Aktív témák
-
Sil
senior tag
válasz headhunter #2101 üzenetére
Attól nem függ, az eleve csak a kéretlen popupokat blokkolja. Miért, ezek a nem látszó képek egyáltalán popupok lennének? (A Gyorsítótárat egyébként próbáltad már üríteni?)
Tűzfalnál attól függ, milyen tűzfalad van. Általánosságban a firefox.exe-t kell engedélyezned, meg megnézni, nem-e valami webszűrési funkciója blokkolja a képeket (bár akkor IE-ben sem látszanának).
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Ismét kérdéseim lennének.
-Az egyik: hogy lehet átállítani az üres oldal háttérszínét. Ha át lehet egyáltalán. (ez azért lenne jó mert néha előfordul hogy olyan honlapot nézek ami elég sötét színeket használ, és így mikor nyitok egy új fület az elég kellemetlen a szemnek a fehér hátterével )
-A másik egy kicsit hosszabb: előfordul hogy a gépem magára hagyom 1-2 megnyitott firefox füllel. Van néhány(?) oldal amit időnként frissíteni(?) próbál és, ha ilyenkor valamiért nem megy az az oldal, akkor egy párbeszédablakban értesít is erről. Csakhogy függetlenül attól hogy kattintunk az ok-ra továbbra is próbálkozik kapcsolódni. Így már többször is előfordult, hogy mire visszaültem a gép elé, több mint 20x (!) kellett leok-znom mire ismét használni tudtam a böngészőt. Szóval erre is érdekelne valami megoldás. -
khalox
őstag
Lehet, hogy már volt, de...
miért hülyül be néha a freemail firefox alatt?
Csak tölti-tölti-tölti... és sose ér a végére.
Ugyanakkor IE alatt semmi gondja. -
Sil
senior tag
Oldal háttérszíne: Eszközök / Beállítások / Általános / Betűk és színek / Szöveg és háttér (azt NE jelöld be, hogy mindig ezeket használja...).
Hibaüzenetek: az about:config-ban a browser.xul.error_pages.enabled értékét állítsd át true-ra, és popup helyett rendes hibaüzeneteket kapsz. (Ha azt akarod, hogy ilyenkor az eredeti oldal címét mutassa majd a címsorban, akkor kell hozzá a Show Failed URL kiterjesztés is.) Egyébként miért frissítenek azok az oldalak maguktól, használod a Reload Every-t, vagy valami saját scriptet használnak hozzá? -
Sil
senior tag
Nem, ezek normál oldalak, mint pl amit az IE is szokott dobni hiba esetén, ha az oldal nem töltődik be. Csak persze más a szöveg. Azaz az oldal helyett jelennek meg, viszont így legalább nem kell folyton OK-zgatni.
Igen, a Reload Every egy kiterjesztés, amivel akár tabonként megadhatod, milyen gyakran frissítse magát az oldal. Főleg tőzsdei meg pl sport oldalakon szokták használni, ahol az oldal magától nem frissül.
[Szerkesztve] -
0519
senior tag
Lentről az állapotsorból eltűnt (miattam) a kis ikon ami jelzi ha popup ablakot blokkolt a FF.
Hogyan szerezhetem vissza?''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
laxius_
tag
Sziasztok.
Két kínom is lenne :
Sokszor csinalja azt a firefox hogy kiirja : A dokumnetum nem tartalmaz adatot
és utanan nem jön be az oldal.Aztan ha megegyszer kattintok vagy cimre enter akkor bejon.
A másik kínom : Vagy a css-t nem tudja vagy nemtudom, de a scroll szinezése, meg ilyesmiket figyelembe se vesz.Meg framebe ha a hátteret fixre rogzitem akkor firefoxban nem fix.
Szutyi explorerben ezek mennek.
Már majd teljesen áttértem csak azak zavarnak, hogy tudom javitani?
Explorert törlöm ha ezek mennekdolgozni csak pontosan, szépen...
-
Sil
senior tag
válasz laxius_ #2116 üzenetére
A tűzfaladnál engedélyezve van a Firefox? Nem használsz véletlenül Panda vírusirtót vagy Peer Guardian-t?
A scrollbar színezése nem része a szabványnak, azt nem is fogja engedni. (A scrollbar a böngésző része, nem a honlapé, nem színezgethetik át a honlapok csak úgy.) Arra a frame-es hátteres problémára viszont mutathatnál egy példát (bár egyáltalán miért használsz frame-eket?)... -
luciferc
őstag
A Sage RSS olvasót használnám Firefox-szal, de a Sage gyorsbillentyűje (Alt+S) sajnos egyezik a magyar Firefox Súgó gyorsbillentyűjével. Lehetséges a kettő közül valamelyiket megváltoztatni?
-
laxius_
tag
(bár egyáltalán miért használsz frame-eket?). - ez olyan microfosos felfogás.
Ne hasznalj xyz-t mert azt nem tudjuk megcsinalni normalisan. Vagy nem jo miert? ja azert? ne hasznalj olyat...
Szerintem ez nem jo felfogas. Amugy meg nem hasznalok, csak ha nagyon szukseges. De nagyon ritkan fordul elő....
Szoval ez varhato hogy kijavitjak? marmint hogy a hatteret lehessen fixalni?
Meg akkor a firefox nem is tervezi hogy engedi hogy a bongeszot szinezem? Marmint a scrollt...dolgozni csak pontosan, szépen...
-
headhunter
addikt
A tűzfalnál engedélyezve van.
Gyorsítótár kiűrítve és igy sem változik semmi.
Ugyanaz a hozzászólás két böngészővel:
Firefox-Bővebben: link
Avant Browser-Bővebben: link
Üdv.: headhunter
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz laxius_ #2122 üzenetére
Működnek a frame-es megoldások Firefoxban is, nem arról van szó, csak ez eléggé elavult technika és egy csomó hátránya is van (csakúgy, mint a táblázatos oldalaknak). Mondtam, hogy mutass példát (lehetőleg magát az oldalat), mert természetesen lehet a hátteret rögzíteni Firefoxban is, csak a kód ismeretében könnyebb megmondani, mit ronthattál el esetleg.
A scrollbart nem engedi színezni a weboldalaknak, és nem is tervezi, hogy eltérjen a szabványtól. (Mondjuk azt nem is tudom, hogy ezt egyáltalán meg lehetne-e oldani mondjuk olyan skinek esetén, mint pl a Noia eXtreme, ahol a scrollbar formája elég jelentősen eltér a hagyományostól.) -
Sil
senior tag
válasz headhunter #2124 üzenetére
A képen szereplő hozzászóláshoz esetleg tudnál linket is adni? Az nem lehet, hogy a kép elérési útjában valami olyan szerepel, ami mondjuk megfelel valamelyik AdBlock-os szűrődnek? (Ha megnézed a blokkolható elemek listáját, ott nincsenek véletlenül letiltva?)
-
headhunter
addikt
Ekkora balfácánt, mint én kitalálni sem lehetne!
Most nézegetem a beállítást sokadszora és nézem a webes szolgáltatások/képek betöltése/csak eredeti kiszólgálótól és ott a BEJELÖLÉS!
A túlzott védekezés (paranoia) átka, azt is letiltom amit nem kellene.
Kivettem a jelet és lás csodát, minden eddigi oldal ahol nem volt kép látszik!
Balfék beállítás: Bővebben: link
Köszi a segítséget, legalább addig kerestem amíg rá nem jöttem, mit állítgattam össze-vissza!
Üdv.. headhunter
[Szerkesztve] -
headhunter
addikt
Kaptam egy linket, lehet ismeritek ezt a lehetőséget a firefox-nál, azért beszúrom ide.
Firefox gyorsítás: Bővebben: link
Üdv.: headhunter -
Sil
senior tag
válasz headhunter #2130 üzenetére
A Tweak Network kiterjesztés tökugyanezt csinálja, csak át kell benne kapcsolni Power-re.
Az nglayout.initialpaint.delay 0-ra állítása meg nem igazán javasolt, mert ettől előfordulhat, hogy bizonyos oldalak hibásan fognak megjelenni, illetve az újratördelések miatt még lassíthat is az oldalak betöltésén. -
headhunter
addikt
Mit javasolsz?
Az első három leírás ok?
A nglayout.initialpaint.delay 0-ra állítása helyett milyen érték lenne a jó?
USA Presidential Voting MachineBővebben: link
U.I.:Linket hogyan lehet aláírásnak tenni?
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz headhunter #2132 üzenetére
Azok helyett a Tweak Network kiterjesztést, sokkal egyszerűbb. Vagy pl a FireTune nevű program is megcsinálja ugyanezt + az még mást is (pl az nglayout-tal kapcsolatos optimalizációt). Az nglayout.initialpaint.delay ideális értéke függ a géped teljesítményétől és a netkapcsolatodtól is, és összefügg több más kulccsal. Én pl erre a user.js fájlban a következőket használom (a content.switch.threshold és a content.notify.interval értéke az nglayout.initialpaint.delay 1000-szerese, a content.max.tokenizing.time ideális értéke meg ezeknek még 3-4-szerese):
user_pref(''content.interrupt.parsing'', true);
user_pref(''content.max.tokenizing.time'', 3000000);
user_pref(''content.notify.backoffcount'', 5);
user_pref(''content.notify.interval'', 750000);
user_pref(''content.notify.ontimer'', true);
user_pref(''content.switch.threshold'', 750000);
user_pref(''nglayout.initialpaint.delay'', 750);
[Szerkesztve] -
headhunter
addikt
Akkor most kezdek összekavarodni, milyen értéket állítsak be neki!
A gép összeállítása:Bővebben: link
A net 3Mbit/sec-384Kbit/sec
Mi a teendő?
USA Presidential Voting MachineBővebben: link -
Sil
senior tag
válasz headhunter #2134 üzenetére
Az a gyors-gyors párosítás. Vagy használd a FireTune-t, vagy próbáld meg a user.js-ben a következőt (+ Tweak Network kiterjesztés):
user_pref(''content.interrupt.parsing'', true);
user_pref(''content.max.tokenizing.time'', 2250000);
user_pref(''content.maxtextrun'', 8191);
user_pref(''content.notify.backoffcount'', 5);
user_pref(''content.notify.interval'', 750000);
user_pref(''content.notify.ontimer'', true);
user_pref(''content.switch.threshold'', 750000);
user_pref(''nglayout.initialpaint.delay'', 500);
Tulképp a te gépednél megpróbálhatod az nglayout.initialpaint.delay-t 0-ra is tenni. (Ha túl alacsonyra teszed, azt főleg egyes oldalak szétcsúszásáról lehet észrevenni, pl tapasztalataim alapján ez az oldal elég érzékeny rá: Bővebben: link) -
headhunter
addikt
Ezt vissza állítottam nullára és nem esik szét az oldal.
(''nglayout.initialpaint.delay'',0)
[Szerkesztve] -
headhunter
addikt
Mi a beállítási módja a Tweak Network kiterjesztésnek?
Nem találom sehol, fel instaláltam és újra indítottam a firefoxot.
[Szerkesztve] -
khalox
őstag
válasz headhunter #2138 üzenetére
Az ''Eszközök'' menüpont alatt a Javascript konzol meg az oldal adatai felett keresgélj...
-
Polesz
addikt
válasz headhunter #2138 üzenetére
Eszközök -> Tweak Network Settings
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Mosqu!to
addikt
Kéne egy kis segítség:
Firefoxszal a PH!-ra nem tudok belépni, ha be van kapcsolva a jelszó megjegyzés. Rányomok a bejelentkezésre, nyomok egy okét (mert már tudja a jelszót és a felhasználónevet), majd az új hozzászólásra, és megint kidobja a bejelentkező ablakot. Megint bejelentkezek, kiirja, hogy sikeres bejelentkezés, majd megint vissza a bejelentkezésre... Ezt hogyan lehet megoldani?
Másik hiba, hogy ha megnyitom az aktív témákat, és ott rányomok egy topicra, akkor ugyanabban az ablakban akarja megnyitni a témát, amiben az aktív témák voltak, ahelyett, hogy új ablakban tenné. Erre is kéne valami megoldás. Vagy itt nem a FF, hanem a PH a hibás? (most amúgy IE alól írok)Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
sirtomi
tag
Sziasztok!
Most frissítettem a firefox-omat 1.0.4-esre. A frissítés óta nem hoz be semmilyen lapot sem.
Minden próbálkozásnál ilyen üzenetet ad:
''A(z) www.prohardver.hu kiszolgálóhoz való kapcsolódási kísérlet el lett utasítva.''
A beállítások között nem találok semmi ehhez kapcsolódót. Mi lehet a gond?Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
khalox
őstag
Firefox & JavaScript:
Adott egy oldal, ahol fényképek vannak. A script mindig az adott böngészőablaknak megfelelő méretűre rakja ki a képet, hogy pontosan elférjen az ablakban.
Ez Firefox alatt nem hajlandó normálisan működni:
function setPictureSize()
{
x=document.body.clientWidth;
y=document.body.clientHeight-90;
if (x>4*y/3) {
document.images['kep'].width=y/3*4;
document.images['kep'].height=y;
//Ha az x nagyobb, mint az y 4/3-a, akkor az y a meghatározó méret.
} else {
document.images['kep'].width=x-20;
document.images['kep'].height=(x-20)/4*3;
}
}
A gond a frame-ekkel van. Sima ablakban frame-k nélkül tökéletes, menüvel frame-mel pedig egyre kisebb lesz minden következőnek betöltött kép.
A Firefox xar vagy én nem veszek valamit figyelembe a document.body... tulajdonságoknál? IE alatt tökéletesen működik, FF v1.0-1.0.4-ig mind ezt csinálja.
[Szerkesztve] -
sirtomi
tag
Megoldottam a Firefox problémámat.
Nem értem, hogy mi volt a probléma, de leszedtem a Skype-t, mert az se működött normálisan, és most gond nálkül működik a Firefox 1.0.4-es változata. Simán bejön minden oldal.
Ha valaki megtudja mondani mi volt a probléma, az jó lenne.Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
Sil
senior tag
A javascript nekem kínai, de pl a Javascript konzol (az Eszközök menün belül) nem jelez valamilyen hibát? A Mozilla DOM referenciája egyébként ezt mondja a document.body-ról: Bővebben: link
-
khalox
őstag
Nem... amúgy pont ezért használom a Firefox-ot, mert nyivákol ott, ha valami baja van a kóddal, de ezzel nincs semmi baja. csak éppen nem azt csinálja, amit a többi böngésző (azóta kipróbáltam Opera alatt is, ott is működik - szóval úgy tűnik, a Firefox a sáros).
Azért érdekelne, hogy frame-s környezetben szerintük mire vonatkozik a szélesség meg a magasság... merthogy úgy tűnik a Firefoxnál attól függ, hogy mi van az ablakban az adott frame-ben, nem pedig attól, hogy mekkora az a frame. -
Sil
senior tag
Hmm... Ez esetleg mond neked valamit? Bővebben: link
(Bár nem értek hozzá, de szerintem nem olyan biztos, hogy a Firefox a sáros, végülis javascriptnél teljesen eltérő modelleket használnak a különböző böngészők. A Firefox pl a szabványokat követi, az IE meg a saját külön kvázi-szabványait szokás szerint.)
Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Bemutatkoznak a Polartherm hőközlő pasztái
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Automata kávégépek
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest