Új hozzászólás Aktív témák

  • Gregorius

    őstag

    Üdv!

    Noh, meglett az eszköz, egy Hauppauge WinTV PVR USB2, úgyhogy beszámolok. ''Remek minőségű'' a szoftverkörítés, csak RTFM módra sikerült installálni (szó szerint követve a lépéseket, amikre a telepítő nem is hívta fel a figyelmem). Telepítés közben összeakadt a kernelem ( amikor egy rakoncátlan driver még a rendszer leállítását is megfogja, úgyhogy marad a reset gomb :D ), de második próbálkozásra minden felment.
    A szoftver elég fapados, de a célnak megfelel. Valami progresszbár meg backgroundworker például jól jött volna a csennelszörcsnél (mint azt előbb említette valaki). Kicsit tényleg alulhangolja a csatornákat, úgyhogy az első eredmény szemcsés, de meg kell emelni pár MHz-cel és máris jó lesz. A tuner az váó kategória: hozzám toldásokon, elosztókon keresztül jön a kép, ami a TV-n ennek megfelelően kellemesen hangyás, a tuner viszont legfeljebb alig észrevehetően csíkoz a problémásabb csatornáknál.
    Halkan megjegyzem, mert nem volt elsődleges vásárlási szempont, de a rádiótuner is tisztán veszi (ráadásul külső antenna nélkül) még az olyan egérfinggyenge adókat is, mint a KlubRádió (igaz, a hivatalosnál 1MHz-cel lejjebb).

    Nade most jön a probléma. Felbuzdulva a sikeren, gondoltam kipróbálok egy VHS-ről digizést, viszont távolságbeli problémák miatt ez csak laptopról sikerült volna, úgyhogy az install procedúrát végigjártam a laptoppal is. Minden felment, kivéve az MPEG SW Decoder nevű csoda (gondolom az meg minek, úgyis hegyben áll a kodek), ami 80040707-es hibakóddal elszáll. Utólag viszont ennek a számlájára írtam, hogy se kép, se hang nincs (a rádión se), pedig a szörcs ugyanúgy megtalálja a csatornákat.
    Úgyhogy jelenleg intenzíven vakargatom a fejemet.

    Szerk:
    Elvileg a cucc teljes nevén InterVideo FilterSDK for Hauppauge, és két darab ax-et regisztrál. Ha kibányászom belőle ezen ax-eket és kézzel beregisztrálom (regsvr32), akkor sem megy.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák