- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sweet.tv - internetes TV
- SkyShowtime
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaltyDave
csendes tag
válasz Gubek-Einste #82687 üzenetére
Igyekszem kitalálni rá valamit, de úgy fest hogy wifi lesz. Az a helyzet hogy a szolgáltató volt oly kedves 20cm kábelt hagyni a bejárati ajtó mellett padló magasságban, és így van bevezetve a lakásba a net, tulaj (korábbi lakó) kevésbé gamer beállítottsággal ide szépen le is rakta a cipők mellé a routert és jól megvoltak. Mondanom sem kell ez nálam nem így fog kinézni, készítek szépen Cat7-es kábelből egy hosszabbítót (munkahelyen megtehetem), és legalább a lakás közepébe szekrény tetejére fel tudom rakni, kábelt szekrények, cipőtartók mögé elrejtem, szép. Innen viszont kábelcsatornáznom kéne a sarokban a fal tetején, ÉS falat fúrnom, majd kábelcsatornáznom tovább, ez pedig nem túl valószínű hogy megtörténik (képzelj el egy U alakot ahol az U egyik vége a bejárati ajtó a kábellel, a másik vége a PC-m egy kis szobával, a kettő között meg fürdőszoba és WC amin nem vezetsz át kábelt a falat megfúrva ugye...). Az U alak alján lenne a router tervezett helye, és az U alak alatt a nappali, ahová már ki tudnék menni kábellel, csak ugye a gépem nem a nappali bútorzat része lesz, TV-nek meg minek, konzolom már és még nincs, ide mondjuk tudok majd kábelezni de az nagyon a jövő zenéje mire a nextgen emberi áron lesz. Ez így 53 m2.
Szóval marad a wifi.
Köszönöm szépen az ajánlást, de sajnos az Asus AC65P nagyon borsos nekem a maga 32 ezres cédulájával. Megkérdezhetem miért erre esett a választásod?
Mármint ha összevetem őket itt:
https://edigital.hu/osszehasonlitas?slugs%5B%5D=p739420&slugs%5B%5D=p263748&slugs%5B%5D=p651563&slugs%5B%5D=p743561
Akkor igazából az jön ki hogy az ASUS előnye a 802.11a szabvány támogatása, ami elvileg egy 1999-es szabvány ( https://www.ndistudio.hu/wp-content/uploads/2019/04/wifi_tablazat.png ), a szüleimnél még "n"-es router van ami 2009-es ahogy látom, nem hiszem hogy mérvadó az "a" pluszban megléte. WIFI ugyanúgy max 450Mbitps, kábelen ugyanúgy 1350Mbitps, külső antennák száma megegyezik, felteszem a belsőké is (3-3). És így van egy masszív +10.000Ft-os árkülönbség, nem az ASUS javára, a TP-Link Archer C7 AC1750-hez képest, illetve még az előző posztban lévő már 802.11ax-es router is olcsóbb. szerk: sőt beraktam még a C80 AC1900-asat is összehasonlításba, ugyanúgy ac, viszont 600/1300Mbitps és 19.000Ft. Mit tud az ASUS ami indokolja az árcédulást és az ajánlást ezekkel szemben? Mert ez alapján én erősen a C80 AC1900 / C7 1750 felé húznék, effektíve nem látom előnyét az ASUS-nak.További segítséget előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anime filmek és sorozatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest