Új hozzászólás Aktív témák

  • omarion23

    tag

    Sziasztok!

    Szeretném leírni a történetemet, mert (bár nem olvastam vissza a topicban, de..) úgy gondolom, hogy nem egy hétköznapi a történetem. Bár úgy indult, mint egy szokásos "átverés".

    BeckyStar nevű fórumtag hirdetett egy iPhone 4-et. Ajánlottam egy árat, amibe ő belement, és megadta a számlaszámát, hogy utaljam el a pénzt. Mivel már rengetegszer adtam vettem előre utalással dolgokat, eddig gond nélkül, gondoltam, hogy most se lehet nagy gond. Elküldtem a pénzt. Közbe adott egy telószámot, amin el tudom érni, ha bármi van. Nos, a pénz átment, kérdeztem, tőle, hogy meg kapta-e. Írta, hogy igen, és postázza a terméket, és küldi a feladóvevényt. Az elkövetkező napokban írtam neki, hogy feladta-e, küldi-e a feladóvevényről a képet? Mondta, hogy persze, csak nincs otthon, stb kifogásokkal állt elő.
    Ekkor döntöttem úgy, hogy a neve alapján rákeresek facebookon. Találtam egy embert, aki az általam hallott hang alapján hasonló kinézetű lehet. Ekkor felkerestem aki az egyetlen értékelését adta, Xbox360BP nevű, rendkívül korrekt fórumtagot, mivel ő személyesen üzletelt vele, megmutattam neki a facebookos adatlapot, és megerősítette, hogy ő az az emberke akitől vettem a telefont. Kérdezte, hogy miért kérdezek felőle. Elmondtam, hogy hogy jártam, és felajánlotta, hogy mivel ő már üzletelt vele, megveszi tőle a telefont. Fel is hívta BeckyStar-t, hogy igényt tartana a telefonra, majd megbeszéltek egy találkozót. Eközben én folyamatosan hívtam, írtam neki, de feladóvevényt, bizonylatot csak nem volt, kifogás annál inkább.
    Ezután kitaláltuk Xbox360BP-vel, hogy a leszervezett találkozóra felutazom én is Budapestre egy Nyíregyháza melletti kis falucskából, és amikor hozza a srác a telefont megvételre, megnézem, és mikor a kezemben van, bemutatokozom neki.

    Így is történt minden, felutaztam, találkoztunk....bár a megbeszélt 11:50 helyett valamikor du 1 óra környékén hozták a telefont, de mi szépen megvártuk ezt a több, mint egy órás késést.
    Elkértem a sráctól a telefont, hogy megnézzem. Miközben nézegettem, a zsebemből elővettem a telefonomat, és felhívtam BeckyStart, aki belenyúlt a zsebébe, nézi ki hívja, és egy "leszarom" arccal vissza is tette a telefont. Kérdeztem tőle, hogy ki hívta, csak nem egy 30-as szám? 608..stb, ekkor valami hihetetlen döbbenet ült az arcára, és közöltem vele, hogy ki vagyok, közben a kezébe adtam az utalásomról készült printscreen nyomtatott verzióját. Még ekkor is habogott valamit, hogy két telefonja van, és az egyiket már elküldte nekem. Én pedig mondtam, hogy okés, akkor ha megjön a telefon, az egyiket visszaküldöm neki, de addig ami a kezemben van, az nálam marad. Nem erősködött, hogy ő tényleg feladta, és ezt kéri vissza. Szóval gondolhatjátok, hogy mi volt igaz abból is amit mondott. Még pár jelentéktelen szóváltás után távozott a helyszínről.

    Mi pedig Xbox360BP kollégával elégedetten nyugtáztuk, hogy nem lettem átverve végül.

    Szóval ezt azért írtam le nektek, hogy ha mégis jóhiszeműen előre utaltatok, de nem kaptok semmit, az nem azt jelenti, hogy ihattok rá hideg vizet, mert ugye sok esetben a rendőrség sem tesz semmit.
    Hanem azt, hogy igen is járjatok utána, kérdezősködjetek, mert vannak még ezen a fórumon olyan emberek akik időt, és pénzt nem sajnálva segítenek azokon akik bajba kerültek.

    Ezúton szeretném meghálálni Xbox360BP-nek, hogy szó nélkül felajánlotta a segítségét, mert nélküle most 25ezer forinttal rövidebb lennék.

    Mégegyszer köszönöm Neked, hogy véghezvittük ezt a történetet!! :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák