Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz egykori #21300 üzenetére

    Egy kis magyarázat...
    Az AP-val annyiban lesz a más a rendszer működése, hogy a vezetékes routerre, és az AP-ra csatlakozó eszközök egy hálózatban lesznek, vagyis szükség esetén el lehet majd érni egyikről a másikat... Ha ehelyett egy második routert teszel a rendszerbe, akkor az egy külön alhálózatot fog kialakítani, ami el lesz szeparálva az elsőtől, vagy legalábbis körülményesebb a másik hálózat elérése, mivel tűzfal választja el őket, illetve egyedi route tábla beállítása is szükséges lehet! Ezen kívül az esetleges manuális port forwardokat, amik a második alhálózatba irányulnak, mindkét routerben be kellene állítani, szóval ez nem a legkényelmesebb megoldás! Persze vannak olyan routerek, amik képesek AP módban működni, de egyrészt ezek ritkábbak, másrészt jelen esetben Neked felesleges plusz kiadást jelentenek, mivel a második pozícióban nincs szükséged routerre!

    N szabvány
    Mivel az N szabvány visszafelé kompatibilis, tehát működik a G-s eszközökkel is, és ez a jövő (sőt, már jelen is), így ajánlottabb az N-es! Na persze, ha azt mondod, hogy minden eszközöd G-s, nem is tervezel N-est venni, vagy LAN-on az eszközök közt nem szoktál adatot mozgatni, és nem is várható, hogy a közeli jövőben 20Mbps-től nagyobb neted legyen, akkor spórolhatsz egy G-s AP-val némi pénzt!

    Típus, gyártmány
    Erre vonatkozólag semmilyen megkötés nincs, a D-LINK router ugyanúgy kell, hogy működjön egy Linksys, vagy egyéb típusú AP-val is, mint egy D-LINK-el.

    ELADÓ ANENG DT9205A vadonatúj multiméter | https://shorturl.at/5gtGK

Új hozzászólás Aktív témák