- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
attika89
senior tag
Helló!
Azzal kezdeném először is, hogy full amatőr vagyok hálózatok terén!
A helyzet az, hogy van jelenleg egy vezetékes internetem. Nem rég vettem egy wifi-s kütyüt (telefont és tervezek notit is) és szeretném kihasználni.
Szóval úgy, hogy a vezetékes netet ne kelljen bolygatni, hogy tudnám megoldani, hogy wifi is legyen itthon?
Ahogy olvasgattam elég egy "Access Point". Ha ez helytálló, mit ajánlanátok 10e-ig?
és ha valaki elmondaná, hogy hogyan lehetne ezt összehozni, azt megköszönnémfountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
kipe01
csendes tag
Sziasztok
Nem szeretném végigolvasni a full fórumut, tud valaki segíteni, tp-link tl-wr642g vs utorrent ben?
-
Gerrryy
csendes tag
Sziasztok !
T online 2megás netett kéne otthon osztani 3 felé és fontos h vezeték nélkül ugyanis nem szeretném bekábelezni a lakást ! 1 szintes 100nm 2 asztali pc 1 laptop + néha egy pda kell a nett. Ti milyen routert vennétek ? Nézeggetem Linksys meg Netgeart. Érdemes olyan routert venni amiben alapból benne van az adsl modem + ahova dugom a vezetékes telefont ? Vagy jobban járok ha veszek külön modemet ?
USB pendrive wifi vevőt vennék a 2 gépbe +a laptopba ! -
zsela
tag
Sziasztok!
Pár hete kérdezgettem itt, hogy milyen routert is érdemes venni, nos ma jutottam el odáig, hogy meg is vettem. Egy D-Link DIR-300 lett belőle. Viszont már vagy két órája szívok itt vele, mert a quick installation dolognál elakadtam ott, hogy bedugtam a kábeleket a megfelelő helyekre, világítanak a megfelelő LED-ek /power, status, internet, wlan, lan/ és még sem ismeri fel fizikailag a routert!!!
Mi lehet a probléma?? Windows XP-ról van szó mellesleg.
Légyszi segítsetek, mert lassan megőrülök...PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela
-
sto1911
veterán
A szolgaltatodtol kaptal jelszot, meg felhasznalonevet? Vagy milyen tipusu neted van? Ha jelszavas (PPPoE), akkor a routerbe be kell irni az adatokat, es akkor lesz neted.
A win nem ugy fogja latni a routert, mint egy uj hardvert.
A router feluletet ugy ered el, hogy bongeszobe begepelsz valami hasonlo cimet, mint 192.168.1.1, vagy 192.168.2.1, ez routertol fugg. Itt kerni fog jelszot, amit a kezikonyvbol tudsz megnezni.
-
zsela
tag
válasz sto1911 #4055 üzenetére
Ezt vágom, de odáig sem jut el, hogy a D-Lnik-nek a Quick installation cuccosa felismerje a routert /gondolom típusát, ilyesmi.../
Egyébként ADSL netem van, tehát PPPoE, de már megpróbáltam a router konfigurációs menüjében is megadni neki a felhasználónevet és jelszót, elfogadja, de utána ugyanúgy nincs net!
PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela
-
Blazkowicz
tag
Hello.
Én is router vásárlás előtt állok, de még pontosan nem tudom, hogy milyent. A topiknak hála kicsit tisztábban látom a dolgokat mint előtte.
A routerre 2 gép lenne rákötve, melyek egymástól 5 méterre vannak 1 szinten, és egy 10-11 cm vastag téglafal választja el őket. Számomra lényegtelen, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli, lényeg hogy stabil legyen ami a mostani SMC-mről nem mondható el.
Az egyik gépen nagyrészt csak általános böngészés van (néha p2p), de a másikon meg p2p (elsősorban torrent) ezerrel. Itt az internet kihasználás 110%
Az ár 10000HUF körül mozogna.
2 darabot néztem ki elsőre , az egyik a D-LINK DIR-100 [link] , míg a másik a TP-LINK TD-8840B [link].
Ezek még a megadott ár alatt is vannak, bár ha kicsivel 10000 felett van az nem baj. -
Gabás
addikt
válasz Blazkowicz #4062 üzenetére
nekem dir-100 van, ajánlani tudom (jól bírja a sokszálú kapcsolatokat, így torrentet is)
-
Soltree
csendes tag
Sziasztok!
Az N-es wifi pontosan mit is jelent? Mi az előnye és hátránya?
Köszi! Bye
-
Soltree
csendes tag
válasz asadasad22 #4066 üzenetére
Köszi a választ
-
macikos
addikt
Sziasztok!
15-20 körül szeretnék egy routert az SMC WBR14T-G helyett, mert megdöglik a torrentezéstől.
Tehát amit szeretnék:
-atomstabil, atomgyors, bírja a torrentet
-Wifi, lehetőleg erősSzóval 20 ezerig mi a legbikább router?
-
N3gro
aktív tag
Be szeretnék ruházni egy vezeték nélküli routerre. Jelenleg egy SMC 7004VBR van, ami néha megszakad de nem olyan vészes, mondjuk mostanában FTP-zésnél elég gyakran szakad.
Amire használnám:
-1 PC, 1 notebook, és alkalmanként egy N82-s teló lenne rajta
-elég gyakran megy a torrent
-dyndns-t támogassa
-portforward (de gondolom ez már alap)
-STABIL legyen
-10e alatt legyenElső körben egy D-link DI524-et néztem, bár elég sokan panaszkodnak rá (mások meg nagyon dícsérik). Azért is lenne jó a Dlink, mert az ADSL modemem is az, és ekkor egymásra tudnám rakni a kettőt. Bár ha jobbat tudnátok ajánlani ez nem is lenne szempont. Előre is köszönöm.
-
Atlantis
veterán
A TP-Link WR543G tud MAC-et klónozni? Vagy ez annyira alapdolog, hogy nem is térnek ki rá sehol?
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Papesz01
tag
Üdv!
Tegnap vettem egy vezeték nélküli routert, beálitottam müködik is minden gond nélkül, addig ameddig nem titkositom le a cd-vel kapott progival.... utána nem akar felcsatlakozni rá... olyan kérdésem volna, hogy létezik valami másik sima progi, amivel tudom jelszavasitani a router wifi részét?Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
macikos
addikt
válasz Papesz01 #4074 üzenetére
Ezt nem programmal kell állítani.
Lépj be a router admin felületére a böngésződből. 192.168.x.x címet kell beírni. Ez ott van a felhasználói kézikönyvben.
Könnyebb lenne, ha leírnád milyen routered van.
A lényeg: Belépsz, megkeresed a titkosítás részt, beállítod WPA2-re (TKIP+AES), megadod a hálózati kulcsot (elég egy 8 karakteres is), utána beállítod, hogy csak a WPA/WPA2-es klienseket engedje fel.
Utána persze a számítógépen, amivel csatlakozni szeretnél majd kéri hogy add meg a hálózati kulcsot. Beírod, megjegyzi, kész.
-
Papesz01
tag
válasz macikos #4076 üzenetére
Egy Edimax br-6204wg routerem van, beálitom Wireless/Security setting/ WPA2 mixed/ beirom kodot elfogadtatom.... wifi megis találja ... csak mikor csatlakozni akarok persze beirtam kodot... leokézom és azt irja, hogy vájon mig a windows csatlakozik a következő hálózathoz, várakozás a hálozat felkészülésére meg hogy hálózati cim lekérése... és semmi... valamit még kellene álitani?
Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
macikos
addikt
válasz Papesz01 #4077 üzenetére
Szerintem itt folytassuk a témát: [link]
Egyébként próbáld meg azt, hogy a vezetéknélküli kapcsolat tulajdonságainál írod be a hálózati kulcsot. Nem emlékszem, hogy van a notebookon, de talán ott is be lehet.
Titkosításnál TKIP+AES-t választottad vagy csak az AES-t? Mert ha csak AES van, akkor az csak WPA2-vel működik. Előfordulhat, hogy a hálókártya nem tud WPA2-vel kapcsolódni.
Akkor marad a WPA és TKIP+AES. -
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Olyan D-Link routert szeretnek ami tamgoatja a kulso USB-s vinyokat.
A DIR-635-tol felfele mar mindegyikre ra lehet kotni kulso vinyot?
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Próbáltam olvasgatni a topicban, de kicsit elvesztem, semmit nem konyítok a hálózatok világához...
Szóval jövök én is az unalmas kérdéssel:
Kellene egy wlan router+adsl modem net-megosztásra, a következő lenne a felállás:
Egy PC, ez LAN-on, két noti és esetleg egy N82 wlan-on. Nem kell semmi speciális cucc, egyszerűen beállítható/kezelhető legyen, megbízható, és persze ne túl drága (10K )
Ja, és azért nem árt, ha az 54Mbps-ot is tudja...(a PC és az egyik noti között várható intenzív adatforgalom miatt)Remélem ez még nem az "olcsón akarok mindent tudó cuccost" kategória...
Előre is hatalmas THX a segítségért.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
hétalvó
addikt
milyen mimo-s routert vegyek?
Szomszédtól kapom a netet az utca túloldaláról, csak éppen én a hátsó lakásban vagyok.
Idáig már nem jut el a jel. Erre keresnék megoldást. átjátszónak kellene lennie. nekem a repeater ugrik be rá mint szó, de talán ezt hívják bridge módnak?https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
poero
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy ajánljatok már légyszives nekem egy olyan routert, ami tudja a mimo-t, esetleg lehet torrent klienst futtatni magán a routeren, és van rajta usb-s hdd csatlakozási lehetőség.
Előre is köszi a válaszokat
Csinálj egy képet a hangjáról!
-
csibor
addikt
TP-LINK TL-WR941ND 11.5K.Van valami nagyon negatív tapasztalat vele?Esetleg hasonló árban alternatíva?
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Először is tök hülye vagyok a routerekhez, olyan szinten, hogy még sose volt ilyenem.
Másodszor:
Valaki tud ajánlani egy jó vezetéknélküli routert amivel lehet torrentezni is (akár fw frissítés útján) és Pendrive-os legyen ne winchesteres. Szóval egy ilyen kellene nekem, abból is a legolcsóbb, de nem a legsz*rabb az Asus WL-500g-nél olcsóbbat, ha van
És ajánljatok egy olyat ami jó minőségű és nem tud semmi extrát (torrent, ftp..). Gondolom erre elég egy 6000Ft-os is, de melyik legyen?
Konkrét típust kérek, ha nem olyan nagy gond. Csak 1db laptophoz kellene. Köszi
Az egyik topicba már megkérdeztem, de ott nem kaptam egyértelmű választ.Meg lenne egy olyan kérdésem, hogy ha 1Mbites feltöltési sebességem van, akkor igaz attól még LAN-ba nagyobb sebességgel is tudok küldeni adatokat a laptopra?
-
priti
addikt
Hi, most kell éppen áttolnom párszor 10 gigát a notimról az asztalira, mindkettő wifi-s, gondoltam, hogy benyomom a másolást aztán háttérben átkínozza magát hálózaton, de azt tapasztalom, hogy nem 54 MBpp hanem zömmel 36 sávszélen megy és csak néha ugrik fel 48-ra meg 54-re és ez így pláne halál, még 54-el is órák, de úgy még belefért volna. Nem tudjátok, hogy ez a router nyomora, vagy a notiban ilyen tré a wifi, vagy valami szoftveres gáz ez? Miért nem nyomja teljes sávszélen 54-en stabilan, mi a gebasz? Egy szobában van a kettő a jelerősség fullon, lusta vagyok betömörítve szétszaggatni a cuccot és pendrive-al futni 8 kört, aztán kitömöríteni, az halál sok meló, USB-s vincsi meg jól nincs nálam, az alaplapi gigabitest meg telepíteni kéne, de a notiban meg szerintem még 100-as kártya van, szal az se lenne egy hú de nagy előrelépés, ha krimpelnék egy UTP kábelt, bár lehet az lesz a vége, de vazz péntek este telepíteni, krimpelni, tiszta meló, gondoltam nyomok egy F5-öt a commanderben azt ennyi, az összes répám tele, ez a wifi is... áhh, adjatok egy sört ! Meg kell nyugodnom.
Hardverlesen
-
Hidó
tag
Sziasztok!
Tervezem egy ilyen kütyü beszerzését. Meg tudná mondani, mi a különbség a két router között?Linksys
LWRT54GC
LWRT54G2Big THX!
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
Rá se ránts, nálam stabil 54 és 1mb/sec amit ténylegesen át is visz.
Tetszenek ezek a tp-link termékek. 542-es routert és 543-as acces pointot vettem. 3 napja stabil és remek térerő amit látok itthon. A Rangebooster nagyon jól tolja.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Vangelis
félisten
MI csak tp link cuccokat érulunk, és eddig csak adapter hiba volt velük.. egyébként nagyon megbízható termékek.,... jah és 5 év garancia.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Draken
őstag
hello
a véleményeteket szeretném kérni, egy digi internethez kellene egy wifis router cask egy laptopra menne a net. EZ megfelel, megbízható? -
germanh
senior tag
Helló!
Egyik ismerősömnek lenne szüksége egy wifi router-re, ami kompatibilis a Wii-vel, mert a mostanijával nem működik rajta. Chello-ja van.Enjoy the pain!
-
carlosGTX
csendes tag
az alábbi paraméterekhez kéne (wireless) router:
-max. 5 m távolság, 2 fal
-2 számítógép wireless ellátása
-8 mbites net (legalább 90%-os sávszélességelérés legyen)
-max 15kvalamint mit javasoltok: wifi hálókártyát, vagy usb-adaptert?
gyorsaság szempontjából milyenek az arányok?szóval ha van vmi konkrét tipp, akkor szóljatok!
Én ezeket néztem ki, mindkettő a BIRDPC kínálatából:
-Linksys WRT54GC+WUSB54GC WiFi 13 190 Ft
-Belkin Wifi + USB adapter G B5DYY035 11900 FtVélemény?
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz carlosGTX #4095 üzenetére
usb pöcökben ezt ajánlanám : [link]
Edimax külső antennával.Nekünk itt a környéken bevált. Belső kártyákat megszégyeníti.
Egyébként routernek. tp-link 542-t.
A legszebb megoldás egy 543-as acces ponint mellé. összesen 15k és megdöbbentő térejük van. Volt itthon N-es is, annak nem volt ilyen ereje.
Az, hogy stabil 54mbs elég-e döntse el mindenki maga. Netet osztani jó. Másolni gigabites hálózat ajánlott kábelen.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
dr.bubo
őstag
válasz carlosGTX #4095 üzenetére
Ahogy hétalvó is irta a tp-link 542g jó választás.
De, ha 54M nem elég választhatod a tp-link wr642g-t [link] 108M-t tud elméletileg, kb. a felesebesség lesz meg. Hozzá pedig egy pci-s wifi kártyát tp-link wn651g [link] ehez csatolhatsz nagyobb nyereségü antenneát is.
Mivel mind a kettő tudja az extended range-t, a 2 fal és távolság valószinüleg nem lesz akadály.[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Draken
őstag
Erre vki?
-
r3pl4y
aktív tag
megfelelő szerintem arra.. de ennyiért inkább szerintem egy tplinket nézz...
pl ha a wifi sebesség fontos akkor TP-LINK TL-WR642G
a fentebb leirtak miatt is..
[ Szerkesztve ]
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
priti
addikt
válasz hétalvó #4090 üzenetére
Érdekes ez, ha netről szedem FTP-ről soha semmi baj nincs, igy helyi LAN-ban átnyomtam egy 8 gigás ISO-t és olyan sérült lett, mint annak a rendje, és persze csak akkor derült ki, amikor telepíteni akartam, még be is mount-olta simán, autoexe is futott, másoláskor hibaüzenet semmi. Ez a wifi teljesen alkalmatlan hálózaton belüli tömörített file-ok másolására, úgy látszik ez extrém igény elő is került a jóöreg kábelcsatorna meg az UTP kábel itthon is. Melóhelyen biztos nem építek még jódarabig wifi-s hálózatot. Eret is vágnék magamon, csak akkor derült volna ki, hogy sérültek a backup file-ok amikor vissza kellett volna állítani valami állapotot. Áldom az óvatosságom, hogy maradtam az UTP-nél. Cumi ez még mindig.
Hardverlesen
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest