Új hozzászólás Aktív témák

  • t-joco

    tag

    válasz asdf_ #44685 üzenetére

    Hello! Leírom a lényeget röviden... 2019 decemberében vettem Lg Full Hd Led tvt,(LG 43LM6300PLA) részletfizetéssel,a telekomon keresztül. kb 4 Hónapig tökéletesen működött,semmi gond nem volt vele. majd egyszer csak észre vettem,hogy a gyorsabb kameramozgásoknál a kép mintha "homályos,foltos" lenne. focimeccs,és filmnézés közben is előjött,engem egyre jobban zavar(t). utánanéztem ennek a jelenségnek, és ezt találtam róla:
    "Direct LED háttérvilágítás esetén előforduló jelenség a DSE (Dirty Screen Effekt). Tipikusan világos, nagy homogén, mozgó felületek esetén jelentkezhet (pl focimeccs). Az oka a LED blokkok és a háttérvilágítást elvileg egyenletesen eloszlató diffúzor lapok nem tökéletesen azonos távolsága, illetőleg a diffúzor lapok nem tökéletes illesztése. A mértéke erősen változó. Van, aki egyáltalán nem tapasztalja, míg van, akit kifejezetten zavar."
    Felhívtam az Lg ügyfélszolgálatot,bejelentettem a hibát. kijött a szerelő,elvitte a tvt. 2 hét után visszahozta, állítólag "minden elektronikát" kicseréltek benne. Pár napig nem volt semmi gond,majd újra észrevettem ezt a "hibát" tv nézés közben.
    Újra hívtam az ügyfélszolgálatot,rögzítették a hibabejelentésem. másnap ugyanaz a szerelő hívott,aki először elvitte a tvt. elmondtam neki,mi a problémám. megkért,hogy küldjek videót a tvről működés közben,hogy láthassa mi a hiba. küldtem 2 videót is,amin szerintem jól látható a "foltosodás". Pár napra rá jött emailbe a válasz:
    „A készülék a gyári paramétereknek megfelelően dolgozik, a képfelbontás és a kontraszt a gyári paramétereknek megfelelő. A készüléken hiba nem található.”
    Mindezt megállapították 2 videó alapján, a szerelő ki sem jött. És nekem nem a képfelbontással,és a kontraszttal van a bajom...
    Újra felhívtam ügyfélszolgálatot, ők beszéltek a szervízzel. mivel az Lg szervízmérnöke adta ki ezt a véleményt,így nem tudnak mit tenni. nem bírálhatják felül a szervíz véleményét. Csak a Békéltető testülethez fordulhatok.. ezt tanácsolták...

Új hozzászólás Aktív témák