-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz Intruder2k5 #31799 üzenetére
mostanában szokás az alábbi amcsiktól átvett szófordulatot használni:
Shit happens!
Minden gyártónál előfordul, hogy becsúszik egy-egy hibás/gyengébb sorozat, a fórum meg arra való, hogy megosszuk a gondolatainkat az adott eszközről. Ha nincs hiba, akkor üres a topik, vagy max a fw cserékről szól. Akinek problémája van, az természetesen itt van a fórumon és panaszkodik, segítséget kér.
szerk: a vargalex által említett dolog meg okozhat erős hisztirohamot.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #31802 üzenetére
Ez egy kicsit bonyolultabb dolog. Vannak bizonyos kliensek, amik az 1043ND v1 esetén gyári firmware-val okoznak gondot, míg OpenWrt alatt nem, de van ugyan így fordítva is. Illetve nyilván vannak eszközök, amik mindkettő alatt tökéletesen mennek, de vannak, amik egyik alatt sem. De ahogy korábban olvashattuk, van olyan eszköz, ami minden típusú routert megzavar.
Egyébként éppen az általad linkelt hozzászólások közül az utolsót is érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #31803 üzenetére
Lehet, de akkor elég sok ilyen kliens van ami keresztbe tesz a 1043-nak, mert feltűnően gyakori hibáról van szó! Igen olvastam a megoldást is! Volt már régebben is hasonló, valami két-három sor a wifi konfigba, aztán később kiderült, hogy az sem váltotta meg a világot!
-
legenda
válasz Intruder2k5 #31804 üzenetére
itt egyértelműen megoldást jelentett a megfelelő módosítás a moddolt firmware verzió alatt, gyári alatt meg nem is volt probléma egyikkel sem.
azt a hozzászólást is linkelhetted volna, ahol a tp-link után az asus rt-n12 is problémásan működött, azt is eldobálta kábelen is, pedig utóbbit te javasoltad, hogy az megoldást jelen majd a tp-link helyett...
nem, nem mindig a tp-link a hiba forrása, bármennyire is van sok adott témákban sok olyan hozzászólás, amik különböző problémát taglalnak, sokszor a nem megfelelő beállítás, helytelen (netes) bekötés...stb okozza a hibát!
ne szeresd a gyártót, de ne csak az egyik oldalról jegyezd meg és linkeld a szélsőséges hozzászólásokat/problémákat![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
gabrielarky
tag
válasz proradeon #31773 üzenetére
Szia Proradeon!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Közben visszaírt a kolega akinek már több hete / pár hónapja
az Asus RT-AC68U -ja van:Utólagos engedelmével idézem:
----------------------------------
"Az eszköz meglepően gyors, atomstabil, 25.-nap felett van az üzemidő, teljesen hibátlan. Családi ház 180m2, tégla vastag falak. A router a nappaliban van, én mellette vagyok egy másik szobában, 10m távolságra. 3tv, 3 laptop, 2 telefon szívja róla a netet. A TV- (Samsung series 7000) bármilyen filmet lestreamel róla. Nagy erő van benne. Windows 8.1-en 5 csíkból 5-öt tud, (Intel AC7260 kártya). De az összes gép full térerőn van. A tv itt van mellettem, egyedül az mutat 4-es és 3-as térerőt. Az udvarról is elérhető. Szerintem teljesen korrekt. Természetesen megy a torrent, azzal sincs semmi baj. Kézmeleg, nincsenek újraindítások, fagyások, belassulás nyomát sem látom. Kijött most egy újabb Firmware, azzal még gyorsabb lett. Egyedül az USB3-ra panaszkodom, ugyanis USB 2.0-s sebességét tudja. Továbbá újraindításnál nem látja a restart előtti rákötött eszközöket, bár igaz, hogy eddig egy Kingston Hyperx pendrive-ot próbáltam rajta. Nem nagyon tudok negatív dolgot róla mondani, eddig jó minden, remélem marad így a dolog. Egyébként nagyon szép élőben, a nappali dísze tud lenni .
Én a helyedben beruháznék, ha hosszabb távra tervezel. "
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
Loo Cypher
újonc
válasz gabrielarky #31760 üzenetére
Azon is elgondolkozhatsz, hogy megoldod két olyan routerrel, ami tud wds-t (Wireless Distribution System). Azzal nem lesz olyan gondod, hogy két külön WiFi hálózat (SSID) van a lakásban. Ez egy olyan bridge üzemmód, ahol a két router ugyanazt a SID-es sugározza, de egy hálózatban vannak WiFi keresztül. Egy csomó router tud ilyet.
Bővebben, itt olvashatsz
<a href="http://uc-free.hu/?q=tartalom/ket-halozat-oesszekoetese-wifi-radios-kapcsolaton-keresztuel">Összekötés</a>
<a href="http://csavarnyuzo.wordpress.com/tp-link-router-wds-beallitas/">Egy cikk hozzászólásokkal</a>
<a href="http://www.tp-link.dk/article/?faqid=263/">Egy példa TP-linkra</a>
[ Szerkesztve ]
"A tévedés és hibázás között az a nagyon fontos különbség, hogy bárki tévedhet valamiben de az hibává csak akkor válik, mikor elmulasztja kijavítani."
-
Loo Cypher
újonc
válasz gabrielarky #31760 üzenetére
NNa, ismét
Azon is elgondolkozhatsz, hogy megoldod két olyan routerrel, ami tud wds-t (Wireless Distribution System). Azzal nem lesz olyan gondod, hogy két külön WiFi hálózat (SSID) van a lakásban. Ez egy olyan bridge üzemmód, ahol a két router ugyanazt a SID-es sugározza, de egy hálózatban vannak WiFi keresztül. Egy csomó router tud ilyet.
Bővebben, itt olvashatsz
[Összekötés][ Szerkesztve ]
"A tévedés és hibázás között az a nagyon fontos különbség, hogy bárki tévedhet valamiben de az hibává csak akkor válik, mikor elmulasztja kijavítani."
-
mitvisz
csendes tag
Azt hogy a gyári alatt meg nem is volt probléma egyikkel sem cáfolnám mert nekem a 1043 v1 csak gyári software -rel bizony volt a wifi hiba és a nem elérhető a router felülete kb 2 nap után. Mondjuk a lányomnak pont xperia telfonja van .
Ezért cseréltem 3600-ra (sajnos??) , ezzel nem jött elő egyik probléma sem , viszont nagyobb lakásba nem javaslom mert ha tetszik ha nem az én példányomnak jóval GYENGÉBB a wifije. -
matyiGo
aktív tag
Sziasztok!
Olyan helyen lakom ahol csak béna 8-10mbps ADSL van, viszont van 4G lefedettség. arra gondoltam hogy átállok 4G-re viszont több eszközzel is szeretnék itthon netezni. az a kérdés hogy alkalmas router segítségével megosztható ez is?
mondjuk egy ILYEN?
-
Topikgazda
-
legenda
válasz mitvisz #31810 üzenetére
a tl-wr1043nd v1 nem túl erős hardverű, az bizony képes elfeküdni bizonyos idő után, ha terhelést kap, ezt nem is vitatta senki.
a gyengébb wifi szórást továbbra is vitatom, mert elég sok lakásban cseréltem tl-wr1043nd v1 verziót tl-wdr3600 típusra, más és más környezeti tényezők és ellenoldalak mellett, és a megfelelő beállítást követően sehol sem volt gond.
egy kivétel van, ha kihasználásra kerül a tl-wr1043nd (v1) 3 antennás többlete, tehát az ellenoldal jobb mimo képességű, mint 2t2r, de ez meg elég ritka, sajnos...
ja, és ez az összehasonlítás csak 2.4 GHz alatt ér, mert a tl-wr1043nd csak azt tudja, de ha valakinek 5 GHz képes is az ellenoldal, és a tl-wdr3600 alatt azon nézi, akkor nyilván gyengébb lesz a wifi, de ez nem a router és az ellenoldal miatt van, hanem az 5 GHz sajátossága.
utóbbit azért írtam le, volt már olyan, aki nem is tudta, hogy két eltérő sávon (2.4 kontra 5 GHz) hasonlítja össze a tl-wr1043nd v1 és a tl-wdr3600/4300 típusokat - pedig eillene tudni, hogy mit tud az általa használt ellenoldal, már csak a beállítások miatt is, ellenkező esetben meg ne minősítsen semmit -, és az alapján húzta le utóbbi eszközöket, persze indokolatlanul, mert sikerült megmutatni számára, hogy 2.4 GHz alatt nincs az általa tapasztalt eltérés.
megfelelően beállítottad az eszközt? (csatornát...stb manuálisan, a környezeti tényezőknek és ellenoldalaknak megfelelően)
nem csak a te beállításaiddal gyengébb, és nem magának az eszköznek?
cseréld le akkor a routeredet tl-wr1043nd v2 típusra, bár úgy csak 2.4 GHz lesz, meg fele RAM, de az erősebb CPU mellett ami fontos, a tl-wr1043nd v1 esetén adott 3 * 3 dBi antennák és 3*3:2 mimo helyett 3 * 5 dBi antennák és 3*3:3 mimo.[ Szerkesztve ]
-
Martin107
tag
Rendeltem Digi 40/20-as netet, gépre dugva a net max. 5.2MB/S letöltést produkált. Ma vettem egy TP-LINK WR740N routert, amivel csak 3.4MB/S a maximum. Birnia kéne nem?
-
legenda
válasz Martin107 #31816 üzenetére
a wifi nem csak a router, hanem sok más tényező (ellenoldali wifi modul, beállítások, környezeti tényezők...stb) függvénye is.
amennyiben legalább lite-n típusú wifi modul kapcsolódik fel a router által szórt hálózatra, és megfelelő beállításokat eszközölsz mind a két oldalon, valamint a környezeti tényezők is ideálisak, úgy sima ügy a 40 megabit/sec "mérhető" átvitele.
milyen típusú wifi modulról van szó?
távolság, fal, egyéb akadályozó tényező?
próbáld ki más/minden csatornán a kapcsolatot!
40 megahertz van beállítva mind a két oldalon?
a munkaállomás mennyit ír kapcsolati sebességre?
wifi téma itt; link, írj oda, hogy ne itt menjen az off.[ Szerkesztve ]
-
Bonkheads
tag
Sziasztok! Azt a routeren meg lehet csinálni valahogy, hogy letiltsak egy LAN portot. Tehát mondjuk letiltom a LAN 1,2,3-at és a 4-est úgy hagyom?
-
MODERÁTOR
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Két antennás routert szeretnék venni ami képes az egyik antennával egy másik wifi hálózathoz csatlakozni a másik antennán pedig azt a jelet megosztani lehetőleg gyári SW-vel. Tudtok valami ilyet ajánlani?
-
MODERÁTOR
válasz Vikt0r #31821 üzenetére
Szia!
Ez a funkció nem az antennák darabszámán múlik, ugyanúgy tudhatja egy egy antennás darab is! A fentebb linkelt Conrad áruházban nézelődhetsz, de az árakra figyelj, nem biztos, hogy vásárolni is ott érdemes!
Az ASUS RT-N12 D1 is tud ilyet!
Wireless-N300 3-in-1 Router/AP/Range Extender[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Vikt0r #31821 üzenetére
Ehhez nem csak 2 antenna, hanem 2 WiFi vezerlo is kell.
Az egyszeru (othoni, kis-irodai, masneven SoHo) routerekben 1 WiFi adapterre csatlakozik a 2 antenna, hogy gyorsabb atvitelt lehessen megvalositani a tobb antennas (es szinten 1 vezerlovel rendelkezo) kliensek iranyaba.
Gazdasagosan es keves hozzaertessel ez 2 kulonallo WiFi-s eszkoz UTP-s osszekotesevel valosithato meg (egy kliens modu AP es egy inrstruktura modu AP segitsegevel.)Egy routerboard-dal kivitelezheto egy eszkozel is, viszont ez alaphangon is 200 USD -tol indul (mai arfolyamon 45,5 eFt).
Ket eszkozzel (TL-WR741ND + Gargoyle firmware vevonek es TL-WR841ND + Gargolyle AP-nak) ez megvan 20eFt -on belul.
-
Topikgazda
-
krealon
veterán
válasz Vikt0r #31825 üzenetére
A tobbiek altal javasolt 1 eszkozos 1 vezerlos (2 virtualis AP) megoldas eseten a ket halozat azonos csatornan kenytelen uzemelni, igy csokkentik egymas sebesseget, mivel az eszkozben levo egy darab radios egyseg csak az egyik iranyba kepes kommunikalni egyszerre.
A Gargoyle webes konfiguracios felulete a gyari felulethez hasonlo bonyolultsagu.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok !
Tudnátok nekem ajánlani egy olyan megbízható routert (25.000-30.000 Ft-ig max), ami egy esetleges áramszünetnél nem felejteti el a beállításokat, nem hülyül meg... ugyanis a mostani TP-Link TL-MR3220 egy kukába való ilyen téren... S mivel egy boltba lenne, így fontos, hogy valóban megbízható legyen. Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
MODERÁTOR
-
legenda
válasz devil-k #31828 üzenetére
szia,
egyik router esetén sem normális, hogy egy áramszünet miatt elfelejti a beállításokat.
más kérdés, hogy az olcsó és nem túl erős hardveres kiépítésű tl-mr3220 nem üzleti felhasználásra való.
nem írtad, hogy 3g/4g képes kell, de a jelenlegi is az, így azt mondanám, hogy egy asus rt-n56u nagyon jó szolgálatot tehet, bár olcsóbban is van esetlegesen megfelelő, de még az említett típus is az általad írd alsó határ alatt beszerezhető.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Most látom, hogy beállítottságot írtam beállítás helyett. Sorry.
- mozi bolondéria -
-
fila
senior tag
Most kaptam egy e-mailt a TP-link helpdesktől:
Tisztelt Ügyfelünk !
Ezennel tájékoztatjuk, hogy 2014.02.25 napjától a TP-Link call centere részben megszűnik, részben átalakul ( megszűnik a 06-1-4452210 telefonszámon az ügyfélszolgálat elérhetősége ) !
2014.03.01 napjától az alábbi számok lesznek bevezetve:
06-90-181-180 telefonszám, mely 8:00-16:00 óráig érhető el. ( 181 Ft+Áfa / perc )
06-90-188-490 telefonszám, mely 6:00-8:00 és 16:00-22:00 ig érhető el. ( 362 Ft+Áfa / perc )
Mindkét hívás másodperc alapú, és közvetlenül operátornál cseng ki. Megszűnik a telefonközpont, ügyfélkód, várakozás !!!
Elmúlt 3 év tapasztalatából, az átlagos probléma megoldási idő telefonban kevesebb mint 5 perc, emiatt minden 5.-ik percben a telefonban egy rövid sípszó figyelmezteti mind a telefonálót, mind az operátort a hívás gyors lebonyolítására.
Megértésüket köszönjük !
A level SPAM, igy kerunk mindenkit hogy ennek megfeleloen ne vegye komolyan, es a benne szereplo emeltdijas szamokat NE hivja! - doc
[ Módosította: doc ]
5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
Egon
nagyúr
Két variáció van: vagy benyaltál egy szimpla spam-et - a másik lehetőséget inkább meg sem említem.
A második szám egy ezoterikus marhasággal foglalkozó cég száma: [link]"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
stom362
csendes tag
Sziasztok!
TP-Link TL-WDR3600 routert vennék, de biztosra akarom tudni, hogy bekapcsolt tűzfal, IPS mellett is képes 80/20-as netet biztosítani. Ilyen infót azonban nem lehet találni a routerek leírásában.
Arra kérem aki ilyet használ és 80/20-as vagy nagyobb internetre van kötve, ossza meg velem a tapasztalatait.
Köszönöm! -
fila
senior tag
-
MODERÁTOR
-
NTonee
veterán
válasz Intruder2k5 #31843 üzenetére
mondjuk ezt jó tudni. Ettől függetlenül én úgy tudom, hogy a bolt dönti el, hogy mennyit vállal (persze min. 1év), a gyártói garancia hidegen hagyja őket.
-
MODERÁTOR
válasz NTonee #31844 üzenetére
http://tech2.hu/mar-csak-2-ev-garanciat-ad-a-tp-link-a-termekeire-1822026
Igen 1 év a kötelező jótállás! De többet nem fognak vállalni, mint amennyit a gyártó ad, ez biztos!
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Intruder2k5 #31845 üzenetére
na igen
-
Valamix
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem, mert nem tudok dönteni 2 router közt.
Az egyik a TP-Link 1043nd v2 a másik a TP-Link WDR3600-as. Ha kérhetem a válaszba legyen benne az is ,hogy melyik miért jobb. Köszi. -
őstag
válasz Valamix #31847 üzenetére
Szia!
TL-WR1043ND v2:
- 720 MHz-es Atheros processzor
- 64 MB RAM
- 2.4 GHz WiFi
- 3x3 MIMO
- 1 db USB portTL-WDR3600:
- 560 MHz-es Atheros processzor
- 128 MB RAM
- 2.4 GHz & 5 GHz WiFi (Dual Band)
- 2x2 MIMO
- 2 db USB port
- Fizikai WiFi ki/be kapcsolóÖsszességében elmondható, hogy ha nincs szükséged 5 GHz-es WiFi-re, akkor bőven elég a TL-WR1043ND v2 is.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
legenda
nekem (is) nagyon gyanús lenne, ha a kapott levélben szereplő telefonszámra rákeresve ezt találnám;
www.woxpay.hu 0690188490 Ezotéria Jóslás, sorselemzés, kártyajáték
ami *.eu, az is gyanús, webshop...stb esetén is inkább a simlisség jellemző.
láttam korábban a help oldalt eu zárással, de nem minősítem, hogy mennyire hivatalos, biztos nem regisztráltam volna oda...
érdemes ezeknek jobban utánanézni, a gyártói oldal a biztos, ott minden szükséges e-mail...stb megtalálható.stom362; szia, a sokszorosát is tudja, a 240-es net sem probléma, sőt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest