-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zjunior
veterán
Milyen routert ajánlottok emeletes házba?
Fennt nem a legjobb a signal elmegy neha...regebbi asus routerem van...
Netgear r6400-at neztem ki...
Kellene valamin utos.
Xboxra ,streamelni 4 telefon van rajta meg 2 tv stream...
Ar nem szamit csak minosegi legyen![ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
FirstTripla
tag
Na végre sikerült beszereznem az új routert, egy Tp-link C9-esre esett a választásom (akciósan sikerült pénteken megrendelni) és amit nem tudok, hogy hogyan érdemes rákötni a telekomos ONT-re (fehér, Huawei hs8245g). DHCP melyikben érdemes bekapcsolva hagyni, illetve a netre csatlakozáshoz szükséges jelszót is hol írjam be. Annyi, hogy az ONT egy vezetékes telefont lát el ami nem tudom befolyásolja-e a jelszó áthelyezést az új routerbe.
Előre is köszi Tripla
-
bsanzika
tag
Sziasztok!
Le kellene cserélnem a meglévő Tp-Link TL-WRD4300 routerem mert iszonyat gyenge a wifije. Akár a 2.4-es akár az 5 GHz jelet nézzük már pár fallal odébb nem a legjobb a net. Mivel panellakásról beszélünk, így elég nagy ellenség a vasbeton fal. Itt az elnagyolt kép a lakásról, a kör helyen van a router, tudom hogy a legrosszabb helyen szinte, de nem tudom máshova tenni. Az X helyen van egy jelerősítő, de így se jó abban a szobában a net. T-Home 120mbit-es netről van szó így azzal semmi baj nem kellene hogy legyen.
Mire cseréljem le ezt a csodát max. olyan 40ezerig? 5Ghz nem fontos hogy legyen, telefonon kívül semmilyen eszköz nem tudja, viszont 2.4es hálózat meg rengeteg van.... Előre is köszönöm a segítséget!
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
Topikgazda
válasz MaxxDamage #53850 üzenetére
Beállítási segédletért ide menj át.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Zjunior #53851 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Ajánlott eszközök:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9A Netgear R6400-rők nincsen sok tapasztalat de ha van kedved vedd és számoljál be róla.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz FirstTripla #53852 üzenetére
Beállítási segédletért ide menj át.
A legjobb az lenne ha az ONT-t áttennéd a PPPoE Passthrough módba és a saját router oldana meg minden feladatot.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz bsanzika #53853 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen típusú a repeater?
Milyen szolgáltatói eszköz van használatban és hogyan van összekötve a saját eszközzel.
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gsx-rr
veterán
Adott egy otthoni hálózat ahol van kb 5-6 eszköz. Teljesen mindegy ,hogy egyszerre az összes 5ghz-en csatlakozik ,vagy ilyenkor érdemes csatlakoztatni vegyesen ,mind az 5ghz-es és 2.4 ghz-es wifire?
-
Gsx-rr
veterán
válasz Gubek-Einste #53859 üzenetére
Koszi! Nem tudtam van ilyen topic!
-
Topikgazda
-
bsanzika
tag
válasz Gubek-Einste #53857 üzenetére
A repeater egy TP-LINK TL-WA850RE aminek static IP-t adtam a routerben. Jelerősség fullon lett tőle, viszont elég instabil, gyakran eltűnik a komplett 2.4es jel és olyankor csak a router restart valamint a repeter is kihúz-bedug. Este csinálok egy ilyen "térképet" jelerősítő nélkül, hátha új routerrel ki lehetne hagyni is a körből. Jelenleg a routerre a Tp-Link TL-ANT2408CL erősebb antennáit használom a routeren, aminek a nyeresége 8dBi, de gyári antennával se volt jobb a helyzet.
2gb ingyen felhő tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/AACGXFiKSRj59u0ldEvB1--_EMSApcEsaFU?src=global9 --- Használd egészséggel!!! :)
-
Topikgazda
-
bsanzika
tag
válasz Gubek-Einste #53863 üzenetére
Természetesen mind a 3 antennát lecseréltem. De mint említettem, a gyári dual band antennával sem volt rózsás a helyzet. Az 5ghz semmit nem változott, a 2.4 picivel jobb lett. De sajna még ez sem elég.
-
Topikgazda
-
bsanzika
tag
válasz Gubek-Einste #53865 üzenetére
Ha hazaértem, mindenképpen csinálok egy tesztet a jelerősségekről, visszateszem a gyári antennákat is és majd kiderül. Az 5ghz nem lenne lényeg mert mivel csak 1 telefon tudja a családban így nincs is kihasználva. Viszont az összes többi eszköz 2.4en megy...
-
bsanzika
tag
válasz Gubek-Einste #53865 üzenetére
Feltérképeztem a lakást, de az én szememben sokkal előrébb nem vagyunk. A 2.4es hálózatot laptoppal inSSIDer-el(Dell Inspiron N5110), az 5-ös hálót pedig telefonnal Wifi Analyzerrel(Sony Xperia Z2) "szkenneltem". A repeater nem volt bedugva, csak a router ment.
Nem értem hogy miért nincs normális net a nappaliban, hisz az értékek jónak tűnnek. A router kapcsolódik PPPoE kapcsolattal a Telekom által adott HG8245H kütyühöz ami így csak modemként üzemel. Ha kábelen csatlakozok a routerhez tökéletesen működik, soha nem szakadt még meg a kapcsolat.
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Az létezik, hogy a TL-WR1043ND nem kezeli a crosslink kábelt? Ezer éve még crosslink kábellel lett bekötve az egyik gép nálunk. Eddig tökéletesen működött egy tp-link switch segítségével. Ma megjött a router beraktam de letiltja azt a portot amibe a crosslink kábeles gép van kötve.
-
Topikgazda
válasz bsanzika #53867 üzenetére
inSSIDer kép nem lenne rossz.
A wifi-t sok minden befolyásolja.
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U az ajánlott eszköz.
Attól, hogy nem használod az 5 GHz-t még a jelenlegi TP-Link dual band így ilyen antennákat kellene rajta használni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bsanzika
tag
válasz Gubek-Einste #53869 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Most megpróbáltam egy full újrakonfigurálást, hátha. Ha nem lesz jó, akkor jön az ASUS router!
-
muranyig
tag
Erről mi a véleményetek?
Telekom cisco iptv mellé kell egy 5ghz-es router, amiről minden hálózati eszköz menne, a t-s cisco csak az iptv-t szolgálná ki.
Egyéb javaslat? -
Topikgazda
-
c20xe
csendes tag
Sziasztok!
Le kellene cserélnem a jelenlegi routeremet, már nagyon öreg és eldobálja a Wi-Fi-t.
Sok extra igényem nincsen, stabil, gyors internetet szeretnék.
100 megás net van behúzva, a régi routerrel csak kb 20 'jött át'.
TP-Link TL-WR1043ND-d ajánlották nekem, nem tudom mik a tapasztalatok a típussal. Illetve csak Apple eszközzel használom a Wi-Fi-t (MacBook és iPhone), ezért elgondolkozdtam egy Apple Airport Express-en. Úgy hallottam, hogy Apple eszközökhöz ez a legjobb megoldás.
Kérdés az, hogy megérheti-e az Airport használtan (20k körül mozog), vagy jobban járok 14k-ért egy új TP Link-kel?Válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Gubek"Ami minimum szint lenne: Asus ARM alapú router, N18U ha nem kell 5 GHz-s wifi + 2 db TP-Link EAP110, ezekkel már nem lenne gond a hálózattal mert bírná a terhelést." Ezt ajánlottad 3 szintes apartmanházba, 120mbites tré előfizuhoz. Ap-t nem lenne jobb asusban venni? n18u helyett picit komolyabbat? Vagy inkább apból komolyabbat?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
FIREBLADE78
addikt
válasz FIREBLADE78 #53875 üzenetére
asus rp-ac66 és 56 nézegetem,lehet jobb választás lenne a eap110 helyett.
-
zserbox
őstag
a xiaomi mi 3 router-rel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Számomra teljesen megfelelő lenne (AC, dual band) viszont csak 10/100 LAN van rajta.
Semmi nem lenne LAN-on rákötve csak a wifin lógnának az eszközök. A 100-as lan port limit mit jelent ilyen esetben?
kimeneti portok 100-asok vagy a bementei is? Ergo 200-as netet wifin is 100-ra limitálná és csak hálózaton belül lenne előnye a nagyobb sávszélnek(elméleti 1167)? -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Van egy TP-LINK 1043ND v1-es routerem.
USB-re pendrive-ot raktam.
No innen vége
Mit kell csinálnom, hogy a pendriveot lássam és használhassam?A router "USB Settings" menűjén belül a "Storage Sharing"-nál látom, hogy van ("Service Status: Started", illetve
"volume1 955 MB, 0 MB, 955 MB, 0%"), de az "Open the disk"-re nem reagál.[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
FNZ
őstag
válasz Gubek-Einste #53823 üzenetére
megrendeltem 2016.11.29-én a routert (aus rt-n12-d1) 5800 ft-ért az emagról és 2016.12.01-re ígérték a szállítást. Másnap már 7490 ft volt. tegnapra kellet volna ideérni, de rendszerük szerint még át sem adták a futárnak . Ja, egyébként raktáron levő termék. most néztem, hogy ma már 8990 ft. elég jól váltogatják a termékek árát napról-napra és NEM szállítanak.
írtam neki egy panaszt, hogy WTF.
megadták elektronikusan a garanciapapírt, számlát és még az eszköz gyári számát is vagyis van, de mégsincs nálam -
Debilon
addikt
hehe.. én is ugyanebben vagyok, csak én 27-én rendeltem meg 6990-ért, azóta is fene tudja mi van vele dec 01-ig írta a szállítást
végülis előre nem fizettem, úgyhogy ha jönjön ha nem akkor meg nyaljanak sót
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Topikgazda
Nem jön be a hirdetés.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?TP-Link TL-WR1043ND-d ajánlották nekem, nem tudom mik a tapasztalatok a típussal.
Általánosságban jók a tapasztalatok vele.Illetve csak Apple eszközzel használom a Wi-Fi-t (MacBook és iPhone), ezért elgondolkozdtam egy Apple Airport Express-en. Úgy hallottam, hogy Apple eszközökhöz ez a legjobb megoldás.
Tehetsz vele egy próbát.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #53875 üzenetére
Ez csak az alap, ezek alá nem érdemes adni, lehet felfelé menni bármeddig.
asus rp-ac66 és 56 nézegetem,lehet jobb választás lenne a eap110 helyett.
Ha rendes helyre tudod rakni akkor lehet alternatíva.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
zserbox
őstag
válasz Gubek-Einste #53883 üzenetére
és ez az összes nem gigabites routerre igaz általában? (asus, tp-link megoldásai)
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz Gubek-Einste #53883 üzenetére
Hálón belül miért lenne meg a sebesség, két wifi kliens forgalma nem megy át a switchen?
Itthon próbálgatva legalábbis nem tapasztaltam kiugróan magasabb sebességet. -
Topikgazda
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Gubek-Einste #53882 üzenetére
Rendes helyre? Ezt hogyan értsem?
-
Dare2Live
félisten
emagnál egész elképesztően hullámzik a kiszállítás gyorsasága pl most fekete pénteken 3dolgot rendeltem, mosószer megjött következő napra ami szombat volt ugye, led izzok megjöttek csütörtökön(6nap), routerem meg uugy áll mint nálad.
Hogy mért nem rakták egy csomagba, kifizetve csak egyszer a futárt azt én nem tudom... de annyira nem is érdekel minden 25-40%al olcsobb volt mindha máshonnan rendeletem volna be.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #53889 üzenetére
Mivel a kinézett eszközök közvetlenül konnektorba dugósok és a konnektorok általában a padlónál és/vagy elrejtve vannak így jelentős lenne az árnyékolás miatti vesztesség.
-
válasz Gubek-Einste #53892 üzenetére
Régen volt a topikba egy TP-Link szakértő. Az új Archer C1200 más hardware mint az Archer C5 V2, talán más mint v1.
Engem érdekelne milyen chipset a C1200. Köszi. -
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Gubek-Einste #53892 üzenetére
Most jöttem rá,hogy nem lesz jó,hogy a trés router mellé tegyem az n18u-t v mást,mert ezeknek az ap-knak csak egy lan kábelt lehet beledugni a seggükbe. Asztali gépnél lenne az egyik ap,de akkor olyan kéne amibe 2 kábelt lehet dugni. Olyat tudsz ajánlani?
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Úgymond "leadom" a TP-LINK 1043ND v1-es routeremet.Helyette max/kb 20 000 Ft-ig melyik routert tudnátok ajánlani?
Ha lehet, könnyű legyen egy amatőr részére is egy pendrive-ot rárakni és megosztani az otthoni hálózaton lévő gépekre. Illetve minimum 3 portja legyen. Panelházban lesz használva (jelerősség...).Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #53895 üzenetére
Vagy még egy switch beüzemelése vagy egy wifi router AP módban a megoldás erre.
Elég ritka az egynél több LAN portos AP.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
KisApám
addikt
válasz Gubek-Einste #53899 üzenetére
HA megerőltetem magamat, akkor a TP-LINK Archer D5 AC1200 Router is jó? Most 23 000 az MM-ben, ami elég jó ár. (2,4 GHz és 5 GHz is)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest