Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz runner 125 #109580 üzenetére

    Idén a Dainese új, drágább ruhái már komplett level 2 protektorokkal vannak szerelve, ami azért újdonság, mert eddig a gerincprotektorok kivételével csak a level 1 térd, könyök és váll protik voltak az elterjedtek. Ha a Dainese meglépte ezt, akkor rövid időn belül a többi márka is kénytelen lesz követni ezt a trendet, és az végül nekünk vásárlóknak lesz jó.
    Továbbá a level 1 és a 2 között ha jól tudom nem csak az energiaelnyelő képesség a különbség, hanem a minősítés megszerzésének a módja is. A level 1 tanúsítványt a gyártók saját tesztjei alapján kapják meg, a level 2-t meg a központi hatóság/szervezet tesztjei alapján. Legalábbis ezt már több motoros boltban is hallottam, remélem nem csak valami urban legend :)

    Pár hónapja szintén a Dainese piacra dobott egy különálló légzsákos mellényt, amit nem csak az arra előkészített bőrkabát alá lehet felvenni, hanem bármilyen kabátra rávehető, vagy akár önmagában különálló mellényként is. A marketinganyag szerint 7-szer jobb védelmet nyújt így mint egy level 2-es gerincvédő (azt nem adták meg hogy melyikhez viszonyítják), és ezredmásodpercenként monitorozza a motoros viselkedését. Továbbá nem csak a gerincet védi, hanem jóval nagyobb felületet a felső testen.

    Ez a jövő. Az a 600 euró amit kérnek érte már most valamivel olcsóbb mint az integrált légzsákos kabátjaik (D-Air), és ahogy 5-10 évente fejlődik majd ez is új termékekkel, úgy fog lentebb csordogálni az olcsóbb kategóriába, szerintem.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák