Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Reggie0 #17318 üzenetére

    Igen, én hétfőn kaptam meg, és be is szereltem azóta. Egyébként ez nem egy új board, csak 1.1.4 verzióval jelölték eddig. Mivel alapból is 1.1.4-el szerelték az Endereket mostanában, ezért volt egy kis zavar az userek körében, amit elég sok YT-s szóvá is tett. A CR úgy döntött, hogy akkor a külön rendelhető tuningolt boardot átnevezi inkább 1.1.5-re, hogy egyértelműbb legyen a helyzet.

    Sajnos komolyabb ítéletet nem tudok írni, mert a nyomtató is csak 2 hete van meg, előtte egy céges Ender 3 volt, így az ahhoz képesti összehasonlítással se vagyok még teljesen képben, mert egyrészt van mit hangolni még a nyomtatón, másrészt nem nyomtattam vele sokat. Ráadásul szinte egy új nyomtatóba tettem be, így viszonyítási alapom se nagyon van/lesz.

    Néhány észrevétel azért:

    - nagyon halk (TMC2208 driverek)
    - az E5-nél tapasztalható salmon skin effekt nálam teljesen eltűnt (de ezt csak 2db kinyomtatott tárgyra alapozom egyelőre)
    - van rajta bootloader végre
    - tudtommal az atmel chip ugyanaz rajta
    - az usb serial chip viszont más

    Amúgy 2 hete vitték le 40 USD-re, az a "már csak két napig akciós" számláló azóta kint van, szerintem csak marketing, vélhetően már ennyi fog maradni az ára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák