Új hozzászólás Aktív témák

  • Gzu73

    tag


    Sziasztok,

    adott egy tetőteres családi ház. Befoglaló méretek: 15,14m x 14,86m. UPC 300/20 net van. Connect Box-val, földszinti képen piros karika. Vezetékkel összekötve egy TP-Link TL-WR1043ND routerrel (képen zöld karika) - ezt 4-5 éve vettem kb. Connect Box router módban, TP-Link AP.
    A Connect Box tudja a 2,4 és 5 GHz-t is, a TP link viszont nem. szeretnék helyette új eszközt, mert a ház elején lévő hálószobákban illetve az emeleten sem igazi az 5 GHz (szinte használhatatlan) és a 2,4 se túl jó.
    A TP-Linkhez vezetékesen kapcsolódik 1 (félig) okos tv, 1 X-box és egy Zyxel Nas326.
    ezen kívül wi-fi-n szeretne kapcsolódni 5-6 laptop, 5 telefon, 2 chromecast, 1 robotporszívó és 1 okos tv. Persze nem egyszerre, de ha mindenki itthon van akkor eléggé sok eszköz mehet egyszerre is.
    A földszinti képen bal alsó sarokban lévő hálószobában illetve felette lévő szobában az emeleten 1-1 gyermek online oktatásban hétköznapokon.
    A falak téglából vannak, födém: betongerenda és béléstest.
    Alaprajzok csatoltan.

    Szóval a TP-Link helyett szeretnék új eszközt, minimum AC-s kellene , nem tudom érdemes e AX-re költeni. A terület és a két szint miatt felmerült bennem a Mesh rendszer is, nézegettem a Deco-kat, de nem tudom szükséges e egyáltalán vagy elég lehet egy bivaly router. Mesh rendszernél a tp-link router maradhatna a helyén, mint switch és van egy TL-SG105-öm is, szóval port hiányom nem lenne. A tetőtéri szobában van egy UTP kábel végpont a Connect Box-ba kötve.
    Első közelítésben 35-40 ezer Ft-ra gondoltam, nem tudom elég e illetve, hogy reális e az igények miatt.
    Köszi a válaszokat-tanácsokat előre is.

    Alaprajzok:
    [kép]földszint
    [kép]tetőtér

Új hozzászólás Aktív témák