Új hozzászólás Aktív témák

  • odiepapa2

    tag

    válasz gardener #8767 üzenetére

    Gyerekek, hogy én mekkora zokni vagyok, ez már a vég. Egy hete nem nagyon alszom: nappal dolgozom, este család, éjszaka nyomtatok. De nagyon élvezem, viszont gondolkodni már nem bírok, ezt az is bizonyítja, hogy most volt 3 óra kikapcsolódás a családdal és közben megvilágosodtam! HEURÉKA! :Y

    Alapvetően a PLA szépen tapad a fűtött tálcához, erre segítettem rá egy kis ragasztóval a HIPS-nek, de nem tapadt rendesen. Miért is? Mert fűtött volt a tálca és megszáradt a ragasztó, ami fogta a HIPS-et.

    Most elmentünk kiszellőztetni a fejemet és megvilágosodtam. Egyszerűen nem kell fűteni a tálcát és a ragasztó nem szárad meg, a tárgyat pedig megfelelően rögzíti. :W

    Most csinálom a tesztnyomtatást és minden baba! Lehet, hogy kicsit pihennem is kellene, mert ez a zombi mód kezd érdekes lenni. Na de magával ragadott a 3D nyomtatás, egyszerűen brilliáns!

    @Zsolt74: a WANHAO gumicuccára nyomtatok.

    @Gardener: így igaz, amit írtál! Azért is választottam a HIPS-et, mert elsősorban ezt ajánlották a 3dee boltban autó beltéri alkatrészeihez, másrészt mert egészen jó hőálló (PLA-hoz képest) és nagyon kemény anyag. Mindemellett azt vettem észre, hogy szebben nyomtat ezzel a nyomtató, mint a PLA-val (talán a magasabb hőmérséklet miatt).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák