Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz s.donat #3640 üzenetére

    Nekem Anet A8 van egy hónapja. A hozzá adott tápegységgel kapcsolatban nem olvastam még komoly problémát. Én is kinyomtattam hozzá a tápegység védő, biztosítékos kapcsolóval és dugaljjal ellátott borítást. Tervezek még rá egy hűtőventilátort tenni a rácsra és a tetejére hővezető párnával hűtőbordát. Szerintem egyenlőre fölösleges cserélni. A szerelés viszont nagyon fontos, mint ahogy azt írták. minden kábelvéget beónoztam és szigetelt kábelsarut préseltem rá bekötés előtt, amin nem volt.

    Tettem rá két mosfet-et is, itt is minden kábelt ónoztam és saruztam a bekötés előtt, valamint a hotend fűtőszál kábelének végére szigetelt kábelvégzárót préseltem.
    Amit még szoktak írni, az a hotbed négyes fűtőcstlakozója (ami a hotbedhez csatlakozik), ami meg szokott égni, vannak róla fent fényképek. Ezen még gondolkodom, hogy milyen masszívabb, nagyobb felületen és biztonságosabban csatlakozó csatlakozópárral válthatnám le. Valaki csinált már ilyet esetleg?

    Közben megjött a az E3D V6 hotend, annak a beépítése és az extruder máshová telepítése lesz a következő projekt.

    Ja és közben megcsináltam az Anet A8 "stock" szenzorával az auto bed levelinget, kellett hozzá egy optocsatolós megoldás, melyet pár alkatrészből el is készítettem és így már 12V-ról táplálva kitűnően működik (köszi a tippet (#3478) izisz).

    Én is ezzel a DD 5 színű kezdőcsomaggal indítottam és nekem bevált, viszont mint már írtam, egy temp tower nyomtatása után jelenleg 195 C hotend és 60 C hotbeddel nyomtatok vele, mert így adta a legjobb eredményt.

    Ja és jelenleg én is a SkyNet 2.3.2 fix 2 firmware-el használom, mivel a legújabb Marlin nem ment fel. A Marlin-hoz valószínűleg bootloadert is kellene cserélni kisebber, mint ahogy azt korábban ajánlották itt a fórumon, mivel a Marlin nagyobb méretű és nem fér a flash-ben, de az optiboot bootloader állítólag kisebb és jobb is mint a gyári, csak még arra nem jöttem rá, hogy lehet feltenni az Anet A8 alaplapjára. Egyenlőre nem is foglalkozom vele, mivel a SkyNet-el jól működik, de azt már nem fogják tovább fejleszteni, mivel a hivatalos Marlin-ba is bekerült az Anet A8 támogatás, ezért előbb-utóbb lépni kell majd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák