Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz cocka #82179 üzenetére

    Ja innen még egy lényeges "apróság" kimaradt. Amikor megkapod a teljesítendő tantárgyak listáját érdemes előre megnézni, hogy az adott tárgyakat minden félévben vagy csak páratlan vagy páros félévekben hirdetik-e meg. Ugyanis, ha egy tárgy csak páratlan vagy páros félévekben van meghirdetve és az adott félévben bebukod tehát vagy nem teljesítette vagy gyakorlati jegy esetén 1-es lett vagy egy vizsgát nem sikerült javítani, akkor az igencsak cumi, mert csak 1 év múlva veheted fel újra.

    És mint írtam szerintem ez nagyjából most is így van, hogy 6 féléves képzés esetén max. 2 félévvel lóghatsz túl a képzési időn. Szóval a kreditrendszer sokkal rugalmasabb, mint a régi, de ha végig akarod csinálni és fejedre nőnek a nem teljesített kreditek, nagyon hamar rá lehet baszni az egészre. Szóval roppant figyelős játék.

    Na most a 12 féléves "állami" számláló egy újrakezdés esetén nem indul megint 12-ről. Magyarul ha elkezded és már az elején látod, hogy nehéz lesz vagy nem ez az, amit akartál, érdemes még az elején max. 1 félév után töröltetni magad a hallgatói névsorból (magyarul diploma nélkül otthagyni az egészet), mert ahány félévet végzel el diploma nélkül, annyival kevesebbel kezdhetsz bele egy újabb államiba.

    Szóval ha korán lépsz ki a rosszból, akkor az lesz az előnyöd, hogy több féléved marad a jobban megválasztott képzésedre, ha későn lépsz ki, kevesebb marad ugyan, de ha hasonló a szakterület, egy-két tárgyból kérhetsz beszámíttatást, így azoknak a jegyét kérésre simán átvezetik a régi indexből vagy a jegyeket tartalmazó nyomtatványról (mittomén mi az index megfelelője most) vagy végső soron a diplomamellékletből.

Új hozzászólás Aktív témák