-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz zolikaDB #180147 üzenetére
Ez manapság jó választás?
Gigabyte 3060 OC 12GB -
RetepNyaraB
veterán
válasz zolikaDB #180151 üzenetére
A gpu nem igazán lesz elég a 12GB vram megtöltésére, ill. a Giga windforce széria nekem mindig piros zászlós volt (nem veszem meg).
Ha olcsón adják és nem cicereg a venti, érdemes elgondolkodni rajta. Újan részemről biztos nem.F_Zolee
@ raszterben a 68xt kicsit jobb (és ki tudja használni a 16GB vramot), RT-ben meg a 4070 sokkal. A vram 4k-ra is elég, ha okosan osztod be. Ott úgyis a gpu torka lesz véres már. Neked kell dönteni. Ja és a zöld sokkal kevesebet fogyaszt -> kevésbé is fűt.ötödik szerkesztés : ha megvan rá a pénz, 1440p-re én a 4070-et venném, valami normális verziót.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
F_Zolee
veterán
válasz RetepNyaraB #180153 üzenetére
Néztem, hogy az nvidia RT+DLSS+FG beállításokkal dupla fpst tud kb mint az amd. És igen néztem a fogyasztás is kevesebb jóval.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz F_Zolee #180154 üzenetére
Ez ilyen. De a DLSS se mindenható, van ahol nem működik az se rendesen és a frame generation is véleményes. de ha RT kifejezetten fontos, akkor el is dőlt a dolog.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
zolikaDB
veterán
válasz RetepNyaraB #180153 üzenetére
Akkor tudsz ajánlani konkrét VGA-at a celomra, 14600K mellé?
Tehát 2-3 modellt, amit bedobok a gépbe, és szépen elketyeg gond nélkül? -
F_Zolee
veterán
válasz RetepNyaraB #180155 üzenetére
Csak olyan szempontból nézem a kártyákat, hogy milyen featuret tud. Mert a nyers erő ma már nem annyira mérvadó ha ilyen olyan képi eljárások a döntőek.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zolikaDB #180156 üzenetére
Elnézést kérek, nem néztem meg a kiindulàst. Munkaàllomàsban semennyire nem vagyok otthon. Fontos a több vram? Akkor AMD. Fontos a vídia videokódolàsa? Akkor ő. A keretből valóban 3060(12gb)-4060(8gb sajna) jön ki újan. A windforce-ot akkor is kerülném inkább, van asus dual pl.
Ha amd, akkor 6700xt, picit kereten felül akár 6800 (xfx, alza). Ez jóval erősebb a 3060-4060-nál, de a táp kevés lehet alá."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
zolikaDB
veterán
válasz RetepNyaraB #180159 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Ha már a Gigát említetted...
Mondanál a pcx/ipon kínálatából 2-3 konkrét modellt, amit odarakok a 14600K mellé, és nem lesz vele gondom? (én nem tudtam pl, hogy a Windforce-osok ciceregnek...)
Én azt mondom, hogy Nvidia, az Autodesk ezt ajánlja tudtommal.
Nagyjából az egymagos prociero a fontos, ez a mérvadó.
Nem fogok renderelni, a VGA nem vesz részt pl amikor a CAM számol, programot generál...
Tapbol mekkora kellene a 14600K és az általad említett VGA mellé? 850W?[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz zolikaDB #180160 üzenetére
A nagy tápegység gyártók általában tesznek a weboldalukra egy kalkulátort. Kiindulásnak jó lehet de inkább jóval fölé.
-
zolikaDB
veterán
válasz ptesza #180161 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos volt
KAMELOT: Neked van ötleted? -
GEIL
addikt
válasz F_Zolee #180165 üzenetére
Én FullHd monitoron is DLSS quality-vel játszok mindent.....és nincs semmi homályosság meg gond....nagyon szép a kép és pöpecül fut minden...
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Dilikutya
félisten
-
GEIL
addikt
válasz Dilikutya #180168 üzenetére
A DLSS (quality) Fortnite-nál jót tesz az fps.nek 1080p-ben és max látványnál....natívban itt ott bezöttyen 45-re az fps....de DLSS-sel nem jön 60 alá....és látványban 99%-ban ugyanannak látom....nem homályos...nem zajos....minden oké.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz Dilikutya #180170 üzenetére
Áhh...RTX3060 az "olcsó és belépőszintű, 1080p-s kártya (volt amikor megjelent) ".....de már az RTX3080-ra is az 1080p-t mondom, csak az natívban tud annyit mint a kisebb kártya DLSS-sel.
Mondjuk a natív 4k-hoz az új címeknél még az RTX4090 is "kevés"...és egyértelmű, hogy ott is kell a DLSS.
RTX4070-nel viszont egy natív 1080p natívban és csutka fullos max grafika és Raytracing is mehet mert bírja....1440p-ben már fullos beállításokkal és Raytracinggel már kell neki a DLSS.Itt tartunk...el kell fogadni hogy a natív erő már nem mérvadó feltétlenül...persze a pár éves játékok gond nélkül fognak menni úgy is, de az újabb címekhez már fontos hogy kapcsoljunk (és a kártya tudjon) skálázást....DLSS vagy FSR vagy akármi....még a régebbi GTX kártyákon nVidia driverből kapcsolható NIS is ide sorolható, mert meglepően jól tud működni ha az ember jól be tudja állítani....
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz BioNiCMaN #180172 üzenetére
2K-t írt, de tudjuk hogy 1440p-re gondolt.
-
palfitom
félisten
De nyugodtan javíthatjuk (javíthatnánk!), ha már szakmai fórumon vagyunk, vagy mi a szösz...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
Nagy hülyeség 4070-et venni 1080p-re amd 3600 (később mondjuk 5700 vagy 5800) mellé?
Kell az nvidia reflex, meg néhány CAD szoftver is nvidia-t tart előnyösnek... más opció meg nincs ami hosszútávra jó lenne. -
RetepNyaraB
veterán
-
Dilikutya
félisten
válasz fanti #180181 üzenetére
Újonnan 4060Ti is van annyiért, vagy hasonló árban, ami nyilván jobb, vagy olcsóbban van RX7600, kb. RTX3060Ti szint, csak újabb.
Használtan jó áron garisan esetleg, bár én nem vennék már több éves alsó-középkategóriásat.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dilikutya #180182 üzenetére
De nem az volt a kérdés, hogy mit, hanem a konkrét kártya. 4070. Amd nem opció a felhasználási terület miatt. Meg persze ha van pénzem fhd-ra zöld 1440p kártyát venni, akkor mit bohóckodjak amd-vel, hiszen ez natívban fogja húzni az ultra rt+pt-t, ha játékra kerülne a sor.
-
zolikaDB
veterán
válasz RetepNyaraB #180179 üzenetére
Köszi!
-
ReSeTer
senior tag
válasz RetepNyaraB #180183 üzenetére
Most az, hogy 1440p kártyát vesz valaki 1080p-re, az nem azt jelenti, hogy tovább lesz elég? Vehetnék 60-as kártyát is, aztán meg vehetek megint újat mert elfogy a vram 2 év múlva. 128 bit meg megint olyan mintha pénzt dobnék ki ha 12 16gb-os verziót veszem.
Én nyitott vagyok más megoldásra is, én úgy látom, hogy nincs más.
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
i5-4670K CPU mellé (stock MHz) mi az a legerősebb GPU amit még érdemes lenne venni?
Jelenleg egy GTX 970 van mellette.
És tegyük fel hogy egy kicsit tuningolnám, akkor monjduk 4,2 Ghz körül milyen GPU-t bírna el?Előre is köszi!
-
CJ4567
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz ReSeTer #180185 üzenetére
Ki mondja meg hogy mi nem elég 1080pre. Ha vastag vagy, illetve nem vág földhöz az extra pár deák kiadása, veszel erősebbet. Vagy a játékigény fog nőni, vagy a te igényed (felbontás/sokhz) előbb vagy utóbb. Ha meg fillérb.ó vagy, akkor úgyis azt veszed meg amelyiknek legjobb az fps/forint értéke.
-
Martel
csendes tag
Sziasztok,
az a kérdésem, hogy csökkenti a videokártya terhelését ha ablakban játszom a grafikaigényes játékokat?Pl. 4K monitoron FHD ablakban játszok az nem pörgeti annyira a kártyát mert mögötte csak a win asztalt kell kirajzolnia? Vagy tök mindegy?
Előre is köszi a választ.
-
palfitom
félisten
-
-
pacni120
tag
Sziasztok!
A feleségem gépébe szeretnék venni egy videókártyát a haldokló rx570 4gb helyett.
A konfigja: b350 alaplap, ryzen 5 1600, 16gb ram, 500W-os fsp táp, 1080p monitor.
Én egy 8gigás rx570/rx580-ban gondolkoztam elsőre, esetleg valami más javaslat?
Valamilyen olcsó használt igáslovat keresek, érdekelne, hogy szerintetek jó-e az irány
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest