Új hozzászólás Aktív témák

  • pancelos

    tag

    válasz Sasfészek #1203 üzenetére

    Valójában egyetértek fateless-el. Egy flotta üzemeltetése, vállalkozó szellem, kreativitás, tárgyalóképesség és persze józan ész. Nem jó jel, ha valaki a vers íráshoz azzal kér segítséget, hogy megkérdi, mi az a rím, stb. :)

    A kérdés az, hogy egyáltalán mi motivál, amikor flottát akarsz létrehozni?
    Vállalkozás céllal akarod? Akkor ez matek, könyvelési kérdés, ne tagokat kérdezz. Ha jó tarifát akarsz? Nem fogsz tudni versenyezi már működő, nagy flottákkal.

    Gyakorlatban sok féle módon nekikezdhetsz. Először is el kell dönteni, milyen jellegű flottát akarsz, kiket célzol meg, milyen piaci rést látsz.
    A két szélsőség:
    1. Számos kötelezettség és költség, de rendkívül alacsony perc és SMS díjak (leginkább üzleti felhasználóknak)
    2. Költség és kötelezettség mentes konstrukció, egyszerű adminisztráció de magasabb percdíjak (családok, baráti közösségek számára)
    A kettő között aztán számos megoldás, amelyek mindegyike kompromisszum kérdése.

    Logikus:
    Ha több előfizetőt, esetleg hűségidőt kínálsz a mobilszolgáltatónak, garanciákat, akkor alacsonyabb díjakat ad.
    Van flotta, amelyik úgy kezdte, hogy begyűjtött x szándéknyilatkozatot, társított mellé hűségidőt, vállalt kezességet, kauciót. Ezzel 10 forint körüli percdíjra ment le. A másik, a megalakuláskor azt mondta, semmit nem garantál, vállal, fizet. A percdíja 6-8 forinttal magasabb, de ennek is meg van a célcsoportja.

    Nekem nincs flottán, csak logikusan gondolkodom és olvasok hozzá. :)
    Ha lenne flottám, akkor sem osztanám meg a tárgyalási pozíciómat biztosító érvanyagomat. Az érdekem az lenne, hogy többet nyújtsak, mint más flották. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák