Új hozzászólás Aktív témák

  • radio100jozs

    őstag

    válasz Nooeca #7935 üzenetére

    Nem mindegy, mert amíg nem végeznek minden utcával, addig nem is lesz lakossági bekötés, így azt kell figyelni, mikor végeznek.
    De tényleg gyorsan haladnak, mert ma hazafelé megnéztem hol állnak itt a Kistóin jövet.

    Az már eddig is megvolt, hogy a Pósa Lajos utcából volt átvezetékezve a Kistói út felett a Kolozsvári utcába, meg az Aradi utcai vezeték ki volt hozva egy oszlopra a Kistói útra. De reggel óta úgy változott, hogy a Halas utca is kész van, és ami kijön vezeték az végigfut a Kistói úton az Aradi utcáig, és közben be van vezetve a Völgy utca is. Tényleg nagyon gyorsan haladnak.

    Azt nem tudom, hogy az ok, hogy így az utcai optikai hálózatot összekötik a kis dobozokon át, de hol van itt központ, vagy ilyesmi? Mert a települések közötti 25 kV-os hálózaton látom, hogy megy az optika egyik településről a másikra, de azt még nem láttam, hogy ez utána hol van leosztva a település utcáira, azaz hol van itt valami központ féle? Mert nekem most így nézve nagyon érdekes, hogy 20 év alatt mennyire egyszerű és méretében is kisebb lett ez a hálózat építés, miközben gyorsabb internet, és még TV, meg telefon is mehet benne IP alapon. Közben meg az utca másik oldalán ott megy a hagyományos UPC hálózat, vastag telefon kábelen, és rajta az elágazásokhoz a fekete henger alakú elosztó dobozok, alatta meg megy a kábel tv vezetéke, szintén egy kisebb elágazó dobozokkal, és utána a lakásokhoz megy be a két vezeték emiatt. Na meg a sok kikötés miatt az elágazásoknál össze-vissza lógnak a dobozokból kikötött bekötések, elég ocsmány látvány így. Közben meg ott van szerény vékonyságával, kis dobozával, egyszerű rögzítési módjával az optikai kábel. Na de mi van ha dől az oszlop, akkor két elágazó doboz között lehet cserélni az optikai szálat?

Új hozzászólás Aktív témák