Új hozzászólás Aktív témák

  • mazso26

    tag

    válasz Saccco #2427 üzenetére

    Igen pontosan így van, az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról még folynak a hosszútávú kutatások, de egészen biztosan nem használ.

    Ami miatt még érdekes ez számunkra, az az említett kilágyulás, alakváltozás.

    Az én esetemben egy E3D V5 klón adta be a kulcsot (legalábbis a heatbreak).
    Nem mindegy melyik verzióról beszélünk, a PTFE v5 klónok (itt a heatbreak majdnem teljes hosszában van belül PTFE cső, egészen a nozzle-től majdnem végig a hideg oldalig - kb 1-2 mm-re a végétől összeszűkül az acél 2mm-re ismét) hajlamosak az ilyesmire.
    V6-ban elméletileg PTFE max a heatbreak felső "cold" részébe megy be olyan 5-10mm hosszban - ezen a területen (ha van venti és be is van kapcsolva :) ) nem fordulhat elő olyan hőmérséklet ami a PTFE szerkezetét befolyásolná.

    Szóval azok a hotendek, ahol a heatbreak "meleg" végében van PTFE hajlamosak magas hőmérsékletnél (250+) összeszűkülni, megnyúlni ami JAM-hez vezet és utána cserés is lesz, vagy az egész HB, vagy legalábbis a PTFE belső (ehhez tartozik még, hogy a kínai PTFE minőség is elég hullámzó, ezért van amelyik már 240+ nál fellágyul és van ami tovább bírja picit).

    Én személy szerint cseréltem egy teljesen fém heatbreak-re (amit fel kellett polírozni biztos ami biztos) azóta nem gond a hőmérséklet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák