- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
válasz MasterMark #164347 üzenetére
Egyébként pont a "Ray Tracing" az olyan új feature ami nagyon sokat dob a látványon....a valós tükröződések és fényforrásfüggő árnyékok...stb stb piszok sokat adnak hozzá az érzethez.
Második hete van meg az RTX3060 -am, de pl Fortnite-ban egyből megmondom ránézésre hogy be van e kapcsolva vagy nincs a Ray Tracing.....a folyókban, tavakban, legapróbb pocsolyákban is a valós tükröződések vannak....a karaktereknek, fegyvereknek, járműveknek mind mind valós tükörképét látni...az épületek üvegfelületein finoman látszik a tükörkép...de pl egy krómos autó lökháritóján is látni mindent...az épületeken belül a fényforrásfüggő árnyékok már már ijesztően életszerűen hatnak az előre "renderelt árnyékokhoz képest".....brutális.....és mindezt megfejeled DLSS-sel és az fps értékek is teljesen vállalható számokat mutatnak.....egy GTX kártyához képest nagy az előrelépés....főleg hogy GTX-re nincs DLSS sem.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
veterán
-
GEIL
addikt
válasz rasotamas #164353 üzenetére
Gainward RTX 3060 se valami "hűdecsúcs a kategórián belül)....de félpasszív....nem cicereg...és zárt házban és terhelés alatt se ment eddig 64 fok fölé....
gyári "boost" órajel (1837 Mhz) helyett vígan teker 2040 Mhz-en a chip
és
a 12 Gb GDDR6 memória pedig 15.000 Mhz helyett 16.900 Mhz -en.....mindezt picit alulfeszelve és manuálisan ezekre az értékekre beállítva. Nem bántam meg....teszi a dolgát. játékhoz pedig 2 kattintás a "ventiprofil".Ezúton is köszi mindenkinek itt a fórumon hogy adtátok a tippeket és segítségeket.
( Rivatuner és Msi afterburner tényleg nagyon hasznos tud ám lenni...fontos infokat folyamatosan monitorozom, figyelem....stb)[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
koko52
nagyúr
Gainwardban még soha sem csalódtam. Minden generációban volt legalább egy kártyám a gyártótól.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
GEIL
addikt
válasz Create. #164356 üzenetére
Milyen típusú kártya volt ?
Új vagy használt volt ?
Mi volt a gond ?
Milyen tünetek voltak és mennyi idő után jelentkeztek ?------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Topikgazda
Magában a szoftverében ha állítottál valamit és törölted a kártya nem jegyezte meg, de a fő hiba a ventik kerregtek kb 1hét után. Új rtx2060 super volt. Kicseréltettem egy gigabyte rtx2060super aorus elitre, minden tekintetben jobb volt, jobb hőfokok, magasabb boost, szoftvert is lehetett törölni és megjegyezte a kártya. Árban meg ugyanannyi volt akkor a két kártya.
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #164359 üzenetére
A TUF-om most is rezonál és a legmelegebb lett mind közül. Megy gariztatni, ha vége a bánya szezonnak. A ventije 90%-on tudja azt a hőfokot tartani, amit a többiek 70-80%-on. A többiek Ventus, Zotac, Manli. Ezek 3080/ti kártyák.
3060ti és 3070-em van 12 db van ami Gainward Phantom és Ghost. 2020 decemberétől mennek 0/24, mindegyik tökéletese állapotban és hőfokokkal üzemel.
RTX 2060 Phoenix GS-em is volt, hibátlan azóta is új gazdájánál."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #164364 üzenetére
A GDDR6X-nek kell, a vram melegszik nagyon, ahogy játékok alatt is. 90-100C lazán megvan. Ez egy elbacott széria 3080/ti, 3090/ti esetén. Ezek alatt a sima Gddr6-ank elég a 30-50% venti. 3 év alatt még nem cseréltem egyetlen ventit se.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Szeretném végre lecserélni jó öreg AORUS GeForce 1080 Ti-met, ám a jelenlegi árak mellett eddig nem vitt rá a lélek - helyesebben a pénztárcám lelke -, hogy megtegyem. Viszont lassan ideje lesz váltani, bár mostanában nincs sok jó játék, de később jönnek az Unreal Engine 5-re épülő játékok, amihez szerintem ez már karcsú lesz.
Nem egyszerű a dolog, bevallom, mert a GTX 1080 Ti-t 230K-ért vettem, és akkor ez csúcskártyának számított, ma pedig már ennek a kétszeresét kérik el a felső-középkategóriáért. Őszintén szólva, 400K-nál többet nem szívesen adok ki egy VGA-ra, így marad a felső-középkategória, de nem tudom, hogy a mostani szériák közül melyiket lenne érdemes választani.
Eddig csak felsőkategóriás kártyáim voltak (7800 GTX, 8800 GT, HD 4890, HD 6870, HD 7870, GTX 980, GTX 1080 Ti), szóval nem igazán vagyok hozzászokva a középkategóriás cuccokhoz. Két generációs különbségnél talán már egy kisebb kategóriás kártya is lehet jobb, mint a jelenlegi 1080 Ti, de megint más kérdés, hogy mennyivel, és megéri-e az árkülönbség?
Ezért kérdezlek titeket, hogy szerintetek megéri-e váltani, vagy maradjak inkább ennél, hátha később visszaállnak az árak? Nem vagyok kimondottan nVidia vagy AMD párti, nekem mindkettő megfelelne, viszont annyit sejtek, hogy 12 GB VRAM alá nem lesz érdemes adni, bármelyiket is választom. Nem fontos, hogy 4K felbontáson maximumon vigyen mindent, de azért 1440p mellett már ne kelljen nagyon visszavenni a részletességből a későbbiekben sem.
Szóval, hogy hivatalos legyen:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
- Az adatlapomon szereplő konfigurációba kerülne2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
- 1440p mellett lehetőleg már ne kelljen kompromisszumot kötni3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
- Játék [Tomb Raider, Horizon Zero Dawn, Skyrim, stb.], filmnézés (4K HDR [Dolby Vision]), és videók kódolása
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
- Maximum 400K5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
- Csakis új kellElőre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
GEIL
addikt
válasz Vistaboy #164368 üzenetére
Szia !
A keretet (400k) kimaxolva és a jövőre is gondolva,
1440p "kompromisszummentesen"....RTX3080-at kell választanod.
Ott "Raytracing és DLSS" mehet egyszerre és vígan viszi majd, bár 1440p mellé nem írtad hogy 60 vagy 120/144/165 fps volna cél....de a keretedet elköltve kb ezzel a kártyával a legjobb a döntés.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
1440p-n lesz kompromisszum, bármelyik kártyát veszed. A kompromisszum mellett az FPS-re gondolok, ha 60 elég akkor ok, de 120Hz től felfelé csak freesync! 3080 vagy 6800XT.
-
MZsoltee
veterán
Csak magyar webshopbol vásárolnál? Német webshopokban 1000 euró alatt kapni 6900XT-t. Pl a mimdfactory-n.
Pl 16GB XFX Radeon RX 6900 XT MERC319 BLACK GAMING DDR6 Triple-Fan (Retail)[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
válasz KAMELOT #164373 üzenetére
16GB PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil Aktiv PCIe 4.0 x16 (Retail) 979€
16GB Powercolor Radeon RX 6900 XTU Red Devil Ultimate DDR6 (Retail) 999€Ez mind 400k alatt van még a jeenlegi uro mellett, ha a postát is nézzük, akkor az utimate már át fog bukni rajta.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
lajtika
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Nem saját gépbe keresünk vga kártáyt.
Amit utdni lehet hogy 75 Hz Full HD montirral lenne használva. DP/HDMI port van rajta.
A gépben 9. generációs I5 proci van, 16 GB RAM, és egy 600w táp 80+.
Amivel szeretne játszan Witcher 3. És pár stratéhiai játék. Illetve 4K tv re kötni azon csak filmet nézni.Mit ajánlanátok ami a legolcsobb új kártya erre? Vagy aprón amit garanciával el lehet még érni. AMD/NVidia.
-
Vistaboy
veterán
válasz KAMELOT #164373 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a segítséget.
Nekem elég a 60Hz is, nem multizok, e téren nem vagyok nagy igényű. Ok, azért 30 ne legyen már, de 60 nekem megfelel.
Nekem jó az AMD is, sőt, megkísértett a gondolat, hogy ha már AMD CPU van, nem-e lenne jobb egy AMD VGA hozzá.
Külföldről nem szoktam rendelni, csak magyar webshopból, így akkor a jelenlegi információk alapján marad az RX 6800. Sajnos 400K nekem már a plafon, így valószínűleg nem fog beleférni a 6900 XT 430K-ért, de majd elválik, meglátom, mennyit tudok addig összekaparni.
Még egyszer köszi szépen mindenkinek a segítséget. Az új információk birtokában kicsit jobban utánanézek a dolgoknak, és majd kiderül, mi lesz. További szép napot mindenkinek.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
m3gtr
senior tag
sziasztok Segítséget szeretnék kérni videokártya vásárlásban. Melyik az a kártya kártyák ami előre lépés lenne egy, ASUS Radeon ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING videokártyához képest.
Pontos konfigurációd leírása Asus PRIME Z590-V Intel Core i7-11700KFIntel Core i7-11700KF
Intel Core i7-11700KF 3.6GHz
Corsair CX 750
Intel Core i7-11700KF Intel Core i7-11700KF
Intel Core i7-11700K Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? 4K
Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? játék
Mennyi pénzt szánsz rá? 300 000ft-ig
Új vagy használt kártyában gondolkodsz? ÚjKöszönöm előre is a segítséget.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Mans20 #164386 üzenetére
A TUF - on két bios állás van, a silent esetében lassabban forognak a ventik, de ezt te manuálisan is állíthatod nyugodtan. A monitorod 60HZ - es, neked még 1000 rpm - el sem fog ezért menni, mivel nem fullon fog tekerni a kártya. Még egy lényeges dolog: a jó minőségű ventik még 1900 rpm mellett is halkabbak tudnak lenni, mint egy silányabb 1500 - on, teljesen más lehet az akusztika.
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Milyen videokártyát érdemes vennem, Wow classic-al játszok csak (Wotlk lesz a köv. kieg). Használt is érdekel.
Elvagyok az alaplapival, de érezhető, hogy 1-2 helyen kevés.
I5 7500, 8Gb RAM, MSI B250M Mortar, 1080P DVIMi lenne hozzá a best buy?
köszi
-
pozsoka
senior tag
Üdv,
játékra melyik jobb kártya, megéri a 90 ezer forintos árkülönbség?
Zotac Gaming OC RTX 3060Ti 8GB
MSI NVIDIA® GeForce™ RTX 3050 Aero ITX 8GB GDDR6Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
koko52
nagyúr
válasz pozsoka #164393 üzenetére
A 3060ti kb 50-80%-ot ver a 3050-re. Én biztosan nem vennék 3050-et. FUllHD 60FPS sem lesz meg csak erős kompromisszumokkal.
[ Szerkesztve ]
-
pozsoka
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
trol75
tag
Sziasztok.
A segítségeteket és a véleményeteket szeretném kérni.
Adott az alábbi gép:
AMD Ryzen 5 2600X,16GB DDR4, M.2 SSD, 700 W Chieftec táp, LG 23MP65 (75 Hz)
A tavalyi év végéig egy SAPPHIRE Radeon RX 470 NITRO+ kártya volt benne, ami elpukkant.
Jelenleg egy R7 240 2GB kártya van benne tartalékként.
Szeretnék most venni egy kártyát a max. keret 160 Ft, de érdekelhet egy max. 180e ajánlat is.
Játékra lenne, single semmi multi.
Amit kinéztem az MSI Radeon RX 6600 8GB GDDR6 128bit, ez 160e Ft alatt van.
Nagyon szívesen meghallgatok minden véleményt.
A 180e keret csak érdeklődésnek lenne, nem szeretnék már annyi költeni a gépre, de érdekelhet, hogy ebben a szegmensben milyen kártyát ajánlotok.
Köszönöm előre is.
Üdv -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz trol75 #164397 üzenetére
A 6600 széria jó lesz, egy darabig még mindent koppra lehet tolni fhd mellett (kivéve raytracing, az inkább komplett bukó. Oda zöld kell). Olcsó msi, asrock, és giga sztem kerülendő.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Crypto Trade
- Ingyen kellene, de tegnapra
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok