Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Zirowe

  nagyúr

  válasz justicia #850 üzenetére

  Amiket írsz továbbra is nevetséges dolgok, mert továbbra is az látszik, hogy nem olvastad el, amit írtam.

  A feljelentés viszonyában fontosak az általad idézett összegek.

  A követelendő összeg, mint azt már korábban írtam, csak a kaució részarányos összegére vonatkozik.

  Íme, amit írtam:
  A címük megtudakolása után az okozott kár (tehát itt most csak a kaució az 16napi havidíj részarányos levonása után) megtérítését kérhetjük a rendőrséig eljárás során.

  Sehol nem írtam, hogy a 3havi számla összegét is vissza lehet követelni, bár lehet, hogy a hiányos jogi ismereteid alapján ezt a következtetést vontad le.

  Ám ezen számlák összege azért fontos, mert erre lett elkövetve a hűtlen kezelés, mivel nem lett megfizetve a telenor felé.
  Ezen összeget veres Henrih-től csak a telenor követelheti, mi, a flottatagok nem, mert ezért cserébe telefonáltunk.
  De én ezzel ellentétes állítást sosem tettem, főleg mivel mindenki számára magától értetődő.

  Illetve megemlíteném azt is, hogy bár a kauciót valóban a Ptk. szabályozza, ám mivel bűncselekmény valósult meg, sikkasztás, így nem csak polgárjogi, hanem büntetőjogi vonatkozása is van az ügynek, de gondolom ezt nem kell magyaráznom egy cum laude jogásznak.

  nem is kívánom a drága időmet ilyen felesleges dolgokkal tölteni
  S lám mégis itt vagy és mondod a butábbnál butább hsz-eket.

  Azt, hogy melyik egyetemen, mennyi idő alatt és milyen minősítéssel végezted irreleváns, mivel neten keresztül bki mondhat bmit, úgy fényezi magát, ahogy akarja, mint ahogy te azt meg is tetted.

  A hsz-eid alapján viszont látszik, hogy mennyire hiányos a jogi tudásod, amin látszik, hogy még a gyakorlat sem segített.

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • justicia

  csendes tag

  válasz Zirowe #851 üzenetére

  De én legalább rég leállamvizsgáztam és tapasztalatom van hasonló ügyekben, míg te csak a tankönyvedből idézgetsz balgaságokat és osztod az észt. Ráveszed az embereket, hogy higgyenek neked, kis államvizsga előtt álló tanoncnak és fizessék be a különböző illetékeket és bízzanak meg ügyvédet (mert általában azért szükség van egy IGAZI jogtudó emberre) egy pár ezer forintos követelés miatt. Vagy gondolod tudsz keresni egy kis pénzt a tanácsaid által?

  Másik dolog: igen, bármit mondhatok. De te is. Épp olyan arc nélküli vagy, mint én. De ahogy látom az a különbség kettőnk között, hogy te kihasználva az arcnélküliségedet veszed a bátorságot és bárkit lehurrogsz és mindennek lehordasz. Azt nem értem, hogy engedik ezt a moderátorok.

  Ja még valami. Úgy gondolom a nyomozó hatóság és a bíróság sokkal kompetensebb annak eldöntésében, hogy ki az elkövető vagy a tettes egy ügyben, mint te. Egyébként meg egy eljárás során sok minden kiderülhet, amiről most fogalmad sincs, csak félinformációk alapján vagdalkozol. És ez TAPASZTALAT!

 • AnNoNiMuS

  csendes tag

  Gyerekek, menjetek szobára, ez már nagyon nem vág a témába... :)

 • Intel q8200

  senior tag

  válasz justicia #852 üzenetére

  Tisztelt Justica!

  Látom mindketten a jogtudományban jártasak, de én ettől nagyon messze járok, sajnos!
  Nekem csak egy kérdésem lenne, mivel az egyértelmű, hogy a flottánknak annyi.
  Mégpedig: Azt természetesen megértem, hogy nem fizettek sokan, így nem voltak képesek kiegyenlíteni a számlát, de azt is tudják, hogy ki utalta tisztességesen a havidíjakat. Ezen információ tudatában, miért van az, hogy akik tisztességesek voltak azok is bűnhődnek.
  Kérdem én! Mások hibája miatt mindenki bűnhődjek?
  Én, aki rendesen fizettem, miért nem kapom vissza a kauciót?
  Hiszen úgy egyeztünk meg, hogy visszakapom, ha visszaadom a kártyát, ugye?
  Ez nem így működik, hogy ha más nem fizet, akkor az sem kapja vissza, aki a megegyezettek szerint járt el!
  Ehhez nem kell jogtudomány! :)

  Üdv.: Zoltán

  Samsung Galaxy S10 Dual sim

 • Zirowe

  nagyúr

  válasz justicia #852 üzenetére

  Látom lepattan rólad az összes olyan állításom, amivel rávilágítottam állításaid valótlanságára, és már csak az értelmetlen szitkozódás maradt számodra.

  Eléggé szánalmas.

  Veled ellentétben én próbálok segíteni a bajbajutott flottatagoknak legjobb tudásom szerint, nem pedig félreinformálni és eltántorítani őket bmiféle jogos jogi lépéstől, ahogy teszed azt te egyfolytában tegnapi regisztrációd óta.

  De én legalább rég leállamvizsgáztam és tapasztalatom van hasonló ügyekben
  Az általad felsorolt "jogi érvek" alapján szerintem illendő lenne visszaadni a diplomádat, mivel feltehetőleg azt csak tévedésből kaptad meg.
  Bár jogtöri tanárunk mesélte nekünk, hogy a régi rendszerben a jogi kádereket 2 év alatt képezték az esti egyetemeken: első évben írni és olvasni tanultak, a második évben pedig jogi alapismereteket.
  Látom az olvasás még nem megy.

  kis államvizsga előtt álló tanoncnak
  Megnyugtatlak, hogy már nem vagyok államvizsga előtt, illetve tanonc sem vagyok, mivel az ügyvédektől, igen, az olyanoktól, mint például te, mert feltételezem, hogy amennyiben tényleg jogász vagy, akkor ügyvédként keresheted azt a kevés kenyeredet, hányingerem van!

  Vagy gondolod tudsz keresni egy kis pénzt a tanácsaid által?
  Tanácsaimért nem kértem ellenszolgáltatást senkitől, nem tudom ezt a valótlan állítást honnan veszed ezt.

  bízzanak meg ügyvédet
  Látom ismételten nem olvastad el a hsz-eimet, mert én egy szóval sem mondtam, hogy kell ügyvéd ehhez, mivel, ha tisztában lennél a jogszabályokkal, ha a fizetési meghagyás perré alakul, akkor ez egy kisértékű per lesz, ami gyorsan és ügyvédi képviseleti kötelezettség nélkül zajlik, illetve a rendelkezésre álló bizonyítékokat bki be tudja mutatni a bíróságnak különösebb jogi ismeret nélkül is.
  Azt is írtam, hogy előtte nyugodtan bki menjen be a lakhelyén lévő illetékes helyi bíróság ingyenes jogi tanácsadására, hogy, ahogy te nevezed, egy igazi jogtudó ember adjon nekik tanácsot a pontos hogyan továbbról.

  Épp olyan arc nélküli vagy, mint én.
  Veled ellentétben én nem állítgattam cum laude diploma megszerzését rangos egyetemen, illetve a regisztrációm jóval régebbi a tiédnél, a rangomról nem is beszélve, hozzátéve hogy eddig én segíteni próbáltam, míg nálad csak arról szóltak a hsz-ek, hogy nem érdemes tenni semmit..

  Úgy gondolom a nyomozó hatóság és a bíróság sokkal kompetensebb annak eldöntésében, hogy ki az elkövető vagy a tettes egy ügyben, mint te.
  Gratulálok, jól megláttad a lényeget.
  Ám ennek eldöntésére meg kell tenni a feljelentéseket, illetve be kell adni a fizetési meghagyásokat.

  Hogy döntsék el a hatóságok, hogy kik a tettesek és pontosan mit követtek el, ha te a hsz-eidben arra buzdítod a flottatagokat, hogy nyeljék le a békát és hagyják annyiba a dolgokat?

  Nem tudom te milyen információk alapján "dolgozol", de nekem több, mint szükséges információm van arra, hogy a megfelelő lépéseket megtegyem.

  Őszintén szánlak ember.

  Viszont részemről befejeztem veled a parttalan vitatkozást, mivel a érveléseid már mind megdőltek, már csak a sárdobálás maradt meg neked, és eléggé nyilvánvaló, hogy nem azért vagy itt, hogy a bajba jutott flottatagoknak segíts, én viszont igen.

  A továbbiakban nem fogok reagálni a hsz-eidre.

  Intel q8200: még annyit hozzátennék, hogy a telenor ügyfélszolgálata szerint 4 havi nyílt, rendezetlen számla van a cég terhén, amik nem lettek rendezve.
  Tehát már elég rég óta tudják, hogy mi a helyzet a v&a-nál.

  Csak egy egyszerű logikai kérdés minden olyan flottatagtól, aki szerint a v&a továbbra is ártatlan: minden hónapban a fizetési határidő folyó hónap 25-e volt, a szeptemberi és az októberi számláé viszont már 20-i határidővel rendelkezett.
  A hívásokat 24-én korlátozták.

  Vajon miért lett előrébb hozva a fizetési határidő?
  Csak nem sejtették a cég tagjai, hogy korlátozni fogják a hívásokat, és ezért minél hamarabb fizesse be mindenki a részét?
  Illetve hol van a be nem fizetett számlák pénze?

  De ezen összefüggések felderítése majd a nyomozóhatóságra fog tartozni, ahogy justicia is mondta (egyszer végre helyesen), így ajánlom, hogy holnap mindenki tegye meg a feljelentéseket.
  A cselekmények jogi minősítéséről úgyis majd a hatóság fog gondoskodni, ez nem a feljelentő dolga.

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • Intel q8200

  senior tag

  válasz Zirowe #855 üzenetére

  Ha a forum témájához visszatérhetünk, valaki esetleg talált már a megszűnt flottánk feltételeihez hasonló másik előfizut?
  (3000ft alatti havidíj van, és az sms-ek is benne vannak, mert sok helyen a havidíjra jön még az sms)

  Samsung Galaxy S10 Dual sim

 • Zirowe

  nagyúr

  válasz Intel q8200 #856 üzenetére

  Xabolcsnak van egy flottája, ami teljesen megegyezik a mi régi flottánkkal, csak van egy 7000 ft-s éves tagdíja, ami szerintem türhető.
  Még nem válaszoltak nekem, csak xabolcs írta privátban a részleteket.

  Illetve még van a prospergo vodás ajánlata, ami állítólag jó.
  Regisztráltam a honlapjukra, de nem találtam semmi konkrétumot, írtam nekik, remélem holnap válaszolnak.

  Ezenkívül még van kb 3-4 flotta válasz, amire várok, természetesen ha kapok érdemi tájékoztatást, és az publikus, akkor szólok.
  Ha meg nem, akkor írok privátban :)

  A szumo neked se reagált még?

  Amúgy olyan 3400-3700 ft-s havidíjjal ajánlottak egész jó vodás flottákat.

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • Intel q8200

  senior tag

  válasz Zirowe #857 üzenetére

  Nekem sem reagált a szumo.
  Pedig az sem lenne rossz!
  Xabolcsé sem jelzett vissza még.
  Én is írok, ha lesz valami fejlemény.

  Samsung Galaxy S10 Dual sim

 • 19.zoli.74

  csendes tag

  Sziasztok, én is a bedőlt flotta tagja voltam hat hónapig, most én is egy uj flottát keresek. Küldtem egy megrendelést a szumó flottán talált webshop-on kersztül, de nem tudok egyenlőre erről a flottáról túl sokat. Ha van valakinek valami tapasztalata , vagy infólya rólluk, az nagy segítség lenne. PL, mp alapú a percdíjuk?

 • pancelos

  tag

  válasz sifarr #843 üzenetére

  "Páncélos mások baját üzletszerzésre akarja használni."
  :)
  Mert megemlítettem, hogy az ilyen tanulságos esetek után felértékelődik a saját szerződői státusz szerepe és jelentősége a flottaválasztás során? Én már hónapokkal ezelőtt is publikáltam a témában, akkor még szó sem volt itt sírás-rívásról.
  Ha van olyan egyfejű, aki más SIM kártyáját hirdeti, tegye. Én csak azt a telefonszámot kommunikálom, amely felett nem rendelkezhet más, nem függök flotta-üzemeltető vagy épp felelőtlen flottatagok viselkedésétől.
  Ha ezzel üzletet hozok minden olyan flottának, amelyek esetében a tag a szerződő, vállalom. :)

 • sifarr

  aktív tag

  válasz pancelos #863 üzenetére

  Idézz pontosan és értelmezz helyesen! :)
  Ezt írtam (Edenykének):
  Hiszen úgy érzed, míg te segíteni akarsz a sorstársaknak, Páncélos mások baját üzletszerzésre akarja használni. Utóbbi akár igaz, akár nem, beszólni akkor sem illik.
  A sorstársak szó után vessző van és nem pont!
  Azaz Edenyke érzésének minősítettem a te "üzletszerzési szándékod". Valamint a következő mondatban kifejezetten téged védtelek! Ha Edenyke vélelme igaz lenne, akkor se szabadna beszólnia neked.

  Ha pedig az utána következő hozzászólásaimat elolvasod és helyesen értelmezed, akkor abban kifejezetten azt mondtam, hogy az a biztos flotta, ahol a sim használója az elő és számlafizető.
  Ha úgy tetszik Edenyke mondhatná, hogy a csep mellett érvelek, hisz úgy tudom, a csep ilyen. :DD

  És nem szálltam be a ti vitátokba, Tényleg nem érint.
  Céges tarifával beszélek, sec alapon, jó percdíjakkal, én vagyok az elő- és számlafizető is. És jogilag teljesen tisztán!
  Részt vettem a keretszerződés feltételeinek összeállításában, nem szolgáltatói oldalról. :))

 • justicia

  csendes tag

  válasz Intel q8200 #854 üzenetére

  Kedves Zoltán,
  igaza van és egyet is értek azzal kapcsolatban, hogy miért kell nekünk tisztességesen fizetőknek kvázi bűnhődni, mások nemtörődömsége miatt. Bár bennem nem dúlnak ekkora indulatok és a www.megoldasportal.hu oldalon egy számomra elfogadható lehetőséget is találtam.
  A kérdései többségnek megválaszolására , szerintem Ön is tudja, nem én vagyok hivatott.
  Ha úgy érzi, mindenképpen tennie kell valamit, be lehet nyújtani fizetési meghagyást a közjegyzőnél, aminek a kért összeg 3%,min. 5000 Ft az eljárási díja, de fontos, hogy megalapozott legyen a követelése, vagyis bizonyítékokkal alá tudja támasztani követelését. Különben bukta. Én a rendőrségnél nem égetném magam.
  Hogy miben egyezett meg a céggel, nem tudom, nekem csak egy átvételim van, amivel nem sokra megyek .
  Üdv :)

 • justicia

  csendes tag

  válasz Zirowe #855 üzenetére

  Tévedsz, ha azt hiszed, hogy azért nem válaszoltam a korábbi hozzászólásodra, mert elismerem, hogy igazad van. Igazából fölöslegesnek éreztem, mert csak a bizonyítványod magyarázod, ami a korábbi hsz-k tükrében egyértelműen látszik, és sajnos az időm sem engedte.
  Csak, mert látom nem világos: te nem beszélhetsz hűtlen kezelésről, mivel nem bíztál meg senkit idegen dolog kezelésével, hacsak nem tudsz írásbeli bizonyítékot fölmutatni az ellenkezőjéről, ha tévedek, akkor bocsánat. A sikkasztásnál ugyanez a helyzet, nem bíztál rá senkire semmit, hacsak nem tudod érdemben bizonyítani. Az eddig befizetett számláink összegére egyedül a Telenornak lehet igénye, amit valószínűleg érvényesíteni is fog a cégen, részemről nyugodt vagyok, mivel a bankszámlámon ott az utalás nyoma.
  Az, hogy egy magánszemélynek kaució címén utaltál pénzt édeskevés, ha nincs rá kézzelfogható bizonyítékod, hogy azt biztosítékként adtad át és nem rendelkeztetek arról, hogy mikor, milyen esetekben jár vissza.
  Mint végzett jogászok tudjuk, hogy a kaució, más néven óvadék, egy szerződést biztosító mellékkötelezettség, esetemben azonban szerződést nem kötöttünk, kétlem, hogy veled vagy a többiekkel kötöttek volna, gondolom az oka mindenkinek világos. Szerződés nélkül felmerül a kérdés milyen jogcímen használtuk a SIM-eket?Amennyiben a gyanú, miszerint továbbszámlázós a cég helytálló, valóban törvénysértésről beszélhetünk, aminek jelen esetben a flotta tagjai is részesei. Hiszen senki nem fogja elhinni, hogy azt hitték az emberek, magánszemély szolgáltat nekik. Különben is, a nemtudás nem mentesít.
  Állításoddal szemben nem akarok és soha nem is akartam senkit semmire rábeszélni, illetve semmiről lebeszélni. Abban szeretnék segíteni a többieknek, hogy a lehetőségek széles körét megismerve döntsenek és egyesekkel ellentétben nem vetítem ki másokra az indulataimat.
  És,ami azt illeti korábban beszóltál mikor írtam, hogy mennyit spórolt nekem ez a flotta, most viszont a többiek hsz-aiból is ez tűnik ki, de végre találtam egyet, ami egész jó számomra, 3000 ft a havi díj,ami teljesen lebeszélhető 15 Ft/perc áron, kötnek szerződést (ez tuti legális),én kapom a számlákat, nem függök a többiektől, de még így is kell évente adminisztrációs díjat fizetni.

 • Ziccer

  csendes tag

  Nem akarom a bedőlt flottát védeni,semmi közöm hozzá.
  Csak a saját tapasztalataimat irom le mert én is számlafizető voltam régebben egy ilyen flottában.
  Nagyon nehezen vettek be,szerintem nem lehetett beállítani havi limitet a kártyámra,ezért nem is kértek el kauciót.
  A számla a szolgáltatótól jött,és a céget tényleg csak 3 hónap után értesítik ha valaki nem fizet.Egyszer én is elcsúsztam a fizetéssel mert elutaztam, de a telenornál megnyugtattak ,hogy nem fogják észrevenni a flottánál.Nem akartam az ismerősömet lejáratni aki beajánlott.
  Mikor kiléptem fizetni kellett talán 4800ft ot mivel számlás előfizetésre tértem vissza.Ezt a szolgáltató kérte, nem a cég.Feltöltőkártyás előfiz.választása esetén ingyen kiléphettem volna.
  Szerintem igaz lehet amit állítanak,hogy a nemfizető ügyfelek csődbe vitték őket.

  Most is ilyen "számlafizetős" tipusú flottában vagyok,de itt van vagy 1500 előfizető,pár alkalmazott aki figyel a számlákra,és nem a szolgáltatónak kell fizetni hanem a cégnek.
  Ezt a flottát nem ajánlom senkinek mert nem régen vettek be és még nincs véleményem róluk.Én azt érzem gyenge pontnak ,hogy mivel nem hivatalos számlát kapok,túlszámlázhatnak.Részletes számlát lehet kérni de kinek van kedve ezzel vacakolni minden hónapban.
  Viszont nincs tagdíj,a percdíj netto 13ft.Szerintem 8ft ért "kaphatják" és a különbözet a hasznuk.

 • Intel q8200

  senior tag

  Valaki esetleg a mindeningatlan kft. flottájáról tud valamit?
  Priviben várom!

  Samsung Galaxy S10 Dual sim

 • Szedi

  csendes tag

  Sziasztok! Köszi a sok érdeklődést a mobilflottáról.
  Várom további megkereséseteket. Akit érdekelnek az adatok, kattintson a nevemre és írjon.
  Üdv: Szedi

 • Térközjelző

  csendes tag

  Sajnos nekem sem jelzett vissza sem a szumo flotta sem amit Xabolcs említett.
  Ha bárki időközben hallana valamit ne habozzon megosztani velünk.
  Köszönettel: T.

 • Zirowe

  nagyúr

  V&A flottatagok!
  Ma minden szükséges információt beszereztem a flottáról és annak további életéről, illetve reggel kaptam még egy levelet a flotta mail címéről Veres Henrihtől, mely tartalmában (főleg a vége felé), ugyanazokat az abszurd és valótlan jogi állításokat tartalmazza, mint justicia legutóbbi hsz-e, ezzel is azt bizonyítva, hogy igenis köze van a cég vezetéséhez, és fő célja itt a fórumon, 3 napos regisztrációjával, az, hogy a lehető legtöbb embert lebeszélje a jogi lépésekről.
  Kérek mindenkit, hogy határolódjon el justicia-tól és ne álljon le vele vitatkozni, illetve ne süllyedjen le az ő szintjére.
  Itt megtaláljátok a reggeli levelet, amit kaptam Verestől.

  És akkor most a hideg tények

  1. A Telenor nem engedi meg senkinek se a kilépést, még az ügyfélkód birtokában se. A kilépés csak abban az esetben lehetséges, ha az egész cég számlája rendezve van, ami jelenleg kb 3,5 millió ft-n áll.
  Amennyiben bkinek szüksége van az ügyfélkódra, és még nem kapta volna meg a V&A illetékeseitől, úgy írjanak nekem privátot, megadom azt, a kód birtokában pontosabb infókat fogtok kapni az adósság és annak rendezésének módjáról, de azt kb most itt összefoglalom én, de hátha :)

  2. A V&A cég flottájának értékesítését szeptember 28-án függesztették fel a tartozás miatt (tehát ezen időponttól nem fogadhatott új tagokat a flotta), ez a legkorábbi időpont, amikortól a cég vezetőségének tudomása lehetett arról, hogy jelentős tartozást halmozott fel a cég.

  3. Feljelentést mindenkinek érdemes tennie, bármekkora legyen az V&A által okozott összeg! Fél, max 1 óra az egész folyamat. A jogi minősítéssel ne törődjetek, csak meséljétek el mi történt, a többiről majd a rendőrök gondoskodnak.
  Minél több sértett tesz feljelentést, annál komolyabb lesz a retorzió a felelősökkel szemben, illetve nagy esély van arra, hogy kiemelt ügy legyen belőle!

  4. A flottatagok tényleges kára, nem győzöm ismételni, a befizetett kaució összege, levonva belőle a 16 napnyi havidíjat, illetve az ezen felül keletkezett hívásdíjakat.
  Az előző 3 havi és a fenti 16 napnyi számla összege is fontos, mivel ezzen összegekkel kapcsolatban is bűncselekmény történt, és a két tétel összege feltehetőleg mindenkinek megfogja haladni a szabálysértési határértéket (20.000 ft).
  A telenor nyilvántartása szerint 4 havi rendezetlen nyitott számlánk van a jelenlegi hónap számlájával együtt.

  5. A telenor tájékoztatása alapján feltehetőleg 1 hónapon belül meg fognak szűnni a flotta telefonszámai, amennyiben nem kerül rendezésre a számla. Ezután a telenor számai (tehát a 20as körzethez tartozóak) 180 napig pihennek a rendszerben, és csak utána kerülnek kiosztásra. Arra, hogy te visszakapd a számodat, vajnyi az esély, de azért érdemes megpróbálni.
  Amennyiben hordozott, tehát nem 20as körzetű számod van, úgy a szám megszüntetése után 150 nappal a szám visszakerül az eredeti szolgáltatójához, és (én csak a voda vonatkozásában kértem további infókat, tehát most erről fogok írni, T-nél nem tudom, hogy ez hogy van)utána még 6 hónapot "karanténban" tartják, és csak ezután fogják újra kiosztani.
  Annak az esélye, hogy visszakapd a régi számodat a vodánál szinte 0 az ügyintéző szerint.

  A feljelentésemet rögzítő rendőr szerint lehet arra esély, hogy a büntetőeljárás során a telenorral a rendőrség elintézze a szám leválasztását, de ez nem biztos, éppen ezért is érdemes feljelentést tenni!!

  További és részletesebb leírást fogok írni az összes flottatag részére egy publikus logout címlapi írás keretében, amit remélhetőleg még ma este össze tudok dobni, hogy többet örömére többet ne ezt a topicot terheljük, hanem ott történjen a kibeszélés.

  Addig is, ha bármi kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzám, amint időm engedi válaszolni fogok :)

  We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

 • ÓSZERES

  csendes tag

  Ezt tudom ajánlani: :Y
  3600Ft/hó előfizetés, 1500Ft lebeszélhető, 12Ft/perc minden hálózatba, flotta és család 0Ft/perc.
  7600Ft/hó előfizetés, 5000Ft lebeszélhető, 8Ft/perc minden hálózatba, flotta és család 0Ft/perc.
  Vásárláshoz(70.000-140.000) kötött flotta tagság. Tagdíj, vagy fenntartási díj nincs.
  Ha érdekel, akkor írj, vagy hívj!!! :C

  [ Szerkesztve ]

 • justicia

  csendes tag

  válasz Zirowe #872 üzenetére

  Edényke,
  Nevetséges vagy :C
  Az meg sem fordult a fejedben, hogy ügyvédhez fordultak, meg állítólag az egyik emberke, akit emlegetsz, jogászpalánta vagy már az sem igaz...Nem lényeg....
  Viszont azt kikérem magamnak, hogy bárkit rá vagy le akartam volna beszélni valamiről. Szerintem mindenkinek saját személyije van :)
  Érdekes, hogy jogász vagy, elmentél a rendőrségre és csak ennyit tudsz mondani "A jogi minősítéssel ne törődjetek, csak meséljétek el mi történt, a többiről majd a rendőrök gondoskodnak." Hová tűntek a korábbi hangzatos állításaid?
  Azt írod:
  "A feljelentésemet rögzítő rendőr szerint lehet arra esély, hogy a büntetőeljárás során a telenorral a rendőrség elintézze a szám leválasztását, de ez nem biztos, éppen ezért is érdemes feljelentést tenni!!" Ez úgy valótlan, ahogy van, a rendőrségnek ez nem tartozik a hatáskörébe,nemhogy nem biztos, esélytelen, hogy ez ügyben eljárjon.
  Egyébként én beszéltem olyan emberrel, aki rendezte a tartozását és kihozta a számát, és mivel feltöltőkártyás volt előtte csak a feltöltést kellett fizetnie.
  Holnap én is felkeresem a telenort, meglátjuk igazat írtál-e.
  Most viszont be is fejezem, tudod csak a valótlan állításaid miatt kezdtem el hsz-t írni, mert rossz nézni, amit csinálsz.
  Díjazom, hogy kivonultok innen, és nem kell olvasnom a népbutításodat. :R

 • ÓSZERES

  csendes tag

  Én itt új vagyok, ezért nem szívesen kotyogok bele, de nem lehet, hogy nyittok egy jogi
  topikot és nem offoljátok szét ezt???
  Egy újoncnak ezt nem biztos, hogy tudni a kell, de egy őstag sejthetné ekkora IQ-val...

 • ottoyes

  senior tag

  válasz ÓSZERES #875 üzenetére

  ...énis unom már egy kicsit...megértem,hogy vki dühös,ha bedöl a flotta,de inkább a megoldást kéne keresnie mindenkinek:a legjobb mobil flottát megtalálni...ezért készült a topic! :W
  ..ehelyett jogi igymegugy...ez igyvan meg ugy...lófaxt!Vkivel kötöttél egy szerződést...ha nemjó akkor pereld be...vagy intézd másképp...és pont! :P
  UI.:namost igazam van,vagy igazam van Mokibuci?Basszus ez a kép odabax fullra.. ;] :) soha nem fogom megbocsájtani.. :DD

  [ Szerkesztve ]

  Signature

 • sMogyi86

  tag

  válasz ottoyes #876 üzenetére

  Még egy olyan kérdésem lenne, hogy miben nyilvánul meg a fontossága, hogy "NE CSAK SZÁMLAFIZETŐ, HA NEM A SZERZŐDŐ IS ÉN LEGYEK" flottán belül?
  Persze bennem is van egy ösztönös érzés, hogy "hm, hát tényleg az úgy kerek ha mindkettő én vagyok", de jogilag, stb, hosszútávon miért számít?

  (bárki, többen is tolhatnak infót, tapasztalatot, privátban is) Köszi!

  "A félelem az elme gyilkosa."

 • Ziccer

  csendes tag

  válasz sMogyi86 #877 üzenetére

  A számlafizető azt jelenti ,hogy a flottát üzemeltető cég nevén van a kártya:
  1. a nevedre szóló előfizetésről lemondtál mikor beléptél a flottába számhordozással
  2. vagy a flotta igényelt egy számot a szolgáltatótól és a sim kártyát elküldte neked

  Hátránya:a flotta tulajdonosai rendelkeznek a kártyával,te csak rajtuk keresztül tudsz szolgáltatásokat,pl hangposta megrendelni,változtatni
  pannononline-n szinte semmihez nincs hozzáférésed,kivéve ha a cég jogokat ad
  Ha flotta nem fizet,minden kártyát korlátoznak kivétel nélkül.
  Egyszóval te csak a számlát fizeted.
  Ez a flotta elméletileg egy cég,vállalat,szervezet dolgozóinak lett kitalálva.
  Előnye ,hogy jobb percdíjat kapnak mint azok a flották amik kialkudtak valamit a szolgáltatóktól.

  Ha szerződő vagy az olyan mintha előfizető lennél,csak jobb,nem publikus díjcsomagba kerülsz mivel tagja leszel egy flottának akik erre jogosultak.

  [ Szerkesztve ]

 • sMogyi86

  tag

  válasz Ziccer #878 üzenetére

  Aham.. Tehát kijelenthetjük (?), hogy a klasszikus flotta tulajdonképpen az mikor én csak fizető és nem a szerződő vagyok. Ami miatt persze lehetnek hátrányai, meg rizikó, de nincsen rózsa tövis nélkül, illetve ha mindenki rendesen fizet akkor komolyabb gond nem kéne hogy legyen (elméletileg :F )

  Egyéb vélemény tapasztalat, hogy szabad-e, megéri-e belépni egy ilyen flottába?

  "A félelem az elme gyilkosa."

 • sifarr

  aktív tag

  válasz sMogyi86 #877 üzenetére

  Ha számlafizető vagy, azaz a mobilszolgáltató közevetlenül a nevedre (!) küldi a számlát és neked kell befizetni, akkor biztos lehetsz abban, hogy jogszerűen használod a flotta nem publikus tarifáját, mert ezt a szolgáltató ismerte el, amikor számlafizetőnek befogadott.
  Ha te rendesen fizetted a számlát a mobilszolgáltaónak (!), akkor bármi "probléma" adódjon is a flottával, téged az nem fog érinteni. Maximum a számodat veszítheted el. Bár ez esetben több esélyed van a szám megmentésére is.

  Viszont csak számlafizetőként nem biztos, hogy ügyet intézhetsz pl. ügyfélszolgálaton. Nem biztos, hogy készüléket upgradelhetsz, szolgáltatásokat módosíthatsz, hasonlók. Ezek attól függnek, hogy az előfizető felhatalmaz-e rá pl. az ügyfélkód átadásával.

  Számlafizetőként nem a tiéd a szám, nem rendelkezel felette. Nem mondhatod fel a szerződést, nem viheted át a számod egy másik tarifába vagy szolgáltatóhoz, stb. Ezekhez az előfizető hozzájárulása kell. Értelemszerűen az előfizetés nevedre írása útján.

 • sMogyi86

  tag

  válasz sifarr #880 üzenetére

  Kezdünk egyre közelebb kerülni a lényeghez. Az jó! :DD

  Tehát végül is ha már a számla az én nevemre jön, akkor az annyira nem gáz ha nem én szerződtem le velük. (csak van valami webes felület vagy call center ahol lehet ügyintézni...)
  Még a legszélsőségesebb esetben is csak egy tel. számot bukok be. (?)

  Így azért már nem hangzik olyan vészesnek...

  Köszi! (neked is)

  "A félelem az elme gyilkosa."

 • sifarr

  aktív tag

  válasz Ziccer #878 üzenetére

  2. vagy a flotta igényelt egy számot a szolgáltatótól és a sim kártyát elküldte neked
  Ebben tévedsz. Számlafizetővé a mobilszolgáltatónál úgy lehetsz, ha magad is aláírod számlafizetőként az szerződést. Ha csak sim-et kapsz és nem írod alá a szerződést, akkor nem lehetsz számlafizető.
  A jogszerű számlafizető mindig a mobilszolgáltatótól kapja közvetlenül a számlát mint a mobilszolgáltatóval közvetlenül szerződő egyik fél az előfizető mellett.

  Ha flotta nem fizet,minden kártyát korlátoznak kivétel nélkül.
  Jogszerűen működő flotta esetében ez sem egészen így van.
  Az előfizető (cég) felel a nem fizető számlafizetőkért. A számlafizető nem felel a többi előfizetésért és ezt a szolgáltatók respektálják.

  Te kevered a jogszerűen működő flották esetét a szürkékkel.
  Ha egy cég valóban a saját működése, szükséglete miatt köt flotta szerződést, akkor ezeket a számokat kizárólag a cég alkalmazottjai használják. Ha nagyobb cégről (nagyobb számú előfizetés) van szó, akkor a flotta szerződés része lehet pl. egy "dolgozói" csomag. Erre utaltál te is. Azaz az alkalmazottak házastársnak, gyereknek, stb. kérhetnek kedvezményes előfizetést, ahol ők lesznek a számlafizetők a cég pedig az előfizető. És ebben a konstrukcióban a cég anyagi felelősséget vállal az alkalmazottjaiért.

  Ha a cég az alaptevékenysége során becsődöl (nem fizeti a céges használatú sim-eket), akkor a mobilszolgáltató a pontosan fizető dolgozói előfizetéseket nem korlátozza. A nemfizető cég ugyanis a dolgozói előfizetésekről kész lemondani, a mobilcégnek pedig nem érdeke egy pontosan fizetőt elveszíteni. Azaz a dolgozó előfizető is lesz ebben az esetben és gond nélkül használhatja tovább a számát.

  Sőt! Konkrétan ismerek olyan esetet, amikor a cég szolgáltatót váltott. A dolgozói csomag hűséggel terhelt számlafizetőinek a régi mobilszolgáltató azt is megtette, hogy a dolgozói tarifa szerint adja a hűség lejártáig a szolgáltatást.

  Ha szürke flottáról van szó, akkor persze más a helyzet. Akkor igazad van.

 • sifarr

  aktív tag

  válasz sMogyi86 #881 üzenetére

  Tehát végül is ha már a számla az én nevemre jön, akkor az annyira nem gáz ha nem én szerződtem le velük. ...
  Még a legszélsőségesebb esetben is csak egy tel. számot bukok be. (?)

  Így azért már nem hangzik olyan vészesnek...

  Így van. Csak egy dolgot sose felejts el.
  A hozzád érkező számlának a mobilszolgáltató számlájának kell lennie.

  Amit sokan elfelejtenek: céges előfizetés esetében fennáll a telefonadó esete. Ami törvényileg feltételez magánhasználatot.
  Ha a mobilszolgáltatótól kapod a számlát számlafizetőként és neki fizeted, akkor nincs telefonadó. A dolgozói konstrukciókban ezért is a dolgozó a számlafizető.
  Egyéb esetekben ... :)
  Az APEH-hel se szeret találkozni az ember se cégként, se magánemberként :N , csak ha nagyon muszáj. :Y

  [ Szerkesztve ]

 • ottoyes

  senior tag

  válasz sMogyi86 #877 üzenetére

  Leegyszerűsítve:ideális esetben Te vagy a számlafizető,tehát veled szerződik a telekommunikációt szolgáltató multinacionális,kizsákmányoló,és népnyúzó imperialista reakciós,felforgató-a szocializmus totális ellensége-csökevény.Mert ugye Te sem szeretnél felelösséget vállalni a többi tag befizetéseiért..pl,ha ök nem fizetnek akkor tiltják a kimenő hívásokat a további veszteségek elkerülése véget.A tiédet is. ;] :((
  Nade fel a fejjek mindenki!Akit bexopattak ezzel a xar flottával,vagy aki csak ugy keres másikat,vagy jobbat...az is legyen optimista.Találunk jó flottát,ami itt publikálva lesz..erről szól a topic. :K

  Signature

 • sMogyi86

  tag

  válasz ottoyes #884 üzenetére

  No igen... :)

  Tehát azt azért valahol el kell fogadni, hogy a telekommunikációs cégek sem hülyék (sajnos) és valahol minden - még flotta - díjcsomagnak is van hátránya.
  Én a magam helyzetét annyiban különlegesnek érzem, hogy
  1) sem nem a családommal vagy egy jól lokalizálható emberkörrel (barátok, ugye ott már mindenkinek megvan a maga kis szolgáltatója, tarifája, stb...) akarok beszélni ingyér, havonta minél kevesebbért,
  2) illetve nem vagyok egy fergeteges dumagép, aki orrba-szájba beszél, ha kell, ha nem (munkához kell a telefon vagy csak szimplán nő)...

  Én - amíg nem volt barátnőm - a vodánál egy 3000 feltöltő kártyával - ha ügyesen voltam - elketyegtem egy hónapban. És ennél sokkal nem is akarok többet költeni de beszélni sem szoktam többet, tehát nekem pl nem feltétlenül éri meg a havi x előfizetési díj + y tagsági +z kaució + anyámkínja azért, hogy aztán mondjuk a havi 20 ezer helyett, csak havi 10 ezerért beszéljek percenként 2 Ft ért.

  Na most itten minden ki volt sarkítva erősen,de a lényeg érthető. :))

  [ Szerkesztve ]

  "A félelem az elme gyilkosa."

 • ottoyes

  senior tag

  válasz sMogyi86 #885 üzenetére

  Csak csörgesd meg a nőnemüt,majd visszahív.... :) van olyan konstrukció,amikor két sim között kedvezményes a kommunikáció,ezért valóban nemkell flotta. :)

  Signature

 • Intel q8200

  senior tag

  Hogy visszatérjünk a lényegre!
  Valaki ismeri, vagy esetleg van tapasztalata a Agnatus 2004 Kft. flottájáról?

  Samsung Galaxy S10 Dual sim

 • Ziccer

  csendes tag

  válasz Intel q8200 #887 üzenetére

  Én abban vagyok.Ez olyan szürke céges flotta,nem lesz a neveden az előfizetés.
  De kötnek veled szerződést,van irodájuk is és ügyfélszolgálatuk.
  Nincs tagdíj,nett 13 percdíj,3000ft havidíj,lebeszélhető.
  Egy év hűség van,erre kérnek 10eft kauciót.
  Telenoros szám behordozása nehézkes.

 • pancelos

  tag

  válasz sMogyi86 #881 üzenetére

  Hát a "csak egy telefonszámot" bukni elég súlyos lehet. Egy bevezetett telefonszám elvesztése sok esetben a legfájdalmasabb dolog, sokszor nehezen számszerűsíthető veszteség. Mondjuk nekem munkaeszköz :).

 • onetwo

  csendes tag

  Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, hátha valaki járatos effélében.
  Van egy cégnél 6 előfizetésem, ahol a számlát a cég kapja (én oda tejelek), de ha számlaképes lennék, akkor személyesen kapnám a számlát... ámde nem vagyok. Ezzel nincs is baj, csak a szüleim, akik többszáz km-re laknak tőlem, ők is ebben a flottában vannak és a fizetés részükről kicsit körülményesebb. Az nagy gáz, ha a cégnek szólok, hogy a rendezzék el odafent (mivel ők is még tartoznak valahova), hogy az otthonra tartozó dolgok, a hazaira legyenek számlázva úgy, hogy senkisem számlaképes?
  A lényeg a lényeg, lehet úgy számlázni valakire, hogy nem számlaképes?

  <-ajánlom magamat->

 • .bruszli.

  aktív tag

  Sziasztok !
  Nekem is lenne egy kis flotta-gondom... Már 6. éve tagja vagyok az egyik kártyámmal egy flottának,ahol sajnos sok tartozás felgyülemlett,emiatt meg fogják szüntetni. Így ECO díjcsomagba fogok kerülni ( T-s a flotta ) és van még picit több,mint 1 év hűségidőm. A konkrét kérdésem az lenne,ha már ECO-ban leszek,akkor tudok-e módosítani egy másik flottára ? Volt valaki hasonló helyzetben ? Az ügyfélszolgálatos nem tudott semmi konkrétat mondani...

  ...ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !

 • Intel q8200

  senior tag

  válasz Ziccer #888 üzenetére

  Nemsokára én is csatlakozom a flottátokhoz!
  Felhívtam az ügyintézőt és azt mondta nekem is 80 sms lesz, mert a telenor megemelte 60-ról ennyire, csak még nem írták át a tájékoztatóban. :)

  Samsung Galaxy S10 Dual sim

 • pancelos

  tag

  válasz onetwo #890 üzenetére

  Miért kellene számlaképesnek lenned? Nem Te állítasz ki számlát, hanem a cég.
  A számlakibocsátó, aki a pénzt kapja, ezzel igazolja, hogy azt átvette azt.
  Ez így butaság.

  "...lehet úgy számlázni valakire, hogy nem számlaképes?"
  Gondold át! Nap mint nap kapsz számlát, okmányirodában, autószervizben....

 • tea-bee

  csendes tag

  elég jónak tűnik ez a T-s flotta. Saját tapasztalata van valakinek?

 • Ziccer

  csendes tag

  válasz Intel q8200 #892 üzenetére

  Hát ez jó hír :D
  Bár én még sosem használtam ki az sms-ket.

 • onetwo

  csendes tag

  válasz pancelos #893 üzenetére

  Igen, igazad van... csak korábban egy másik kollégámnál erre hivatkoztak, hogy nem vállalkozó. Amit szeretnék, hogy nem a cég számlázná tovább, hanem a telenortól kapnám a csekket.

  <-ajánlom magamat->

 • vszaby

  csendes tag

  A MegoldásPortál Mobilflotta előfizetési díja 4.000,-Ft (br.: 3.200,-Ft+ ÁFA) amelyet 100 %-ban másodperc alapon bármely mobil és bármely vezetékes nem emeltdíjas hálózat irányába lebeszélhető.

  A percdíj bármely mobil hálózat irányába bármikor 15,5 Ft (12,4 Ft +ÁFA), míg bármely vezetékes hálózat irányába bármikor6,5 Ft( 5,2 Ft + ÁFA). Hűségnyilatkozatot csak készülékvásárlás esetén (2 év) kérünk.

  A MegoldásPortál Mobilflotta tagjai (mindenki) ingyen beszélnek egymás között. Mindenki egyéni előfizető, tehát mindenki saját nevére kapja telefonszámot, a telefonszámlát és mindenki maga felel a számlájának a fizetéséért. A flotta nem &#8222;robbantható fel&#8221; azért, mert egyes tagjai nem fizetik a számlát.

 • humax

  senior tag

  válasz Intel q8200 #892 üzenetére

  szia
  az milyan fllota?
  kis infot kerek priviben
  koszi

  Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

 • humax

  senior tag

  válasz Ziccer #878 üzenetére

  Akkor magyarol az a jo fllota jogolag:
  1. fllota )
  ha en lennek a szerződő, es a számlafizető is ( az olyan mint egy rendes elofizetes):
  igy ha ( fllota megszunik, mindenki csak a sajat szamlaja utan fizet , semmi koze huza a fllota tobbi nem fizetet szamlaja huz.

  2 fllota)
  ha csak számlafizető vagyok, de nem szerződő, akkor az se jo, mert elvesztet a szamoda ha fllota megszunik, meg szolgaltatas rendesel stb, nem te rendelheted csak rajtok keresztol.
  de itt semm felelsz meg a tobbi tag atal nem fizettet szamlak ert.

  3 fllotta)
  ha se számlafizető, se szerződő nem vagy az mar gaz ugye?

  [ Szerkesztve ]

  Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés