Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz bsh #5415 üzenetére

    Szerintem mindenféleképpen érdemes lenne olyan routert venned ahol cserélhető a firmware nemcsak gyárira (ezek viszont tipikusan nem az olcsóbbak lesznek).

    A hibák tipikusan sofware hibák, így ha cserélhető a firware max. azt kell lecserélned (és nem az egész routert).
    Ha Asus-ban (vagy bármilyen stabil routerben) gondolkozol akkor érdemes megnézni néhány firmware kompatibilitási listáját. Pl. Oleg (én ezt használom, csak Asus-al megy) vagy pl. openWrt (ennél több fimware is van, lehet pl. Tomato-t is használni).
    Ezeknek a custom firmware-eknek többek között az előnye a gyárihoz képest, hogy szinte azonnal javítják a bejelentett hibákat és bekerülnek az új verzókba (tapasztalatból tudom). Lényegében ettől lesznek stabílabbak mint a gyári firmware.

    Az Oleg alapból tudja amit leírtál (mondjuk nem árt ha tudod használni az iptables-t). És ott van még, hogy a legújabb 2.4.x-s kernel-t, a legújabb busybox-ot (ez tartalmazza az alapvető Linux-os toolokat amik a routeren futnak) és pl. a legújabb ipset-et stb-t használják.

    Röviden: Érdemes olyan router-t venned, aminek cserélhető a firmware-e (nemcsak gyárira) és láthatólag karban is tartják a custom firmware-t. Egyébként csak reménykedhetsz, hogy hibátlan lesz a software-e (létezik olyan, hogy hibátlan SW?) vagy a gyártója (még ilyen válságos időben is) rendszeresen tényleges software javításokat ad ki (és nemcsak javítgatnak).

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák