Új hozzászólás Aktív témák

  • draff

    aktív tag

    válasz doglotthal #4514 üzenetére

    Hááát, a kérdés érdekes.
    A procinak eleve szokott lenni valami nagy bordás szélkeverője, a memóriákon meg vagy van hűtőborda, vagy nincs, teljesen tipusa válogatja. Aztán bele kell még számolnod a fizikából azt a tényt, hogy a meleg levegő többnyire felfelé száll.
    Szerintem vagy elvileg elemezd a gépen belüli légáramlatokat, vagy ha meg tudod figyelni a szélirányt, akkor arra számolj. Szerintem cigifüsttel elég jól modelezhetőek a belső légáramlatok, bár ha le van véve a gép oldala, már csalóka a dolog. Az oldalvntinek inkáb szívnia kellene kifelé, mint fújnia befelé. Nekem az egyik vinyómon van olyan hűtőegység amin két kis ventilátor elfele szívja a meleget a vinyótól, tehát nem ráfújja az összes porral együtt.
    De talán eleve jó alaposan el kell azon gondolkodni, van-e szükség egy teljesen felesleges fogyasztóra és zajkeltőre akkor, ha a gép ezeddig is jól elment nélküle.
    Én a saját gépemen pldul hátra tettem egy szívó ventit, (alaplap vezérelt fordulatszámmal) ami a táp alatt a proci bordáitól szívja el a levegőt. A proci saját ventilátora meg ráfúj a bordákra és a memóriákra. (Amik egyáltalán nem annyira melegek)

Új hozzászólás Aktív témák