Új hozzászólás Aktív témák

  • MZsoltee

    veterán

    válasz kolopele #164585 üzenetére

    Érdemes lenne kimérni és egy statisztikát csinálni, hogy mi a max kihasználtság amit elér és azt hányszor, milyen időtartamban. Én sem szeretem kicentizni, de az hogy ha a minden létező kompones max peak fogyasztását számolom és az nem éri el a 90-95%-ot ami ugye valós használat mellett sose lesz, akkor szerintem emiatt új tápot nem kell venni. Feltéve ha az egy minőségi tápegység megfelelő védelmekkel. Mi történik, ha elszámoltam magam? A táp fogja magát és lekapcsol. Ekkor vagy csökkentem a fogyasztást vagy cserélem a tápot.
    Ha még nincs meg a táp persze érdemes számolgatni és úgy választani, hogy később ne kelljen cserélni, mert sajnos az utóbbi időben egyre nő egy PC maximális fogyasztása. Jó lenne, ha a proszívók, stb után a PC-nél is be lenne vezetve egy korlát mondjuk CPU 150W VGA 300W és afőlé nem mehet, mert nem lehet forgalmazni.

    A hatásfok meg ugye úgy működik, hogy a tápokra írt fogyasztás azt jelenti, hogy az eszközöket mekkora teljesítménnyel tudja kiszolgálni. Tehát egy 500W-os 80%-os hatásfokú táp 500W-ot tud a megfelelő ágakon leadni a rendszer felé és a konnektorból pedig ~625W-ot vesz fel ekkor.

    A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Új hozzászólás Aktív témák