- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz Runner_fxr #180750 üzenetére
Az jó választás lesz oda. 4070 totál felesleges lenne, főleg ha marad a proci.
[ Szerkesztve ]
-
bgombos79
csendes tag
válasz Runner_fxr #180750 üzenetére
A 3060 nem biztos jó választás. Nézd meg a leírást itt:
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-3060-vs-Nvidia-GTX-1080/4105vs3603
Inkább akkor 3060 ti. Az 25% l gyorsabb a jelenlegi VGA -nál. (cseréld ki a fenti linken a gördítő sávban) árban meg nincs nagy különbség a 3060 és 3060 ti között. 3-7.000 Ft. -
Headshot
tag
válasz Runner_fxr #180756 üzenetére
Nem ad megbízható infokat.
Viszont a 3060 játéktól függően 10-20% upgrade a 1080-hoz képest.
Szerintem csak akkor éri meg ez a váltás, ha jó áron el tudod adni a régi kártyát és nem kell túl sokat ráfizetni. -
Headshot
tag
válasz Runner_fxr #180758 üzenetére
1080 Ti helyett inkább 6600 XT, azt még talán lehet garisan is kapni.
Egyébként 3060 vagy sima RX 6600. -
t72killer
titán
Nagyon kényszermegoldás, uis ezerféle konfiban+hűtés és szoftverkörnyezetben vannak a vasak. A nagy difiket azért kb ki lehet szúrni rajta.
10es generációt már ne, azóta volt azért fejlődés. Vagy AMD ahogy a kolléga is írja, vagy 3060.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Helsing
aktív tag
Beüzemeltem az új VGA-mat. MSI GF 4070 Super Slim. Egy 850W-os Be Quiet táppal.
Tudom ajánlani másnak is. A slim itt nem azt jelenti hogy vékonyítva lenne, hanem hogy a kártya hátsó része (kb az egyharmada) csak hűtőborda ahová kivezeti a hőt a harmadik venti alá. A tápegységet jó hogy lecseréltem mert volt rajta az a fajta PCI-E csatlakozó ami a kártyához kell. Így nem kellett mókolni átalakítóval.
A VGA 100%-os kihasználtság mellett sem érte el a 80 fokot. Nagyon csendes.
Érzékelő szerint 240W-ot fogyasztott ekkor.
Viszont érdemes lemérni a dolgokat. Elég nagy házam van, de épp csak bele tudtam szuszakolni a kártyát. Főleg az alaplap tápkábele volt neki útban.
Cyberpunk 2077-et 1440-ben, ultra beállításokkal 50-90FPS-el viszi. Attól függően hogy milyen extrákat kapcsolok be. Jóval drágább mint a 4060, de szerintem nem éri meg azt venni mert ott már kompromisszumot kell kötni. Itt egyelőre még nem kell és szerintem hosszú évekig jó lesz még. -
Helsing
aktív tag
válasz Gebriel #180762 üzenetére
Nézegettem most képeket és nekem minimálisan tűnik csak vékonyabbnak.
Igazad van, az lemaradt hogy Gaming X széria.
Sokan panaszkodtak a hűtésre a 4-es szériánál, hogy hangos a gyakori coil whine jelenség miatt. Hát ennél a VGA-nal én nem tapasztaltam ilyet. Nincs összehasonlítási alapom, de ez a videokártya számomra nagyon jónak tűnik.
Csendes, hűvös és elég nagy a teljesítménye. Mondanám, hogy best buy, ha nem lenne ennyire drága. Ha nem kellett volna alaplapot cserélnem, akkor valószínűleg még jódarabig nem vitt volna rá a lélek, hogy megvegyem.
Azért sem éri meg halogatni mert szerintem jelenleg a VGA-k ára eléggé mélyponton van az utóbbi évekhez képest. Ki tudja mikor tör ki újra a bányászláz vagy mossa el a gyártósort egy monszun.
A forint sem fog valószínűleg erősödni. Inkább a gépemben álljon a pénzem mintsem elinflálódjon a bankszámlámon. -
Ribi
nagyúr
Nemrégi videó, szerintem ez hiteles.
Attól függően hogy mikori a játék, lehet igen jó a teljesítménye és lehet relatíve rossz is.
A fogyasztása az viszont elég magas. -
t72killer
titán
válasz Lorden #180753 üzenetére
Ez erősen felbontás + részletesség kérdése. Az a 6700K picit oldalba rúgva még igen sokmindenre elég. Én is csak azért cserélem idén a 4770k-t mert kihalt alóla a táp, a lap kehes és ügyesben igencsak jutányosan tudtam szerezni egy i9 7900x, LGA2066 lap +64GB tuningRAM kombót. Ez se mai gyerek, de lepörcintem a sapiját, megolcsolgatom egy kis AiO-val és táncra fog perdülni .
Anno amúgy a 4770k-t használtam 2080 Ti-vel egy darabig. Nyilván CPU-limites volt alkalmanként a rendszer, de szebb részeknél, 4k monitoron azért lehetett látni, ahogy a VGA dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
gborisz
tag
Sziasztok! Közeleg az Elden Ring DLC, amit már szeretnék nem mediumon 30 fps-sel megnézni, fel fogom törni a malacperselyt.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
táp: Chieftec GPA-400S8
alaplap: Gigabyte H610M S2J DDR4 rev. 1.3
processzor: I5 12400f Alder Lake Socket 1700 LGA
RAM: 2x16 GB Corsair DDR4-3600 CL18
VGA: ASUS Geforce GTX 1050 Ti
monitor: Asus vh222d2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Jelenleg 1080/60Hz, mostantól 1440p monitorra gyűjtök (karácsonynál biztos nem hamarabb)
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék (szinte csak single player dolgok, Elden Ring DLC, megnézném végre Cyberpunkot, Jedi survivort, Baldurs Gate 3-at, ilyesmik), film/sorozatnézés, átlagos kockulás
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
350k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új
6. AMD vagy Nvidia?
Inkább NvidiaMár egy ideje próbálok képbe kerülni, nagyon leegyszerűsítve az AMD jobb raszter olcsóbban, kicsit rosszabb FSR, fogyasztás és RT, Nvidia drágább, jobb DLSS, RT, fogyasztás. Én úgy vagyok vele, ha ennyi pénzt kiadok, akkor legyen minden is :))
Ennyi pénzért már beleférne egy alsó polcos 4070 Ti Super is (16GB RAM! future proofing! omg!), egy jó darabig nem akarok megint másikat venni, majd inkább a beállításokat lejjebb, kérdés, hogy mit érdemes az alsó polcról választani (és amúgy honnan? alza?). Van még valami, amire nem gondoltam?Köszönöm
(edit: a tápot lehet kell majd cserélnem, arra ott a kis malacpersely, meg a házam is egy 20 éves irodai gép háza, ezeket majd igazítom az új VGA-hoz)
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
-
pandras83
senior tag
válasz gborisz #180766 üzenetére
Sima 4070-et vennék a helyedben, a cpu-val meg semmi gond, nem értem az aggodalmat a többiek részéről. 5600-al hajtom a 4070-et 1080p 144hz-en és teljesen megfelel heti 6-8 óra gaminghez. Átlag 100 fps-el játszom, meg ott az FG is, mi kell még ennyi pénzért?
Cyberfuck Patchrunner
-
t72killer
titán
válasz pandras83 #180769 üzenetére
Nem tudom, nálatok hogy árazzák, a 4070 Super nálunk alig-alig drágább a sima 4070nél, a teljesítménye meg ugye közel 4070 Ti szintű.
