Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    válasz cross56 #27127 üzenetére

    Szia!
    Asztalról kétféle vélemény van - van aki nagyon utálja, mert semmi nem tapad le, valakinek meg tökéletesen tapad minden. Ami való igaz, ha jól van szintezve, kellően tiszta, és jók a beállítások is, akkor nem lesz baj a tapadással.
    Ajánlott a gyári rugókat az asztal alól lecserélni, valamint jó ha van tartalékba PTFE cső (esetleg Capricorn), ha nagyobb hőmérséklet-igényű anyagokkal dolgoznál (pl PET-G, vagy ABS). Nem árt még ha rendelsz előre jobb minőségű hűtőventiket is, ugyanis azok is szeretik beadni az unalmast - 4015-ös a gyári méret. Ha viszont nyomtatsz hozzá modként másik hűtőt, akkor rakhatsz fel 5015-öst is.
    Szeletelőnek nekem a PrusaSlicer jobban tetszik mint a Cura, de ez egyéni preferenciája mindenkinek.

    Amit viszont érdemes megfogadni, az az, hogy szánd rá az időt az alapos összeszerelésre. Aminek kell, az legyen derékszög, a Z-Rod legyen párhuzamos, az excenteres anyák legyenek jól belőve (se túl szoros, se túl laza), és a bed legyen jól szintezve. Ha ezek megvannak, és megtanultad az alap dolgokat, akkor lehet foglalkozni a modokkal.
    Mondom ezt úgy, hogy még én se vagyok teljesen tisztában az alapokkal se, de már nyomtattam hozzá pár dolgot :DDD

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák