Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    Egyre gyakoribb, hogy a Firefox nem képes jól kezelni a memóriát, ha valami olyan oldalt nyitunk meg, ami "felfalja" az összes memóriát (nálam most 8 GB). Annyira, hogy az egész rendszer kifagy, aztán hosszú perceken át tekerni a HDD-t (7200rpm).
    Már külön memóriafigyelő programot telepítettem, ami 92% használatnál jelez, mielőtt kifagyna minden.
    Ilyenkor, amikor a firefox széttekeri a HDD-t, akkor az erőforrás-figyelőben látni, hogy a lapozófájlba ír. Kíváncsiságból letiltottam, hogy a lemezre írja a gyorsítótárat. browser.cache.disk.enable false
    Semmit nem ért. Mit kellene még tiltani, hogy hagyja békén a HDD-t ilyen esetben? :F
    Tiltsam le a Windows lapozófájlt?
    Miért nem jelez a Firefox, ha egy rosszul megírt weboldal gyanúsan sok memóriát használ? Miért várja meg míg összeomlik az egész? :(((

    Előre nem tudni melyik weboldal van rosszul megírva, pl a MEGA feltöltős oldal. Pár perc alatt szétcseszi a rendszert. Tegnap egy másik gépen akartam onnan letölteni valamit. 3-4 GB-os fájl volt és már a felénél kifagyott az a gép. Hosszú percekig darálta a lemezt stb. mire nagy nehezen a Firefox.exe folyamatot sikerült leállítani.
    Este az én gépemen is megpróbáltam letölteni azt a Mega-s cuccot, többször is próbáltam. (érdekelt mi lehet ott a gond) Pár perc alatt ezen a gépen is kifagyott minden. Hogyan lehet az ilyen eseteket kivédeni, ha valaki nem figyeli folyamatosan, hogy egy weboldal mennyi ramot eszik?

Új hozzászólás Aktív témák