Akár totál kihajtja, akár nem, 4070 super szintnél sokkal lejjebb nem adnám. Itt van azért pár kari közel azonos teljesítménnyel (3080, 3080Ti, 4070 super, 4070 Ti). Azt a 400W-os tápot így is-úgy is cserélni kell, ha a 3000ezresek irányába visz vmi "engedett a feléből" ajánlat, akkor egy jó 1200as tápot tolj alá.
CPU-t még tuti nem cserélnék, a vga után az a második leggyorsabban avuló cumó, majd 1 év múlva használtból lősz egy maxos i7-et, amit még épp elbír a lapod.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Lorden #180771 üzenetére
A 12400, 10700, az 5600, 5700X játékokban szinte egyformán teljesítenek, és ezen CPU - k határa ha maxra akar az ember kitekerni egy kártyát akkor az egy 4060 Ti, 6700XT, jó indulattal esetleg egy 4070 vagy egy 6800. Feljebb nem sok értelme van menni valóban.
[ Szerkesztve ]
-
gborisz
tag
Ó, mennyi válasz, köszönöm mindenkinek.
Én is úgy olvastam, hogy hogy a CPU hagy a kártyában, de 1440p-n már ez talán kevésbé jelentős, és jóval hosszabb távon azzal lesz használva. A fő mozgatórugóm meg igazából az, hogy ha anno 1050 helyett mondjuk 1070-et vettem volna, most még lehet mindig nem gondolkoznék váltáson, ezért gondoltam a nagyobbra lőni. (vagy maradjak a Supernél, a maradék pénzt meg toljam jobb házba/tápba, vagy annyival előbb lesz meg az új monitor? megint gondolkozni fogok alvás helyett :)
-
t72killer
titán
válasz gborisz #180776 üzenetére
Ez az egész kihajcsae kérdés egy őslelet, a bányászvga-kat mi hajtotta ki? Egy 2 gennel korábbi celeroncs, 6karira 1cpu... játékból meg van mindenféle, és ugye a családi uhd-TV-re kötve is játszhatsz 4k-n.
Fejlesztés kérdésben én erősen rácuppanok az fps/számodra elérhető(!) beszerzési ár arányra. Erre magamnak az ebay/netes-vadászgatás közben csináltam egy kis szubjektív excel-táblát (ugye valamit megkapni jó állapotú használtan, valamit csak újan, ill van hogy az ebayes eladók el vannak szállva az agyuktól és a gari mentes cuccaikat a bolti ár 90%-áért akarják adni... Nincs most nálam a táblázat, de a 4070 ti super teljesítményarányban egy elég drága kari. Nekem legolcsóbbra a 3080-asokat dobta ki. Nyilván ez helyi piac + tesztfüggő is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz t72killer #180777 üzenetére
Bánya az nagyon nem jó példa itt, bocs.
Játékra egy ponton túl nagyon mindegy milyen vga-t raksz egy gyenge proci alá, mert egyszerűen nem tudja kiszolgálni számításban a kártyát. Ha a felbontást növeled, akkor sem, csak máshogy.
Mikor a kövület 2600k-t cseréltem 5600x-re a kövület gtx1060 alatt, meglepően táltos lett (a képességei figyelembevételével). Gyanítom, hogy most ugyanez az 5600x hagy a 6800xt-ben valamennyit, bár nem ilyen komoly összevetésben."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
t72killer
titán
válasz RetepNyaraB #180779 üzenetére
De jó példa, csak extrém. Játéknál nyilván a CPU is kell valamennyire, de ez a grafikus feladatok arányától függ. Ha egy modern, komolyabb felbontású képernyőt akasztasz rá, felnyomod a minőségi csúszkákat, akkor a kolléga Adler lake procijához mindenképp van értelme, ott vigyorog a konkrét procimodell a tesztben, több játéknál 0 buktával egy RTX 4090 mellett könyörgöm...
Persze, ha 2024ben kőbunkóra butított grafikán 1080p-ben kizárólag az fps-eket akarod kergetni, akkor neked nem VGA kell, hanem héliumozott xeon. Öreg vagyok és elég ritkásan követem az eseményeket, de azért feltűnt, hogy történt egysmás DX12 meg kijelzőfelbontás téren.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz t72killer #180780 üzenetére
Annyival kapcsolódnék be, hogy amit linkeltél, csak átlagos FPS értékek, ami pont nem sokat jelent, mert 1% és 0,1% FPS lenne a mérvadó itt
Ha elfogy a CPU, és emiatt pillanatokra leesik az FPS, az baromi zavaró tud lenni.Más kérdés, hogy jelen esetben egy 12400-al WQHD-ban ezzel szerintem sincs gond ma kb. egyik kártyával sem, de célszerű egy alacsonyabb (pl. 75) FPS-t fixálni játékokban, hogy ne legyen nagy FPS ingadozás.
-
palfitom
félisten
válasz t72killer #180780 üzenetére
Egyáltalán nem jó példa, mert ott nem a processzor dolgoztatja a kártyát!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Topikgazda
Kérlek, fejezzétek be a kihajtja-e témát. Köszönöm!
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Annyit segítsetek nekem, hogy egy 3060-as (12 GB) a DLSS miatt vagy 6600XT ár+teljesítmény miatt (esetleg kifogva egy olcsóbb 6700XT-t)?
Melyiket mondanátok, ha nem zárkózok el a pirosaktól?
Köszi előre is! -
Vigneau
félisten
válasz Daffchy #180786 üzenetére
No, akkor már lejjebb esett az ára. Dicséretes!
Ott nagyjából egy kutya a kettő. Amelyik a szimpibb (ár, gari, hűtés), azt válaszd. Bár én a nyers erőt nézem, a DLSS még nem érintette meg a lelkem...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Daffchy #180786 üzenetére
Kis hatosokon teljesen felejtős a RT. FSR olyan, amilyen, de a marketingje sokkal rosszabb, mint valójában. A 3060 viszont szintén nem egy erőmű és a DLSS is régebbi verzió. Nem olyan egyértelmű a döntés. Nézz hasonlító tyúbokat, mire kell pontosan.
szerk.: Használt 67xt 90-ért, nem kérdés
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #180788 üzenetére
"A 3060 viszont szintén nem egy erőmű és a DLSS is régebbi verzió."
Csak DLSS frame generation nincs, maga a felskálázás része és minősége ugyanaz
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!VGA vásárlásnál a következők lettek a végleges befutók:
MSI Radeon RX 6750 XT 12GB GDDR6 MECH 2X
ASRock Radeon RX 6750 XT Phantom Gaming D 12GB OCAz XFX 6800-at nem merem a cicergés miatt,és kicsit alá van a táp méretezve.Msi kártyánk volt már és van is 470X Gaming és már nem mai gyerek idáig nem volt vele baj,az Asrockot pedig többen is ajánlottátok.
Szerintetek melyiket??Valakinek vannak esetleg ilyen kártyái??
Köszönöm!!! -
Quadgame94
őstag
válasz Csongi2015 #180793 üzenetére
Gaming D nagyon jól sikerült bármely kártyánál lényegében.
-
Vigneau
félisten
Szia!
Az MSI MECH hűtése nem túl combos és hangos is tud lenni. Én is inkább az ASRock-ot javasolnám a kettő közül.
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
palfitom
félisten
Egyértelműen az Asrock!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
t72killer
titán
Állítólagosan csak pasztahiányos 3080-at jóárasan érdemes lehet bekockáztatni, vagy lesz ott még más baj is? Pl ebay (nem veszik vissza, ha full kuka)
-
t72killer
titán
válasz Quadgame94 #180798 üzenetére
Jó kérdés a visszatérítősdi, a hirdetésbe ugye beleírta, hogy baj van vele. 99%, hogy ex-bányász kari, aminek elfáradt a hűtése. Azt viszont nem tudom, h pasztaszárító nyúzás mellett nem sül-e ki (kb "kötelezően") ez-az.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest