- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Gabesz87 #164552 üzenetére
A legtöbb 4. gen CPU-ban van IGP, kevés kivételtől eltekintve, nézz rá.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Hallottam pletykákat, hogy rtx 3 kártyáknak dobtak ki "lefojtott", olcsósított verzióit. Megmondom őszintén, nem volt időm utána nézni jobban mi ez a jelenség.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a MSI GeForce RTX 3060 12GB Gaming X kártyákat ez érintette? -
Pano
addikt
válasz Lorden #164555 üzenetére
Köszönöm!
"6700Xt most a BB vétel 200e körül, ahhoz képest a 3060 max 150-160e-t ér."
Most adtam el a Radeonom, mindenképp Geforce-re van szükségem. Abban meg a 3060 fér bele a büdzsébe -nagy nehezen-. Sajnos sok gagyi van jó drágán. Ha meg már drága, akkor legyen jó, azért gaming X :
[ Szerkesztve ]
-
xact
tag
Sziasztok!
Több kártyát is nézek, de jelenleg 2-n gondolkozom:
- GIGABYTE Radeon RX 6650 XT EAGLE
- PowerColor Radeon RX 6700XT Red Devil 12GB OC DDR6
A hűtés /hang eléggé fontos a számomra, amire használnám oda szerintem még egy sima 6600 is elég lenne, de nem 1-2 évre szoktam vásárolni.
A fenti 2 közül melyik "érné" meg (a hűtés/zaj az elsődleges szempont).
Köszönöm . -
UserX
addikt
Sziasztok!
Kissrácnak állítanék össze nagyon belépő konfigot. Intel Core i3-10100F kihajt egy 1650 DDR 6-ot? Köszönöm!
-
Exom
tag
Melyiket javasoljátok ? Az alacsony hőfok, a hűtés minősége és alacsony zaj jobban érdekel, mint pár százalék FPS. (kb azonos áron kapnám őket)
- Gigabyte RTX3060 Ti GAMING OC PRO 8G (rev. 3.0) - (GV-N306TGAMINGOC PRO-8GD 3.0)
- Gigabyte RTX3060 Ti GAMING OC 8GB 2.0 - (GV-N306TGAMING OC-8GD 2.0)
- ASUS GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB - (TUF-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING) -
harambe93
csendes tag
sziasztok, felmerült egy olyan kérdés, miszerint adott egy ASUS ROG-STRIX-RTX3090-O24G-GAMING ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X OC PCIE és CORSAIR RMx Series RM850x 2018 Edition.
A vidkari 3x8 tűs csatlakozású, nekem pedig 2 osztott 6+2 pin kábelem van. A 2 kábel használatával össze lehet kötni a táppal, hogy az egyik kábelt teljesen kihasználom, a másiknak pedig csak az egyik felét (tehát a másik 6+2 pin ott fog lógni a levegőben.)Elméleti kérdés: olyat lehet csinálni, hogy 3 ilyen osztott kábelt használok az áramellátáshoz?
Így viszont 3 db 6+2 kábelvég lógna a házban kihasználatlanul, az nem cink? -
aktív tag
válasz harambe93 #164574 üzenetére
Ha stock beállításokon hagyod a kártyát, akkor mehet úgy, hogy csak két ágról tolod meg, azzal még specifikáción belül vagy, de ahogy előttem is írták ajánlott, h 3 ágról tápláld, mert úgy kevésbé terheled a táp végpontjait, illetve ha van hiba a kábelben a párhuzamosításnál, akkor annak a kockázatát is kizárod, ilyet még nem láttam, de elméletileg lehetséges és elég kellemetlen lenne a 770k-s kártyát menteni mert beleégett a csati. Arra figyelj még, h azt a dugót dugd bele a kártyába, amelyik közelebb van a táphoz, mert a 2. csati párhuzamosítva van.
Ha zavar, h lóg kihasználatlanul a kábel, akkor a megoldás a szokásos: kötegelő
Túlfeszvédőből valami APC-t vehetsz nyugodtan, mert néha eldurrannak a Schotky határoló diódák ha jön vmi túlfesz/túláram a hálózatból és kellemetlen a garival/biztosítóval szívni.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Zimmi91 #164577 üzenetére
Nagyon határeset....nekem az EVGA bronz 450W hajtja az i5 9600k-t és az RTX3060-at....mindent hagytam alapon...nincs probléma...de ha húznám őket és nem 60 fps lenne a "cél"....akkor már rezeghetne a léc.
Nálad milyen proci és milyen egyéb fogyasztók vannak a gépben ?
60 fps (maxolt grafika) a cél vagy feljebb mennél ?------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
kolopele
nagyúr
válasz Zimmi91 #164577 üzenetére
A 3060 Ti ha nem bántod nem eszik többet fullon 200W - nál, ehhez kell bemérned a többi komponens fogyasztását. A proci kérdéses általában, de még egy 10700 - as is megáll játéknál 70-80W környékén, minden más még hozzátesz úgy 50 - et. Szóval legalább egy 500W - os jobb lenne azért.
-
MZsoltee
veterán
válasz kolopele #164583 üzenetére
Ezzel a bő (minden más 50W az nekem soknak tűnik, de peszre elérhető) számolással sem megy 90%-ig se a táp kihasználtsága 200+80+50=330 ~ 350/400=87,5%
Azóval én nem aggódnék.
#164582Zimmi91: Fontold meg a 6600XT-t is, 150k-ért több darab is van az aprón. Kevesebbet is fogyaszt és erősebb is mint a 3060-as.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
válasz kolopele #164585 üzenetére
Érdemes lenne kimérni és egy statisztikát csinálni, hogy mi a max kihasználtság amit elér és azt hányszor, milyen időtartamban. Én sem szeretem kicentizni, de az hogy ha a minden létező kompones max peak fogyasztását számolom és az nem éri el a 90-95%-ot ami ugye valós használat mellett sose lesz, akkor szerintem emiatt új tápot nem kell venni. Feltéve ha az egy minőségi tápegység megfelelő védelmekkel. Mi történik, ha elszámoltam magam? A táp fogja magát és lekapcsol. Ekkor vagy csökkentem a fogyasztást vagy cserélem a tápot.
Ha még nincs meg a táp persze érdemes számolgatni és úgy választani, hogy később ne kelljen cserélni, mert sajnos az utóbbi időben egyre nő egy PC maximális fogyasztása. Jó lenne, ha a proszívók, stb után a PC-nél is be lenne vezetve egy korlát mondjuk CPU 150W VGA 300W és afőlé nem mehet, mert nem lehet forgalmazni.
A hatásfok meg ugye úgy működik, hogy a tápokra írt fogyasztás azt jelenti, hogy az eszközöket mekkora teljesítménnyel tudja kiszolgálni. Tehát egy 500W-os 80%-os hatásfokú táp 500W-ot tud a megfelelő ágakon leadni a rendszer felé és a konnektorból pedig ~625W-ot vesz fel ekkor.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
kolopele
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #164586 üzenetére
Igen, igaza van, főleg amit most hosszan leírt abban, de te miért kötsz belém folyton?
-
kolopele
nagyúr
válasz MZsoltee #164587 üzenetére
A rendszer teljes fogyasztása fölé érdemes lőni a tápot legalább plusz 30-40% - kal, kevesebb hőt termel, halkabban működik, tovább is bírja, főleg ha az egy félpasszív táp. Ma már nincs nagy árkülönbség egy 400 meg egy 550W - os táp között, hogy ne érje meg a nagyobbat megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Zimmi91
addikt
válasz MZsoltee #164584 üzenetére
150be tudok 3060at vagy 6600XT-t, 175be tudok 3060TI-t, 180-185 körül vannak a 6700XT-k.
Most már csak dönteni nem tudok, hogy megér-e 30kval többet a 20-25 plusz fpsWoW , Pubg, CSGO, Warzone, Fifa, meg újabb single játékok amiket futtatok full hd-n.
Lehet a 6600XT lenne a legjobb választás árban is meg tudásban is" Just remember Manchester is RED! "
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Mans20 #164592 üzenetére
attól is függ melyik modellről van szó
Fighter - alap cucc, nem szar, de kb referencia szint
Hellhound - komolyabb hűtés, nem top, de átlag felett
Red Devil - egyik, ha nem a legjobb 6700 xtsteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Mans20
addikt
válasz FireKeeper #164594 üzenetére
Red devil. Tesztben a legjobb. Amit szívesen vennék az a 3070 rog white vagy noctua de beteg àra van. Sima 3060 meg lehet kicsit kevés fhd re.
-
carl18
addikt
Üdv! Komplex kérdésem lesz, és kicsit bizonytalan vagyok a váltással kapcsolatban már mostanság nem sokat gépezek.
Szóval egy kollega egy topikba írta most vásároljak kártyát ameddig normálisan az árak, mert lassan megint elszabadulnak az árak és aztán nem is lesz lehetőség semmire se lecserélni az RX 570-et értelmes áron.
Ki mit gondol? Lesz megint Chiphiány? Vagy várjam ki ezt a 6 hónapot a következő generáció rajtja előtt. Bár fölöslegesen se akarok kártyát venni, bizonytalan vagyok és nem gépezek sokat.
Így abban se vagyok biztos szűkségem volna a kártyára.De ha megint elszabadul a videókártyák ára meg azt fogom bánni hogy nem vásároltam.
Árukeresőn kínéztem két káryát, RX 6600 MSI és Sappphire márka név alatt. Mint kettő 150E 3 év bolti garanciával, ennyiért már viszonylag jó áron van.
Egy haverom 300E forintért vásárolt GTX 1660Ti-t
R5 3600 mellé lesz 1680X1050 felbontáson és fix 60 fps-re.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
PuMbA
titán
válasz carl18 #164599 üzenetére
" Bár fölöslegesen se akarok kártyát venni, bizonytalan vagyok és nem gépezek sokat.
Így abban se vagyok biztos szűkségem volna a kártyára."Akkor egyértelműen várás. Az új generációval a jelenlegi kártyák ára csökkenni fog, mert ki kell őket szórni, sokan váltanak az új kártyákra, így sok használt VGA is megjelenik, ráadásul most nem fogják felvásárolni crypto-ra, tehát igencsak meg fog bolydulni a piac, ami nekünk jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Crypto Trade
- Ingyen kellene, de tegnapra
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest