Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    Sziasztok!

    Visszaolvastam pár hozzászólásnyit, de az én példámra nem találtam jó tippeket, így hát hozzátok fordulok. Szóval szeretnék egy háromlábút, 185 cm magas vagyok és nekem nem DSLR felszerelésem van, hanem egy Olympus E-P1 (micro 4/3 cucc), egyenlőre kevés objektívvel...

    Láttam mennyire fontos egy jó állvány, pénzt se sajnálom tőle, de azért nem szeretnék felesleges plusszért fizetni, elvégre a micro 4/3 eggyik előnye a kisebb méret és súly. Ahogy számolok és ahogy tervezem a legnagyobb objektívvekkel (m.zuiko 75-300 vagy pana 100-300) se lépem át az 1 KG-ot, még akkor sem, ha út közben egy E-M5-re cserélem a masinát. Nyilván lesznek jobb telék is majd a rendszerhez, gyanítom kicsit súlyosabbak is lesznek, de kötve hiszem, hogy a szettem bármikor is meghaladná a 1.5 KG-ot. Tehát ehhez a mérethez szeretnék valami elfogadható árú, de jó háromlábút. Nem tudok viszonyítani semmihez, mert google szerte is mindenki csak DSLR-hez viszonyít.

    Amire használnám; elsősorban tájképekre, naplementére, esti városfotókra, ahol kb 600-700 gramm környékére rug a gép + obi párosítás, majd később kicsit messzebbre is szeretnék "látni", ahol szerintem bőven 1.5 kg alatt leszek. A kérdésem, hogy ehhez milyen állványt ajánlotok, ami árban a legjobb és hosszabb expók esetén se lesz életlen a kép? (Nem tudom, hogy ez számít-e, de csak és kizárólag iso 100-on szeretnék fotózni)

    Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák