Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz kali #36538 üzenetére

    "milyen butaság már ez?"

    Nem butasag, csak sarkitott megfogalmazas.
    A WiFi celja a mobilitas. Mivel az atvitel szabad levegoben terjedo radiohullamokon alapul, igy soha nem lehet olyan megbizhato es gyors, mint egy kabeles kapcsolat. Radasul a WiFi osztott kozegu atvitel, az UTP-s pedig pont-pont osszekotetes, vagyis kabelen a teljes kacsolati sebesseg rendelkezesre all a csatlakozott vegpontok kozott.
    Gigabiten vezetekkel (switch-en keresztul) osszekotott gepek kozott akar 2Gbps aggregalt sebesseg is elerheto (egyszerre aramolhat adat mindket iranyban).
    WiFi-n maximum a fele az elvi maximalis sebessegnek (mert az adatok gep1 --> AccessPoint --> gep2 haladnak).

    Szampeldaval: Tekintsunk egy AccessPoint-ra kapcsolodo, egyenkent 300 Mbps kapcsolati sebessegu gepek kozotti adatmozgatast. A 300 Mbps linken 120-150 Mbps netto adatforgalom valosithato meg, igy a 2 gep kozott a max atviteli sebesseg 50-75 Mbps azaz 6-9 MegaByte / sec optimalis esetben.

    Akinek megfeleloen alacsony zaju kornyezetben sikerul mukodtetni, annak (mint neked is) alternativa lehet a kabeles kapcsolat helyett (foleg, ha adatmazgas nincs a helyi halozatban (feltoltes a felhobe)). De egy panel-dzsungelben, semmi jot nem szabad varni az oriasi elektroszmogban.

Új hozzászólás Aktív témák