Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    X5 kálvária, tapasztalatok:

    Megvettem, hallgattam...hmmm mi ez? Furcsa térérzet, teljesen más mint az X3 (II). Basszus eltűnt, illetve csak bizonyos felvételeknél van jelen...és a tér közepe üres, balról-jobbról jönnek a hangok...de éreztem a jó ügyeket is, viszont zavart, hogy az upgrade nem igazán zökkenőmentes...mag van a cseresznyében.

    Képek borítóról sehol, mintha 4-5 évet visszacsúsztam volna az időben DAP fronton...

    Már, már apróra került, pedig pár hónapja meghallgattam, s nem ilyen benyomásokat tett rám - visszhangos zongora, nem igazán kifinomult hegedűk, bár minden hangszer jóval nagyobb volt és testesebb - ám úgy gondoltam, változtam azóta, vagy ilyen jó volt az X3 (ami valóban szuper kis kütyü)...aztán kipattant a megoldás; megnéztem a firm verziót...itt 2.0-át mutatott ( a tulaj azóta nem frisstett, bár 4-5 frissítés jött rá) így felraktam a 2.5 nevű firm-et...

    Először az tűnt fel, hogy az EQ (mindig kiírja milyen álláson van) NORMAL értékről OFF értékre ugrott...ahaa, ez lehetett bibi, hiszen nem lehetett kikapcsolni az előző firm-nél az EQ-t ezért jócskán beleszólt a hangképbe.
    Nnna füles fel...próba...igen, ez az...mint az X3 nagyban, részletesebben, mélyebben, tágasabban...ez már igen.
    Nem igazán tudok belekötni, ami feltűnő az a kerék sokkal finomabb mozgathatósága (ez sajna az x3-on elég gyatra volt) illetve a zenei háklissága...azóta rájöttem, hogy igazán mérföldnyi különbség a nagy felbontású flac, waw fájloknál van (X3-hoz képest) itt olyan tér és részletesség van amit eddig nem hallottam sehol...még egy 60-as évekbeli Fischer Annie Mozart zongoraversenyen (LP-ről masterelve 24/96 flac-ra) amit eddig nem sikerült egyetlen zeneszerszámon sem értékelhetően meghallgatni (csak a sistergés és valami tompa moraj) is remekel, (persze tudva hogy a Bösendorfer nem egy Steinway tisztaságilag, de mit tehetünk ha a művésznő ezt szerette..-Chopin-hez ez illett).

    Nagyon szép, kissé morózus (Sarastro jobban érzi magát mint Tosca) de rendkívül precíz előadó...örülök hogy váltottam.

Új hozzászólás Aktív témák