-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
sb
veterán
Köszi neked és HookR-nek is még egyszer.
Nem tudom nálad milyen procin van, de engem az zavar, hogy 11k-s procira 6-14k-s hűtő kell. Főleg, hogy nem is indokolt, mert ezt a 20-25W-ot kb. a szellő is elfújja. Mondom még a min-re tekert gyári hűtő is bőven elég lenne és úgy szélzaja sincs, csak morog. Más ventit meg nem lehet rá feltenni. Sőt, a mostani nem gyári is 50-55mm körül van a 10mm-es ventivel, csak 8cm-esben kb nem lehet szerezni, a mostani 10cm-es Scythe meg épphogy nem esik le róla.HookR, igazából egyébként minél alacsonyabb annál jobb, így a 25mm-es hiába fér be az 55mm-be, ha lehet próbálnék kisebb megoldást találni, ezért írtam, hogy külön ventikben is gondolkodom... csak ez nehéz.
Bár ezek a minőségi ventik jobban bírják, de pl. Scythe ventim is hangosodott már fel. Sajnos idő kérdése minden.Patice, köszi a Red-ről az infókat.
Közben találtam egy tesztet is. Ez alapján azért nem egyértelmű az előnyük fogyasztásban és hangban a Greenhez képest. Eléggé együtt vannak, 1-1 eset/példány (1 és 3TB) jobb-rosszabb a Green szériából. Bár jellemzően a 2-3TB-osnál inkább valóban a Redek jobbak. -
Rick4
félisten
Lc power házakat nézted már? Nekem sok sok éve vannak ilyenek, egyikkel se volt gond soha.
Ilyenem is volt, szerintem ez els körben inkább passzív cuccokra jó, de nekem volt benne i7-6700 is, ott kivágtam flexszel a procihűtő fölötti részt, hibátlan lett. [link]
Ott még látszik épp, hogy nincs a rács alatt lemez, csak a hűtő, és az is látható, milyen kicsi a ház, amúgy iszonyat masszív volt, sajnálom, de a mostani cuccaim már nem férnek bele:
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Itt a gyári intel hűtő épp befért alá, ebőlb már a max elérhető hűtő magasságot elő lehet keresni a netről, csak a fele nyílást elfoglalta, flexszel meg 3 perces meló volt szabad utat biztosítani.
Amúgy ha annyira reszelnéd, elég egy kis műanyag tartót felragasztnai a fedlap belső felére, és akkor a komplett lemezt ki lehet venni. PL egy ilyen tökéletes: [link] Sőt, a lemezt kivéve szerintem akár egy 3.5"-os nagy vinyó is beférne, de ehez már méricskélni kellene.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HookR
addikt
Olcsóbbnak éppen nem olcsóbb, de esetleg Antec ISK110 VESA-U3 (Max CPU cooler height: 40 mm).
Bár nem Mini-ITX, szerintem érdemes fontolóra venni az ASRock DeskMini X300-at is (Ház + táp + Mini-STX alaplap egyben / Max CPU cooler height: 46 mm).
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
PROTRON
addikt
Nekem még ez is tettszett amikor ötletelésen voltam, én sem nagyon találtam olyat ami 65 mm-nél alacsonyabb és valódi hűtő fér be:
[link]
Azt nemtom hogy tényleg benne van-e a paneltáp.
Másik opció, de ebbe már csak 30 mm magas hűtő fér bele, tehát pl a 36 mm magas jonsbo hp-400 amit mostanában tesztelek nem biztos hogy belefér: [link]
Rengetegen az SSD-t egyszerűen kétoldalas ragasztóval felrakják a fedlap belső oldalára, csak szétszedéskor figyelni kell a kábelezés miatt.
Amúgy kereséskor azt szoktam, hogy nem a "mini-itx" kategóriára kattintok, hanem lejjebb görgetek és egyszerűen minden más típusra bekattintom a "nem"-et. Ugye amibe ATX elfér, abba mini-itx is, de ha beállítom hogy nem akarok olyat látni amibe ATX fér, akkor azokat kiveszi a listából.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
hegegabi80
addikt
Ha m.2 nem jöhet szóba, az SSD-t bárhová teheted. Nem kell azt feltétlenül a gyári tartóra, ha van egy kis hely máshol a házban mehet oda. Esetleg alaplapi tálca mögé is, ha van/lenne hely.
Álló vagy fekvő kellene? Én még a bangood-on megnézném a Cemo házakat, cseh raktárból ingyen kihozzák. Én is onnan rendeltem egy Cemo M1-et, igaz nálam tfx táp megy majd bele.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én olyat próbáltam találni ahol a front panel felőli oldalra teszik.
Ott általában a paneltáp kerül elhelyezésre az alaplapi 24pin csati miatt.Akyga AK-730-01BZ - 7k - itt a Flex táp helyett kell kialakítanod a paneltáp helyét, ill. a 2xUSB2.0 csatival sem leszel elkényeztetve.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rick4
félisten
Itt nem lesz gondod a ventihűtő fölötti réccsal, ugyanis mindnenhol rács van. Szerintem méretben is tuti, egy picopsu és egy adapter ki is maxolja a szükséges energiaigényt. A minőség nem hiszem, hogy kérdéses...
[link]A keretet be se raknám, hanem menne fel ragasztva az ssd.
Amúgy itt pl csak be van llítva az SSD, körbetekerve rajta a sata kábel, és rá van tolva a teteje, hibátlanul működik minden. Faraghattam volna neki kontzolt, becsavarozós fület, bármit, mehetett volna a tetejére kétoldalassal is, de rátoltam a fedelet, és kész volt.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
Jaja, én is jobban megnéztem.
Flexel egy mozzanat akkorára levágni azt a keretet hogy ne legyen útban, de egyébként meg 45 mm magas hűtőt ír a gyártó, szal lehet egyáltalán nem ütközne a tényleges konfigod esetén.
A paneltápot nem írja az alktrészek között ami mondjuk tényleg megdobja a költséget.
Az általam meg a kolléga által is említett IX-01B-nek ez a tápegységgel szerelt változata:
24k-ért, de máshol lehet olcsóbb : [link]
Meg nem csak az alaplap, a procihűtő is sokat segít az ötletelésben.Amúgy egy ilyen paraméterű géphez egy 9k hufos noname pico psu is elég, HA-ról meg tudsz szerezni hozzávaló ( A DC fejet jól kérdezd le előre) külső táp 2-6k huf között.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Látom pont középre esik a proci, na szép.
Csak a ragasztás lesz a nyerő Neked.
Amúgy a fentebb linkelt Akyga házikónak 18k-ba kerül a 200W-os flex táppal szerelt változata [link] bár az tuti hogy hangos lesz amíg ki nem húzod/vágod a táp ventijét belőle.
De továbbra is azt gondolom, hogy neked az már feleslegesen nagy házikó.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
félisten
AM1-be max. 25W TDP-s APU-k mennek... ezekhez nem kell különösebb szellőzőrács.
Helyedben vennék egy Inter-tech A80(S)-t, aztán vígan használnám a hozzá adott 60W-os táppal, meg beleraknék 2db 60x60x10-es ventit. Ennyi. Tudom, az már 25k+ HUF...Vagy apróról kukázz össze egy normális ITX házat + picoPSU-t, aztán bódottá'... bár az is 25k HUF fölött van... ráadásul egy topiktag hirdeti... ajjaj.
Szóval speciális igényekhez jó és olcsó vas ritkán szokott összejönni.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Mármint a csatlakozó aljzatra gondolsz? Attól függ, mi az, amiből bevásárolsz, 5.5X2.1 a java, de simán belefuthatsz 5.5X2.5-ösbe, azaz a kettő közé venned kell egy átalakítót, 200-400Ft-os történet. Pl ilyesmi:
[link]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Két verzió van, (leglaábbis én ennyivel találkoztam) a két pici csavaros, meg az alátétes- anyás. A kisebb tlejesítményűek (120W-ig) 2.1-es középső tüskével jönnek, a nagyobbak 2.5-össel.
2.5-ös közép + anyás megoldás:2.1-es közép + csavaros megoldás:
Ha a ház gyengébb tápegységre lett tervezve, de erősebb picopsu-t választasz, aminek anyás a bemenete, lehet kell egy picit fúrni a házon. (ebből már ki lett véve a 160W-os pico psu, és visszakapta a sahát 85W-os paneltápját)
Píneltápnál nem kell külön test, amit látni fogsz, hiszen a bemenetet rácsavarozod a házra, paneltápnál meg a lefogasó csavarokkal testeled a cuccot, pont úgy, ahogy az alaplapot is.
PROTON: Nem árulom, csak beszlgetünk róla, hogy vannak ilyenjeim, elfér ez még pár évig a fiókban, van itt (sajnos tonnaszámra) épp elég más cucc, amit idő sincs meghirdetni, és 10-20x ennyit ér. Én csak a tisztánlátásban igyekszem némi támpontot adni, ha már itt vannak a kezemben, nem olyan nagy ügy ránézni, hogy is van, más linkelte be a cuccomat.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Fúúú de irigyellek hogy pont amikor kellett megjelent az a PICO...mindig a fordítottja törtélik velem, amikor kéne valami tuti épp kikerül a listából.
Remélem akkor is lesz amikor épp nekünk fog kelleni, mert a másik boltban nettó 8,5k és 3 db fog kelleni.
Igaz az elektronikai bolt, tehát elvileg bevizsgálták hogy mennyire megbízható, míg erről az Inter-Techről korábban egyáltalán nem hallottam. Persze nálad HTPC esetén nem akkora problem bármi is van, de azért munkahelyi irodai környezetben más az elvárás.
Nálunk a kollégák nem ismerik a ki kapcsoló gombot...mármint a power gomb arra való hogy bekapcsolják a gépet és 24/7 menjen akkor is amikor munkaidőn kívül senki nem ül ott.
Mert jaj nehogy hibernálás alatt elfelejtse a megnyitott munkamenetet.Az IPON olyan téren korrekt hogy szállítási időre a legszélsőségesebb esetet adják meg, azaz ennél csak hamarabb jöhet meg.
Nekünk a 29-re ígért tápegység 1 héttel korábban, már 21 kedden beérkezett így az egész packot át tudtuk venni, szal már összeraktuk az új gépet.
Csak ahogy azt előre tudtuk nem fér bele a táp házba, szal még a moddolás hátra van. Elszámoltam és nem csak annyi kell hogy 5 mm megemeljük a fedlapot meg berakunk egy keresztmerevítést, hanem az eredeti rögzítés a ház oldalsó részén útban van szal dremmel kell.
Csak utána fogok feltolni ide anyagot róla. Amúgy szerintem faján összeválogattam, csak a HP-400-on lévő venti motorja alapból hangos 1200rpm felett...idle-ben 44 fok körül "csendes" bios fokozaton is magasabban jár, szal hosszú távon lehet noctuara lesz cserélve, de majd kiderül ha felpattintottuk a monitor hátára. Bár megnézzük hátha külsős programmal betudunk lőni csendesebb venti sebességet.#53073 Rick4
Köszi a tippet a téglatápokkal kapcsolatban, tehát azt mondod ha majd kell inkább ne akarjuk a noname univerzális 120W adapterrel hajtani 8k hufért?[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
Köszi a visszajelzést.
Az adatlapja szerint valami 54W-nál gyengébb proci esetén használható az a kis táp, de legalább van benne.
Alapvetően HTPC/NAS-hoz van méretezve szerintem mivel 5V ágon 10A-t enged...mondjuk kapni sata to cpu átalakítót.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus H81M-K alaplap+ i3-4130 proci+ 4GB DDR3 memória eladó egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest