 165Hz
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- DELL 15 Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% AMD Ryzen 5 5600H 8Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest